Térkép

Megfizethető járatok - Németország

Walt Disneyt is megihlető mesebeli kastély, szédítő kalandokat kínáló élménypark, tapintható történelem, pezsgő metropoliszok és bájos bajor falvak. Az ezerarcú Németország számtalan programot kínál az utazóknak: feltöltekezni a 2963 méter magas Zugspitze hatalmas sziklafalainak látványából és az erdőségek friss energiáiból; 1 literes korsóból szürcsölni a jófajta italokat a leghíresebb sörfesztiválokon; elmerengeni a történelem legnagyobb pillanataiban a számtalan múzeum valamelyikében; megízlelni egy merőben újfajta tengerparti miliőt. Két élménydús program között pedig mi lehetne jobb, mint lazulni egyet a több száz gyógyfürdő valamelyikében?

 

Látnivalók

 

Neuschwanstein kastély: Németország egyik legismertebb látványossága ez a különös, többféle építészeti stílusokat magában egyesítő kastély, amely nem véletlenül köszön vissza olyan gyakran poszterektől és puzzle képekről. Az égbe törő kecses tornyok és a kastély egyszerre előkelő és mesebeli hangulata még magát Walt Disney-t is megihlette, aki erről az épületről mintázta a Disneylandben található Csipkerózsika kastélyt. A Füssen város mellett, egy sziklaszirten álló Neuschwanstein kastélyt Richard Wagner tiszteletére építette meg II. Lajos bajor király. 

 

Europa-Park: Szédítő kalandokkal várja látogatóit a Baden-Württemberg tartományban található Europa-Park, amely Németország legnagyobb élményparkja. 10 hullámvasút, 5 vízi attrakció és számtalan további játék teszi élménnyé az itt eltöltött órákat. A park egyik különlegessége a Poseidon vízi hullámvasút, de sokakat vonz az Euro-Mir is, ahol egy forgó gondolában ülve engedhetjük át magunkat a száguldásnak. A Megacoaster attrakciót csak a legbátrabbak merik kipróbálni, ugyanis 2,5 másodperc alatt gyorsul fel nulláról 100 km/órás sebességre.

 

Berlin: Pezsgő kulturális élet és tapintható történelem várja a turistákat a német fővárosban, amely a maga 3,5 millió lakosával a legnagyobb város is az országban. Berlinben kihagyhatatlan látnivaló a Brandenburgi kapu. A 18. század végén, klasszicista stílusban épített kaput az athéni Akropoliszbeli Propülaiáról mintázták. A berlini fal felépítése után a lezárt zóna közepén helyezkedett el, emiatt évtizedeken át használaton kívül volt. 1989-ben újra megnyitották, és azóta is a megosztottság és az egység jelképének számít. A kapu közelében egy kellemes, andalgós sétára hív az Unter den Linden (Hársfák alatt) sétány, ami az itt található Museuminsel (Múzeumsziget) 5 múzeumának köszönhetően a város egyik kulturális központja is egyben. 

 

Oktoberfest: A müncheni Theresienwiese ad otthont a világ egyik legnagyobb népünnepélyének, ami napjainkban már mintegy 6 millió látogatót vonz évente. Mi lehet jobb annál, mint 1 literes korsókból bedönteni a müncheni sörfőzdék direkt erre az alkalomra készített, a szokásosnál magasabb alkoholtartalmú különleges nedűit? A szeptember végétől október első hétvégéjéig tartó fesztiválon a jófajta italok mellé mindig dukál bajor kolbász, perec, és káposztával körített húsételek is.

 

Fekete-erdő Nemzeti Park: Németország legfiatalabb nemzeti parkja betekintést enged a Fekete-erdő legmélyére. A látogatók gyalogos és kerékpáros formában is felfedezhetik a 100 évnél is öregebb erdők, a gyönyörű tengerszemek és a pompás panorámák világát. 

 

Érdekesség

 

A tengerparti nyaralás az utolsók között jut eszünkbe, ha Németországra gondolunk, pedig itt ez is

lehetséges. Hófehér, 118 méter magas mészkőszirt, sötétzölden ráboruló erdős részekkel, és kéken csillogó tenger – első blikkre nem is gondolnánk, hogy a Königsstuhl Németországban van, pedig különlegességével sokat hozzátesz az ország változatos arculatához. A csodás természeti képződmény a Rügen-sziget gyöngyszeme, amely a Balti-tenger partján található. A sziget számos kirándulóhellyel, a klasszicista építészet remekeivel és homokos strandokkal is várja az utazókat – akik 20 Celsius fok alatti vízhőmérsékletekkel is beérik.

 

 

Számok és tények

 

Pénznem: euró

 

Időzóna: CET (UTC +1)

 

Hivatalos nyelv: német 

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.