Térkép

Edinburgh repülőjegy

Edinburgh, a Skót főváros

Robert Louis Stevenson mondta, hogy Edinburgh olyan város mint amilyennek Párizsnak kéne lennie. Talán a kőhegy tetején emelkedő lenyűgöző Edinburgh várra gondolt vagy a jellegzetes Royal Mile-ra az ősi macskaköves borításával vagy talán a pompás katedrálisra és templomokra vagy a hátborzongató Surgeons Hall múzeumra vagy a mókás Camera Obscurára. Mindenesetre Stevenson óta (19. század vége) meglehetősen kibővült Edinburgh látképe például a jellegzetes Skót parlamenttel vagy a befejezetlen Akropolisszal, hogy csak párat említsünk.

Az igazi skót élményre vágyók ne hagyják ki a tradicionális helyi kocsmákban felszolgált gőzölgő tál haggis-t egy whiskey kíséretében! Az inkább vásárlásra vágyók célozzák meg Edinburgh „New Town” városrészét ahol a kis butikoktól kezdve a híres, nagy márkák üzleteiig minden megtalálható.

Kultúra és történelem tekintetében Edinburgh nem szenved hiányt. Múzeumok tömkelege várja az ide látogatókat mint például a káprázatos és ingyen látogatható Nemzeti Galéria és Nemzeti múzeum vagy a Scotts Monument és a Whiskey Heritage Centre (Whiskey Örökség múzeum). Természetesen a minden évben augusztusban megrendezett világhírű Edinburgh Nemzetközi Fesztivál a legnagyobb és leghíresebb kulturális esemény a városban, mikor is turisták százezrei szállják meg a várost, hogy a több ezer különböző előadásból válogassanak színdarabok, utcai előadók, zenés darabok, koncertek, humoristák, a Military Tattoo és még sokféle más műfaj közül.

Tengerpart, kialudt vulkán, Botanikus kert, nemzetközi éttermek és még sok minden más megtalálható Edinburghban. Skócia büszke fővárosa egyben az Egyesült Királyság egyik legnemzetközibb városa is. Ezt láthatta talán Robert Louis Stevenson is...

Edinburgh egy rövid repülésnyire van, de ha az ember már ott van, akkor minden sétálásnyi távolságra van a belvárosban. Arthur’s seat hegytetejétől a város alatt húzódó katakombákban tartott félelmetes szellemtúrákig Edinburgh mindenkinek tud valami kecsegtetővel szolgálni változatos programjaival.

Repülőjegyet foglal Edinburghba augusztusban? Ne felejtsen el jó előre foglalni, hiszen Edinburgh lakossága több mint megkétszereződik a Fesztivál miatt!

Keressen repülőjegyet Edinburghba a Skyscanner ingyenesen használható repülőjegy keresővel.

Több mint 600 légitársaság és utazási iroda legjobb ajánlatait hasonlítjuk össze pillanatok alatt, Önnek időt és pénzt spórolva. Találja meg a legolcsóbb repülőjegyet az utazásához még ma!

A foglalás az utazási irodák és légitársaságok oldalain történnek, így a Skyscanner nem számol fel jutalékot.

Ha még nem tudja hova menjen, akkor keressen az Önöz legközelebb levő repülőtérről bárhová és mi megmutatjuk hova tud elrepülni.

 

Rugalmas az úti célját illetően? Keressen rá közeli repülőterekre a nagyobb megtakarításért.

Repülőterek Edinburgh közelében

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.