Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Madrid - Barcelona útvonalon!

járatinformációk innen: Madrid ide: Barcelona

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

16 521 Ft

Közvetlen légitársaságok

6

Járatok a héten

222

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 484 kilométer

1ó 15p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Iberia

Barcelona

1 repülőtér

A cikkben szereplő információk 2015 augusztusában aktuálisak biztosan

Járat információk a Madrid – Barcelona vonalon

A két spanyol város között praktikus közlekedési mód a repülés, elég forgalmas ez a légi útvonal. Így nem is csoda, hogy közvetlenül, átszállás nélkül is utazhatunk Madridból Barcelonába. Az Air Europa és a Vueling indít közvetlen járatokat. A repülőgépek a Madrid-Barajasi Repülőtérről indulnak, ami Madrid városközpontjától kb. 12 km-re fekszik északkeleti irányban, a Jarama nevű folyó völgyében. Mind a kettő légitársaság járatai a Barcelona El Prat Repülőtérre érkeznek, ami kicsit kevesebb, mint 20 km-re terül el Barcelona belvárosától, dél-nyugati irányban.

Átszállással is utazhatunk a két város között, ám ez igazából akkor praktikus, ha az átszállás helyén is van valami tennivalónk, vagy szívesen beiktatnánk egy városnézést. Átszállással repülhetünk például az Iberia vagy a TAP Portugal légitársaságok gépeivel.

Terminál információk

Az Air Europa gépei általában az 1-es terminálról szállnak fel a Madrid-Barajasi Repülőtéren, míg a Vueling járatai a 4-es terminálról. Utazás előtt mindig ellenőrizzük a járat pontos indulási helyét. A várakozás idejét internetezéssel is eltölthetjük mindkét terminálon (a 4-es terminál egész területén, az 1-es terminálnak csak bizonyos részein, például az éttermek környékén). A reptéri hálózaton való netezgetés első 15 perce ingyenes csak, ezután fizetős a szolgáltatás. Mindkét terminálon vásárolgathatunk is egy jót, a 4-es terminálon valamivel több butikot és üzletet találunk, több világmárka ruhái és egyéb termékei között válogathatunk. Éttermeket is találunk mind a két terminálon – akár csak egy jó kávéra vágynánk, vagy akár egy ízletes meleg ételre. A 4-es terminálon még gyorsétterem is működik.

A gépek a Barcelona El Prat Repülőtéren landolnak, általában az 1-es terminálon. Könnyen és gyorsan bejuthatunk a városközpontba. Utazhatunk például busszal, az Aerobusok az 1-es terminálnál is megállnak, egy jegy 5,9 euróba kerül. A járatok Barcelona több frekventált pontján is megállnak. Mehetünk villamossal is, aminek a megállója csak pár perc sétára van a terminál épületétől. A villamosok 30 percenként indulnak, reggel 6 és este 11 óra között. A városban a villamosok az alábbi megállóknál állnak meg: Barcelona Sants, Passeig de Gracia, Clot. Taxiállomás is van a terminál közelében, így a taxizás is egy lehetséges opció. Csakúgy, mint az autóbérlés. Kocsival egyébként mintegy 15 perc alatt juthatunk be a belvárosba a reptérről.

Hasznos információk

Az indulás előtt minimum két órával legyünk a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren. Itt kezeltessük a jegyünket, majd adjuk fel a poggyászunkat. Ezután következik a kézi poggyászok átvizsgálása, majd nemsokára fel is szállhatunk fel a gépre.

Magyar állampolgárként érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal utazhatunk be Spanyolországba. Elvben bármilyen típusú személyi jó lehet, viszont a gyakorlat azt mutatja, hogy a hatóságok sok esetben nem fogadták el a könyv alakú személyiket (főleg, ha sérült vagy elhasználódott állapotban voltak). Így érdemes inkább új típusú személyit, vagy útlevelet magunkkal vinni. Ha kiskorú szülő nélkül utazik Spanyolországba, akkor legyen nála egy szülői hozzájárulás – két tanú aláírásával és spanyol vagy angol nyelvű fordítással.

Infómorzsák Barcelonáról

Barcelona éghajlata mediterrán. A nyarak melegek, de a tenger irányából fújó szélnek köszönhetően nem túlságosan forrók. Landoláskor az órákat nem kell átállítanunk, mivel Barcelona ugyanabban az időzónában van, mint Budapest.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.