Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Velence útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Velence

Közvetlen légitársaság

1

Járatok a héten

3

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 571 kilométer

1ó 25p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Ryanair

Velence Marco Polo és Velence Treviso

2 repülőtér

Repülőjáratok Budapestről Velencébe

A cikkben szereplő információk 2015 júniusában aktuálisak biztosan

Járatinformációk a Budapest-Velence vonalon

Velence népszerű úti cél, ahová kényelmesen eljuthatunk repülővel. Budapestről közvetlen járatot indít ide a Ryanair, általában a hét három napján. A gépek a Treviso repülőtéren landolnak, ami mintegy 40 km távolságban van Velencétől. Kevésbé praktikus, de átszállással utazhatunk például az Alitalia és az Air France járataival, és átszállhatunk például Rómában.

Terminál információk

A Ryanair gépei általában a budapesti Liszt Ferenc Repülőtér 2 B termináljáról indulnak. Ez igazán kellemes és modern hely a várakozáshoz. Felszállás előtt még néhány ügyet is elintézhetünk itt. Például több ATM automatát is találunk – és el se mehetünk mellettük, ugyanis narancssárga feliratokkal vannak megjelölve. Emellett pénzváltásra is van mód. A reptereken mindig érdemes élni a vámmentes vásárlás lehetőségével. A 2 B terminál duty free shopjában is szert tehetünk jó vételekre, többek között édességek, delikáteszek, parfümök és elektronikai cikkek formájában. Ha pedig megéhezünk a nagy vásárolgatásban, akkor a vendéglátó egységek kínálatában ízletes falatokkal csillapíthatjuk étvágyunkat. Többek között szendvicsek, pizzák, olaszos tésztaéletek és sütemények között válogathatunk.

Olaszországban pedig a Treviso repülőtéren landolhatunk a Ryanair közvetlen velencei járatával. Ez a reptér kb. 40 km-re található Velencétől, és szerencsére jó az infrastruktúrája, így többféle lehetőségünk is van arra, hogy bejussunk Velencébe. A buszokkal valamivel több mint egy óra alatt juthatunk be a városba, és általában a repülők érkezése utáni fél órában indulnak. Vonattal is eljuthatunk Velencébe, ezt azonban csak átszállással valósíthatjuk meg. A 6. számú buszjárattal negyedóra alatt eljuthatunk a tervisoi vasútállomásra, innen pedig mintegy 30-40 perc vonatút a lagúnák városa.

Hasznos információk

Lényeges, hogy a gép felszállása előtt legalább 2 órával legyünk kint a budapesti Liszt Ferenc reptéren. Itt először kezeltessük le a jegyeinket, majd adjuk fel a poggyászokat is. Ezután átvizsgálják a kézi poggyászokat, majd hamarosan fel is szállhatunk a gépre.

Az úti okmányokat pedig semmiképp se hagyjuk otthon, s időben ellenőrizzük az érvényességi időt! Személyi igazolvánnyal és útlevéllel is beléphetünk az országba, ami lényeges, hogy a visszautazás idejében is érvényes legyen még az okmány. Ha fiatalkorú szülei (illetve törvényes képviselői) nélkül utazik Olaszországba, akkor fontos, hogy igazolni tudjuk, hogy szülei hozzájárulásával utazik. Így a legjobb, ha az utazás előtt még itthon közjegyző előtt nyilatkozatot írunk erről, és azt lefordíttatjuk olasz és angol nyelvre is.

Infómorzsák Velencéről

Velencében az érvényes fizetőeszköz az euró. Számítsunk rá, hogy az árak magasabbak itt, mint Budapesten, ezért érdemes a költőpénznek többet számolni, mint amit egy magyarországi utazás esetén költenénk. Velence párás város, ahol évente mintegy 750 mm csapadék esik, ennek eloszlása egyenletes, így nehéz lenne meghatározni, hogy melyik időszak a szárazabb, vagy az esősebb. Így nem árt, ha készülünk esőre, és maximum aztán örülünk, ha mégsem lesz. Az utóbbi években a tengerszint emelkedésének „köszönhetően” áradások is előfordulnak Velencében, ilyenkor a turisták (és a helyi lakosok is) gumicsizmában fedezik fel a város szépségeit.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.