Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Prága útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Prága

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

10 303 Ft

Közvetlen légitársaságok

3

Járatok a héten

26

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 469 kilométer

1ó 10p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Czech Airlines

Prága

1 repülőtér

Repülőjáratok Budapestről Prágába

A cikkben szereplő információk 2015 júniusában aktuálisak

Járatinformációk - Budapestről Prágába

A prágai utazás kényelmes és gyors módja, ha repülővel utazunk. A Czech Airline közvetlen járatokat is indít, szinte minden nap, és van, amikor naponta 3 járat is repül ezen a vonalon – így elég rugalmasan választhatjuk meg utazásunk időpontját. Átszállással igazából akkor lehet érdemes utazni, ha az átszállás helyén is van tennivalónk, vagy ha mindenképpen olyan napon szeretnénk utazni, amikor közvetlen járatra nincsen már szabad hely. Átszállhatunk például Bécsben, vagy Zürichben. Átszállással utazhatunk például a Lufthansa, az airberlin, a LOT Polish Airlines, vagy a SAS Scandinavian Airlines gépeivel.

Prágában a nemzetközi járatok a Prága-Václav Havel reptéren landolnak, ami a városközponttól északnyugati irányban található, körülbelül 16 km-re.

Terminál információk

Budapestről Prágába legtöbbször a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2A termináljáról indulnak a járatok. A terminál modern és kényelmes, minden igényt kielégít, így avárakozás idejét kellemesen tölthetjük el. Több, narancssárga felirattal ellátott ATM automatát is találunk ezen a terminálon, és posta is működik itt. Ha az útra való felkészülés alatt nem volt időnk, energiánk a pénzváltással foglalkozni, itt azt is megtehetjük. Vásárolgatással is elüthetjük a várakozás idejét, többek között játékbolt, ruhaboltok és újságos is működik ezen a terminálon. De akkor sem lesz itt gond, ha megéheznénk az utazás izgalmától. A reform életmód híveinek jó hír, hogy még egészséges bio ételeket is találunk a kínálatban. Illetve jóféle sörök és borok között is válogathatunk.

Prágában a Václav Havel reptér 2-es termináljára érkezhetünk. Ha tömegközlekedéssel szeretnénk bejutni a városközpontba, azt busszal és vonattal is megtehetjük. Buszmegállót a 2-es terminálnál is találunk, az Arrival hall előtt. A 119-es számú busszal negyedóra alatt az A metróvonalnál lehetünk, míg a 100-as busz 18 perc alatt visz el a B metróvonalig. Az Airport expressel 35 perc alatt érhetünk el Prága központi vasútállomására, ahonnan elérhető a C metróvonal. A buszokra és a vonatra jegyeket vásárolhatunk a terminál Arrival hall-jában, de a buszmegállókban felállított automatákból és a buszsofőrnél is.

Hasznos információk

Magyar állampolgárok számára nincs szükség vízumra ahhoz, hogy belépjenek Csehországba, még munkavállalás, illetve 90 napnál hosszabb tartózkodás esetén sem. A beutazáshoz érvényes személyi igazolvány vagy útlevél szükséges – ezek lejárati idejét ne felejtsük el ellenőrizni! A régebbi, könyv formátumú személyit is elfogadják. Ha kiskorú személy szülői felügyelet nélkül utazik, akkor ugyan jogszabály nem írja elő, hogy kötelező lenne szülői hozzájáruló nyilatkozat, viszont annak beszerzése azért javasolt. Az indulás előtt minimum két órával legyünk a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren. Itt kezeltessük a jegyünket, majd adjuk fel a poggyászunkat. Ezután következik a kézi poggyászok átvizsgálása, majd nemsokára fel is szállhatunk fel a gépre.

Infómorzsák Prágáról

Óraátállítással nem kell bajlódnunk, mivel Prága is ugyanabban az időzónában van, mint Budapest.  A város időjárása elég változékony, és a telek és a nyarak is hidegebbek általában, mint Magyarországon. Ha nyáron utazunk, akkor is vigyünk magunkkal meleg holmit, mivel a nyári esték meglepően hidegek is lehetnek!

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.