Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Phuket - Bangkok útvonalon!

járatinformációk innen: Phuket ide: Bangkok

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

16 990 Ft

Közvetlen légitársaságok

12

Járatok a héten

469

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 683 kilométer

1ó 5p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Thai AirAsia

Bangkok Suvarnabhumi Intl és Bangkok Don Meung Intl

2 repülőtér

A cikkben szereplő információk 2015 decemberében aktuálisak

Több légitársaság közvetlen járataival is eljuthatunk Phuketről Bangkokba. Az Orient Thai Airlines, az Air Asia, a Thai Lion Air, a Thai Airways, a Bangkok Airways és a Nok Air is gépeket ezen a népszerű légi útvonalon. A gépek Phuket nemzetközi repülőteréről szállnak fel, ami mintegy 30 km-re terül el a központtól. A járatok vagy a Don Mueang vagy a Suvarnabhumi repülőtéren landolnak.

A belföldi járatok a phuketi repülőtér 2-es termináljáról szállnak fel. A reptéren minden adott ahhoz, hogy jól elüthessük a gépünk indulásáig hátralévő időt, sem vásárlási, sem étkezési lehetőségből nincs hiány, sőt, még talpmasszázst és egyéb spa kezeléseket is igénybe vehetünk. Ha valamilyen gasztro élményre vágynánk, akkor a gyorsételek és szendvicsek mellett meleg ételeket, péksüteményeket és jégkrémet is fogyaszthatunk. A duty free shopban kedvező áron juthatunk hozzá például jó minőségű szeszes italokhoz, kozmetikumokhoz, édességekhez és egyéb termékekhez, a többi üzletben pedig vehetünk például ruhákat, szuveníreket, könyveket, kiegészítőket, ékszereket, gyógyászati termékeket és játékokat.

A gépek Bangkok Don Mueang vagy Suvarnabhumi repülőtéren landolnak. A Don Mueang repülőtéren 2011 óta az összes járat az 1-es terminálra érkezik, viszont a tervek szerint 2015 év végétől a 2-es terminált is megnyitják, így utazás előtt mindenképp tájékozódjuk arról, hogy hová érkezik a gépünk. Ha a tömegközlekedést választjuk, akkor a reptérről továbbutazhatunk például busszal. A 29-es járat végállomása Bangkok vasútállomása, de további megállói is vannak (példáuk Laksi, Mor Chit, Sam Yan). Az 59-es járat végállomása Ratchadamnern Sanamlung, a 187-esé pedig Thanam Sipraya. Légkondicionált buszok is indulnak. A speciális A1-es buszjáratok az 1-es terminál érkezési oldalának 7-es számú bejáratától indulnak 20 percenként, végállomásuk pedig a bangkoki buszpályaudvar. Vonattal is továbbutazhatunk, a Don Mueang vasútállomás 500 méterre terül el a reptértől. Egy felüljárón keresztül közelíthetjük meg, ami az 1-es terminál 2. szintjéről indul. Vonattal eljuthatunk a Hua Lumpong vasútállomásra, ahonnan az ország legtöbb területe elérhető vasúti közlekedéssel. Egyes járatok a Suvarnabhumi repülőtérre érkeznek. A két repülőtér között egyébként ingyenes buszjáratok közlekednek. Taxival és bérelt autóval mindkét repülőtérről továbbutazhatunk, és a Suvarnabhumi reptérről is több tömegközlekedési lehetőség áll a rendelkezésünkre.

Belföldi járatról van szó, de egyébként magyar állampolgároknak nem kell vízum ahhoz, hogy beutazzanak Thaiföld területére – de csak akkor van így, ha 30 napot nem meghaladó turista célú beutazásról, és légi határátkelőhelyen történő belépésről van szó. Megfelelő indoklással a vízummentes tartózkodást egyszer meg lehet hosszabbítani.

Infómorzsák Bangkokról

Míg Phuket éghajlata trópusi mondszun, addig Bangkoké trópusi. A levegő hőmérséklete mindkét helyen nagyjából egyenletes eloszlású, és kb ugyanolyan melegre számíthatunk Bangkokban is, mint Phuketen. Ami különbség, az a csapadék mennyisége, míg Phuketen az éves átlagos csapadékmennyiség több mint 2200 mm, addig Bangkokban mindössze mintegy 1500 mm. Phuketen áprilistól novemberig esik sok eső, míg Bangkokban csak a májustól októberig tartó időszak számít csapadékosabbnak.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.