Térkép

Turkish Airlines járatok

Turkish Airlines

 

A Turkish Airlines járataira készül repülőjegyet venni? Ismerje meg cikkünkből jobban a Turkish Airlines török légitársaságot, és tudja meg, milyen check-in lehetőségei vannak, ismerje meg a Turkish Airlines poggyász méreteket és infókat, az ülőhely választásra vonatkozó szabályokat és sok más hasznos információt! A Turkish Airlines Törökország nemzeti légitársasága, amely isztambuli központtal működik. A légitársaság bázisrepülőtere az isztambuli Atatürk nemzetközi repülőtér, de az ankarai Esenboga és az isztambuli Sabiha Gökcen is fontos központi repülőtérnek számít a légitársaság életében. A Turkish Airlines folyamatos fejlesztésekkel, és szolgáltatásainak állandó bővítésével biztosítja helyét a légitársaságok versenyében. Hazánkban sokan akkor találkoznak először a Turkish Airlines nevével, amikor Budapest – Isztambul repülőjegyet keresnek, de egyébként 2013-ban ezen török légitársaság járatai repültek a világ legtöbb országába, és a 48 milliós utasforgalommal büszkélkedhettek. A török légitársaság egyik érdekes fejlesztése a Sky Illusion Sleeping Collection, amelynek lényege, hogy a Business Class utasai egyedülálló kényelemben aludhatnak a hosszabb repülőutakon.

* A cikk 2016 júniusában íródott, egyes benne szereplő információk az eltelt idő alatt változhattak!

Miért érdemes a Turkish Airlines járataival repülni?

Check-in

A Turkish Airlines török légitársaság belföldi járatainál a check in a gép felszállása előtt 1 órával lehetséges, nemzetközi járatoknál pedig 2 órával a felszállás előtt. Nemzetközi járatoknál a check in pultok 1 órával a gép indulása előtt zárnak. A Turkish Airlines is lehetővé teszi utasai számára az online check in-t, így az utasfelvétel már azelőtt, az interneten keresztül megtörténhet, mielőtt a repülőtérre érkezne. Az online check-in már a gép felszállása előtt akár 24 órával lehetséges, legkésőbb pedig az indulást megelőzően 90 perccel. Online becsekkolás esetén lehetősége van kiválasztani azt is, hogy a repülőgép járaton hol szeretne ülni. Ha társasággal utazik, akkor egyszerre becsekkolhatnak (legfeljebb 8 főig), így könnyebb lesz egymás melletti/közeli ülőhelyeket választani. Ha online szeretne becsekkolni, akkor nyissa meg a légitársaság weboldalának „Online check-in” menüpontját, ahol az elektronikus repülőjegy számával, vagy a foglalási adatok segítségével, egyszerűen becsekkolhat.

Poggyász információk

Economy osztályon utazva a Turkish Airlines poggyász súlyhatárok, azaz ekkora csomagok szállítása ingyenes: Economy osztályon utazva legfeljebb 25 kg lehet a poggyász súlya, Business osztályon pedig 30 kg. 2 év alatti gyerekeknek a poggyász súlyhatár 10 kg, ezen felül pedig egy legfeljebb 115 cm-es babakocsi is lehet a poggyászban. A fenti súlyhatárok alól vannak kivételek. Például Törökország és Egyiptom között utazva 50 kg a súlyhatár mindkét osztályon, Törökország és Németország között repülve pedig 30, illetve 40 kg – Írország esetén ugyanígy. A kézipoggyász mérete a Turkish Airlines járatain legfeljebb 55 x 40 x 23 cm lehet, súlya pedig maximum 8 kg. Economy osztályon utazva ebből 1-et, míg Business osztályon 2-t vihetünk fel magunkkal a fedélzetre. Ha utazása alatt sem mond le a sportról, akkor saját sport eszközeit is magával viheti a Turkish Airlines török légitársaság járataira. Egy sífelszerelést, vagy egy golf felszerelést ingyenesen szállíthat a török légitársaság járatain, illetve ha az úti célja Male, Akabe, Hurghada vagy Sharm El Sheikh, akkor 2016 év végéig búvárfelszerelését is ingyen szállítja a légitársaság. Némi díj befizetése ellenében számtalan egyéb sportfelszerelését is magával viheti az utazásra, például sátrat, szörf deszkát, biciklit, hegymászó és jéghoki felszerelést is szállít a török légitársaság. Budapest Isztambul repülőjeggyel 30 euróba kerül kerül egy sportfelszerelés szállítása, egy útra. Ugyanekkora összeget kell fizetnünk, ha Törökországból bármely európai városba repülünk a Turkish Airlines-al, vagy pedig vissza. A Turkish Airlines járatain, szigorú szabályozás mellett kisállatokat is lehet szállítani.

Ülőhelyek

A nemzetközi utazások esetében mindkét osztályon akár már 100 nappal az utazás megkezdése előtt, egy interaktív térképen kiválaszthatjuk, hogy a repülőgép járaton hova szeretnénk ülni. Belföldi járatok esetén ugyanerre csak a Business osztály esetén van lehetőségünk.

Foglalási díjak

A Turkish Airlines jegyfoglalási díjat számol fel az irodáiban személyesen, a telefonon és az interneten keresztül megvásárolt jegyek esetében is. Ennek összege a légi útvonaltól függően változik. Isztambul – Budapest és Budapest – Isztambul repülőjegy esetén ennek összege 10 euró, és sok más európai ország esetén is. De például Litvánia esetében 15 euró, Svájc esetében pedig 15 frank az összeg. Hasonlítsa össze a Turkish Airlines légitársaság repülőjegy árait más légitársaságokéval a Skyscanneren, és válassza ki a lehető legolcsóbb jegyárat! A Skyscanner használata ingyenes! Az Önnek megfelelő járat kiválasztása után az adott légitársaság vagy utazási iroda weboldalára irányítjuk, minden járulékos költség nélkül. Utazzon Ön is a lehető legolcsóbban!

Turkish Airlines

4,0/5
8329 vélemény alapján

A szolgáltatókat a következőkkel kapcsolatos felhasználói visszajelzések alapján értékeljük: ármegbízhatóság, díjak, ügyfélszolgálat és a szolgáltatói weboldal használatának egyszerűsége.

Tudjon meg többet

Miért érdemes a Turkish Airlines járataival repülni?

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.