Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Edinburgh - London útvonalon!

járatinformációk innen: Edinburgh ide: London

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

9 394 Ft

Közvetlen légitársaságok

9

Járatok a héten

319

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 534 kilométer

1ó 10p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

British Airways

London Heathrow, London Gatwick, London Stansted, London Luton és egyéb

6 repülőtér

A cikkben szereplő információk 2015 novemberében aktuálisak biztosan

Járat információk az Edinburgh - London vonalon

Népszerű légi útvonalról van szó, és ennek megfelelően több légitársaság is indít közvetlen járatokat Edinburghból Londonba. Utazhatunk például a Ryanair járataival, amelyek London Stansted repülőterén landolnak, míg az easyJet járatai London Gatwick és Luton repülőterére is érkezhetnek a Stansted mellett. A British Airways járatok London City, Gatwick és Heathrow repülőtereken is landolhatnak, míg a Flybe gépei a London City repülőtérre érkeznek.

Terminál információk

A járatok Edingburgh repülőterének egyetlen termináljáról szállnak fel. A reptér mintegy 9 km távolságra terül el a városközponttól. A terminálon a várakozás idejét vásárlással és éttermi gasztro-kalandozásokkal is megfűszerezhetjük. Az igényes üzletekben többek között divatos ruhákat, szépségápolási termékeket, elektronikai cikkeket, lábbeliket, szuveníreket, ajándékokat, táskákat, könyveket, magazinokat is vásárolgatunk. A vámmentes üzletben kedvező áron juthatunk hozzá egyebek mellett dohánytermékekhez, parfümökhöz, kozmetikumokhoz, napszemüvegekhez és órákhoz. A reptéri vásárlásoknak sokszor határt szab a poggyász limitált mérete. Az Edinburgh repteréről induló valamennyi légitársaság engedélyezi, hogy az utasok a kézipoggyász mellett egy reptéri bevásárlótáskát is felvigyenek magukkal a fedélzetre! A terminál vendéglátóegységei sokféle ízlést kielégítenek: többek között kávékülönlegességeket, az olasz konyha remekeit, szendvicseket, leveseket, salátákat, finom péksüteményeket, tenger gyümölcseit és még sushit is találunk az étlapokon. A repülőtér galériájában tehetséges skót képzőművészek alkotásait tekinthetjük meg. A reptér wifi hálózatát 2 órán át ingyenesen használhatjuk saját eszközeinkről, illetve némi fizetség ellenében a reptér telepített számítógépein is böngészhetünk a világhálón.

A járatok London Heathrow, Gatwick, Stansted, Luton vagy London City repülőterén landolnak – mindegyik reptérről jól és többféleképp megoldható a továbbutazás. A Heathrow repülőtérről például praktikus megoldást jelentenek a negyedóránként induló Heathrow Express vonatok, amelyekkel 15 perc alatt London belvárosába juthatunk. A Stansted repülőtérnek egy terminálján téglalap alakú terminálszárnyakban vannak a beszállókapuk. Érkezéskor tranzitvonattal, illetve mozgójárdával juthatunk ezekből a terminál központi épületébe – hogy aztán vonattal, busszal, biciklivel, taxival vagy bérelt autóval utazzunk tovább. Luton repülőtérről többek között buszokkal, minibuszokkal és vonatokkal is elérhetjük London belvárosát. A Gatwick reptérről fél órán belül bejuthatunk a belvárosba. Valamennyi reptéren lehetőségünk van autót bérelni, a kiszemelt járművet előre, a neten keresztül is lefoglalhatjuk.

Hasznos információk

Fontos, hogy a check-in legkevesebb egy órával a járat indulása előtt megtörténjen, hogy akkor se legyen rohanás a vége, ha esetleg a repülőtéri ügyintézés, illetve biztonsági ellenőrzés elhúzódna. Fontos, hogy legyen nálunk személyi vagy útlevél, hogy igazolni tudjuk a személyazonosságunkat.

Infómorzsák Londonról

London éghajlata mérsékelt, sok csapadékkal. A csapadék eloszlása egyenletes, a ritkább, nagy esőzések helyett inkább szinte napi rendszerességgel esik valamennyi. A nyarak melegek, a telek pedig hűvösek. A téli hónapokban rendkívül kevés a napsütéses órák száma, jellemzően napi 1 óra alatt alakul az átlag. A hivatalos fizetőeszköz az angol font.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.