Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Párizs - Nizza útvonalon!

járatinformációk innen: Párizs ide: Nizza

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

25 785 Ft

Közvetlen légitársaságok

5

Járatok a héten

209

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 707 kilométer

1ó 20p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Air France

Nizza

1 repülőtér

A feltüntetett információk 2015 decemberben érvényesek

Járatot indító légitársaságok Párizsból Nizzába

Párizs mindkét repteréről, aCharles de Gaulle (CDG) és a Párizs Orly (ORY) repülőtérről indulva közvetlen járatokkal az Easy Jet, a Hop! és az Air France jóvoltából, közvetett járatokkal pedig a British Airways, Swiss, Brussels Airlines, Iberia, Vueling, SAS, Aliatlia, KLM, Austrian Airlines, Lufthansa vagy a Luxair kínálta járatokkal utazhatunk el a Nizza Côte d'Azur Reptérre (NCE).

Terminál információk

A Charles de Gaulle repülőtér három terminállal üzemel, ezen belül a 2-es terminál további 6 terminálra tagolódik, A-tól G-ig való jelöléssel. Az EasyJet és Austrian Airlines gépei rendszerint a 2D terminálról, az Air France járatai a 2F terminálról indulnak. A 2C terminál ad otthon a British Airways, 1-es terminál a Swiss és Lufthansa, Brussels Airlines, SAS gépeinek, az Alitalia és KLM a 2F, a Luxair pedig a 2G terminálról indítja gépeit Nizza felé.

A hatalmas repülőtéren mindent megtalálunk, amire szükségünk lehet, legyen szó szuvenírekről, Bulgari, Gucci, Hermés és megannyi más luxus kollekcióról, delikáteszről, elektronikáról, olvasnivalóról, Buy Paris Duty Free széles választékáról vagy épp egy masszázsról. Az 1-es és 2-es terminál szép számmal kínálja a prémium várók exkluzivitását. Az 1-es terminálon 4, a 2-es terminálon összesen 8 lounge várja a fokozott kényelmet keresőket. A gyerekek mindezek mellett a Playstation játék terminálokon tölthetik el a várakozási időt. A többféle és jól ismert ízek mellett a Caviar House & Prunier Seafood Bar is kipróbálásra érdemes, ha finom falatok után néznénk.

Az Orly repülőtér két terminállal, a dél Terminal Sud és a nyugati Terminal Ouest, üzemel. A hatszintes déli terminálban az indulási szint az első emeleten kapott helyet.

A kétszintes nyugati terminálon szintén az első emeleten találjuk az check-in pultokat és az utasbiztonsági ellenőrzést követően a tranzit váróját is. Az EasyJet és a Norwegian a déli, a többi légitársaság járatai nyugati terminálon várja utasait. Ezen a reptéren limitáltabb mértékben ugyan, de szintén többféle üzlet és étterem vendégei lehetünk. A Kaboom üzletében, kreatív játékok és divatos ruházat várja a kicsiket, a divatot kedvelő nagyoknak pedig érdemes betérni a Printempshez. A Paris Gourmand minden korosztálynak tökéletes, ha éhségünket francia finomságokkal csillapítanánk.

Mindkét repülőtéren találunk ATM-eket, pénzváltókat és a wifi is ingyenesen igénybe vehető a repülőtér  egész területén.

Hasznos információk

A repülőtérre ajánlatos a járat indulását megelőző minimum 3 órával kiérkezni. Azonosító okmányként a személyi igazolvány is elegendő.

Mire számíthatunk Nizzában

A kissé drága üdülővárosban egész évben enyhe időjárás jellemző, a nyári hónapokban nem ritka a kánikula, a legcsapadékosabb időszak pedig a február és március. A népszerű város tömegközlekedését kiválóan szervezett villamos és buszhálózat jellemzi, a város 90 pontján bérelhető kerékpár és igénybe vehető a háromkerekű, elektromos, sofőr vezette kocsi is (Cyclotour). A repülőtérről airport shuttle kisbuszokkal, autóbusszal és vonattal is könnyen bejuthatunk a mindössze 7 km-re lévő központ felé.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.