Térkép

airBaltic járatok

Az airBaltic egy lett diszkont légitársaság, amelyet 1995-ben alapítottak a lett fővárosban, Rigában. Első járatát már ez év októberében útnak indítja Riga Nemzetközi Repülőtérről, ami a légitársaság bázis repülőtere.  A megalakulást követő években a légitársaság főleg Saab 340, Avro RJ70 és Fokker 50 típusú repülőgépeket használt. Az évek során viszont korszerű, magas technológiával felszerelt gépekkel bővítették flottájukat. Az airBaltic légitársaság jelenleg több mint ötven útvonalat kínál a Közel-Keletre, a FÁK államaiba és Európába. Budapestről jelenleg 26 járatot indítanak, többek között Hollandiába, Görögországba, a balti államokba, Németországba, Dániába, Csehországba, Spanyolországba vagy Izraelbe. A légitársaság az alacsony áraival, a magas színvonalával és a pontosságával igyekszik minél több utast a járataira csábítani. Ezt tanúsítja az airBaltic sok kitüntetése és díja is, köztük a 2014-ben megszerzett a „világ legpontosabb légitársasága“ cím, vagy a 2012-ben a minőségi szolgáltatásokért kapott The International Diamond Prize for Excellence in Quality díj is.

A feltüntetett információk 2016 júniusban érvényesek. Az információk változását a légitársaságok fenntartják. Az aktuális információkról a légitársaság oldalán tájékozódhatunk.

Miért repüljünk az airBaltic-kal?

Check in

Az airBaltic légitársaságnál egyszerű és gyors módja a jegykezelésnek, ha az ingyenes online vagy mobil check int választjuk. Mindkét szolgáltatás a járat menetrendszerinti indulása előtt 5 nappal már elérhető. A mobil és az online jegykezelés nem minden repülőtéren áll rendelkezésre, ezért tanácsos a légitársaság hivatalos honlapján vagy a telefonos ügyfélszolgálatán keresztül, még indulás előtt érdeklődni ezekről a szolgáltatásokról. Az online chek int nem vehetik igénybe a különleges segítséget igénylő utasok, az állatokkal utazók, a kísérő nélküli kiskorúak, valamint az extra poggyászokat feladó utasok. Ha a kiindulási repülőtéren még nem érhető el az internetes utasfelvétel, a repülőtéri check in ingyenesen vehető igénybe. A repülőtéri check in pultok a járatok indulása előtt két órával nyitnak ki és kb. 40 perccel az indulás előtt zárnak be. A repülőtéri utasfelvétel esetén a légitársaság szolgáltatási díjat számol fel, ami minden utas és járat után 30 €. A Riga, Stockholm Arlanda és a Koppenhága repülőtereken önálló check in re is lehetőség van, az önkiszolgáló self check in automatákon. A jegykezelés ezeken az automatákon szintén a járat indulása előtt két órával érhető el.

Poggyász szabályzat és poggyászdíjak

Az airBaltic járatokon a Basic vagy a Premium jegyekkel utazó utasok ingyenesen, egy darab 55x40x20 cm-es és maximum 8 kg-os kézipoggyászt, plusz egy 30x40x10 cm-es kisebb táskát vihetnek fel a repülőgép fedélzetére. A Business repülőjegyekkel utazók és a PINS VIP kártya tulajdonosai ingyenesen két darab kézipoggyászt és egy kisebb táskát jogosultak a fedélzetre vinni. Ha a kézipoggyász mérete meghaladja az előirt egységeket, 40 € pótdíjat köteles az utas fizetni. A feladott poggyászok mérete nem haladhatja meg a 100x50x80 cm-t és a 20 kg-t. A Business jegyekkel 2 darab poggyász, a Premiummal egy darab maximum 20 kg-os poggyász adható fel ingyenesen. A Basic repülőjegyekkel utazó utasok 29,99€-ért adhatják fel poggyászukat. Ez a díj csak abban az esetben érvényes, ha már a repülőjegy online foglalásakor kifizetjük poggyászunkat. Online check in közben, vagy a repülőtéren történő fizetés esetén a díjak egyre magasabbak. Ha a feladott poggyászok súlya meghaladja a 20 kg-ot, maximum 32 kg-ig, 50 € pótdíjat kell fizetni csomagonként.

Ülőhelyfoglalás

Az airBaltic légitársaságnál a repülőjegy foglalásakor az ülőhelyünket automatikusan és ingyenesen hozzárendeli a rendszer a jegyünkhöz. Ha esetleg ez az ülőhely nem felel meg, felár ellenében lehetősége van ennek módosítására. A standard ülések már 2,99€-ért lefoglalhatóak. A Premium és a Business utazók, valamint a PINS VIP kártyatulajdonosok ezt a szolgáltatás ingyenes vehetik igénybe. A nagyobb lábterű és az első sorokban levő ülőhelyek 50€-tól kezdődő plusz költségekért vásárolhatóak meg.

Foglalási díj

Az airBalticnál foglalt jegyek, minden esetben tartalmazzák az adót, az üzemanyag-pótdíjat és a repterek által meghatározott adókat. Online foglalás esetén American Express, VISA, MasterCard, VISA Electron és Maestro kártyákkal van lehetőség fizetni. Kreditkártyával történő fizetés esetén 2% nem visszatérítendő tranzakciós díjat számol fel a légitársaság.

airBaltic

5,0/5
4878 vélemény alapján

A szolgáltatókat a következőkkel kapcsolatos felhasználói visszajelzések alapján értékeljük: ármegbízhatóság, díjak, ügyfélszolgálat és a szolgáltatói weboldal használatának egyszerűsége.

Tudjon meg többet

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.