Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Frankfurt am Main útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Frankfurt am Main

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

9 218 Ft

Közvetlen légitársaságok

2

Járatok a héten

50

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 877 kilométer

1ó 35p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Lufthansa

Frankfurt Intl és Frankfurt-Hahn

2 repülőtér

Gyakran ismételt kérdések

Frankfurt am Main 2 repülőtérrel rendelkezik: Frankfurt Intl és Frankfurt-Hahn.
A Skyscanneren Budapest indulású, Frankfurt am Main úti célú járatra talált legjobb ár 9 175 Ft. Ezt a különböző üzemeltetők adatainak összesítésekor találtuk, mely egyúttal a hónap legolcsóbb árának is bizonyult.
1ó 35p az átlagos repülési idő Budapest indulással, Frankfurt am Main úti célig.
2 légitársaság van, melynek Budapest indulással közvetlen járata van Frankfurt am Main úti célhoz.
Heti 50, Budapest indulású járat van Frankfurt am Main úti célhoz augusztus hónapban.

Repülőjáratok Budapestről Frankfurtba

A cikkben szereplő információk 2015 júniusában aktuálisak

Járatinformációk a Budapest-Frankfurt vonalon

Közvetlen járattal is utazhatunk Frankfurtba, a Lufthanza és a Wizz Air is gépeket a budapesti Liszt Ferenc repülőtérről. Általában napi 3-5 közvetlen járat indul a két város között, így rugalmasan választhatjuk ki a nekünk leginkább megfelelő járatot. A gépek a Frankfurt am Main repülőtéren landolnak, ami egész Németország legnagyobb, és Európa 2. legnagyobb nemzetközi repterének számít. A Wizz Air általában heti három közvetlen járatot indít, szerdai, pénteki s vasárnapi napokon. ezek Frankfurt-Hahn reptérre érkeznek, ami nincs éppen közel a városhoz. A 125 km-es távolságot transzfer buszokkal vagy bérelt autóval könnyen legyőzhetjük, vonattal viszont kissé körülményesen, átszállással juthatunk csak el Frankfurtba.

Terminál információk

A Wizz Air járatai általában a 2B terminálról indulnak, míg a Lufthansa gépei a Liszt Ferenc Repülőtér 2A termináljáról.

A 2 B terminálon találhatunk pénzfelvevő ATM automatákat (narancssárga felirattal vannak jelölve), és pénzváltásra is lehetőségünk van, ha eddig erre nem lett volna időnk, kedvünk. Finomságokat, parfümöket és egyéb termékeket vehetünk a duty free shop-ban – ezzel is gyorsabban megy a várakozás. Éhségcsillapításra pedig olasz pizzák és tésztaételek, baguettek, szendvicsek és sütemények között válogathatunk a terminál vendéglátó egységeiben. A 2A terminál is minden igényt kielégít, modern és kényelmes. Itt is vannak ATM-ek, pénzváltó egységek és még posta is. Vásárolgatással is jól eltölthetjük a várakozás idejét, többek között játékbolt, ruhaboltok és újságos is üzemel a terminálon. A reform ételek kedvelői pedig még egészséges bio ételeket is találnak a vendéglátó egységekben.

A Budapestről a Frankfurt am Main reptérre érkező gépek többnyire az 1A, vagy ritkábban az 1B terminálon landolnak. A terminálok között shuttle járatokkal utazhatunk. 2 vasútállomás és 1 buszállomás is működik a reptéren, aminek köszönhetően kényelmesen és gyorsan eljuthatunk Frankfurtba – busszal a belvárosba vezető út mintegy 30 percig tart.

A Budapestről induló Wizz Air gépek általában a Hahn reptér A termináljára érkeznek. Frankfurt ettől a reptértől 125 km távolságban van, de szerencsére elég jó transzfer lehetőségek vannak. A B terminál előtt van a buszmegálló. Innen több mint 1,5 órás utazással juthatunk el Frankfurt főpályaudvarára. Vonattal nehézkesebb bejutni Frankfurtba, mivel ehhez előbb el kell utaznunk egy Bullay nevű városba busszal, és innen utazhatunk tovább vonattal.

Hasznos információk

A beutazáshoz érvényes magyar útlevélre, vagy személyi igazolványra van szükségünk. Utazás előtt ellenőrizzük az útlevél, vagy személyi lejárati idejét, fontos, hogy még a hazautazás dátumakor is érvényes legyen az úti okmányunk!

A gép indulása előtt legalább 2 órával érjünk ki a budapesti Liszt Ferenc repülőtérre. Itt először is kezeltessük le a repülőjegyet, ezután adjuk fel a poggyászt (persze, csak ha a kézipoggyász mellett más csomagunk is van). Ezután átvizsgálják a kézi poggyászainkat, és hamarosan fel is szállhatunk a repülőgépre.

Infómorzsák Frankfurtról

Óraátállítással nem kell törődnünk, mivel Frankfurt is ugyanabban az időzónában található, mint Budapest. A fizetőeszköz az euró, az élelmiszerboltok árai hasonlóak, vagy csak kicsit magasabbak, mint Magyarországon. Az éttermek és a különböző szolgáltatások viszont drágábbak.

 

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.