Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - München útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: München

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

38 070 Ft

Közvetlen légitársaságok

4

Járatok a héten

34

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 565 kilométer

1ó 15p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Lufthansa

München

1 repülőtér

Járatok Budapestről Münchenbe

A cikkben szereplő információk 2015 májusában érvényesek biztosan

Járatinformációk - Budapestről Münchenbe

München népszerű úti cél, ezért nem meglepő, hogy közvetlen járattal is utazhatunk. A légitársaságok közül a Lufthansa indít közvetlen járatokat Budapestről Münchenbe. A társaság naponta 3-5 járatot is indít, így a számunkra legkedvezőbb napszakban repülhetünk. A gépek a müncheni Franz Josef Strauss repülőtérre érkeznek. Emellett a Lufthanza néhány járatával frankfurti átszállással is utazhatunk Münchenbe, ezek a gépek is a Franz Josef Strauss reptéren landolnak.

Ha nekünk megfelelő átszállással utazni, akkor több légitársaság gépeivel is megtehetjük ezt. A Norwegian Airlines-al oslói átszállással tudnánk megoldani az utazást, ami inkább csak akkor praktikus, ha Oslóban is szeretnénk némi időt eltölteni. Az airberlin-nel pedig berlini átszállással oldhatjuk meg a müncheni utazást. A KLM-el amszterdami, az Airfrance-el pedig párizsi átszállással utazhatunk.

Terminál információk

A Liszt Ferenc Repülőtér 2B Termináljáról indulnak a járatok Münchenbe. A várakozás idejét itt hasznosan és kényelmesen is eltölthetjük. Több, narancssárga felirattal ellátott ATM automatát is találunk ezen a terminálon, a kinti várócsarnokban is és a poggyászváró csarnokban is vehetünk fel pénzt. A terminál duty free shopjában finomságokat, parfümöket, játékokat, ajándéktárgyakat és egyéb termékeket is vásárolhatunk. Akkor sincs gond, ha éppen falatozással szeretnénk elütni a várakozás idejét: olasz pizzák és tésztaételek, ízletes saláták, jóféle baguettek, szendvicsek és sütemények között is válogathatunk a terminál vendéglátó egységeiben. Hangulatos bár és kávázó is működik a 2B Terminálon.

A Lufthanza járatai a müncheni repülőtér T2-es termináljára érkeznek. A városközpontba innen bejuthatunk például vonattal is, ami 10 percenként indul, és a megálló közel van a terminálhoz. A reptérről Münchenbe, de akár a környező városokba busszal is eljuthatunk. A központi Central Area elől indulnak a buszok, ez mindössze néhány lépésre van a 2-es termináltól. A repülőtéren autóbérlésre is lehetőségünk van, a bérelt kocsit pedig előre le is foglalhatjuk, a Skyscanner oldalán keresztül is.

Hasznos információk

Fontos, hogy érvényes úti okmány legyen nálunk, ami lehet személyi igazolvány vagy útlevél. Az úti okmánynak a visszautazás napján is érvényesnek kell még lennie. Ezt érdemes ellenőriznünk az utazás megkezdése előtt, a nem várt bonyodalmak elkerülése miatt. A vízumkötelezettség 2004 óta teljesen megszűnt. Ha kiskorú gyermek törvényes képviselője (többnyire szülő) utazik, akkor fontos, hogy a kísérőjénél, illetve nála legyen egy beleegyező nyilatkozat a külföldre utazással kapcsolatban, amit a törvényes képviselő írt.

Indulás előtt legalább 2 órával érkezzünk ki a repülőtérre. Itt először is kezeltessük a jegyet, és adjuk fel a poggyászt is (persze csak, ha a kézipoggyász mellett más csomagunk is van). Ezután jön a kézi poggyászok átvizsgálása, majd még egy kis várakozás, és fel is szállhatunk fel a gépre.

Infómorzsák Münchenről

Münchenben az élelmiszerárak a boltokban körülbelül megegyeznek a magyarországi árakkal. Ugyanakkor az éttermek és szolgáltatások többségnek árai magasabbak, mint Magyarországon. Münchenben az időjárás elég változékony, ezért jó, ha többféle verzióra is felkészülünk. Érdekesség, hogy München déli részén gyakrabban süt a nap, mint északon, az északi területeken pedig gyakrabban van köd.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.