Térkép

eurowings járatok

Az Eurowings több mint 16 millió utasával Németország harmadik legnagyobb légitársasága. A társaság Düsseldorfban, 1993-ban alakult két légitársaság a nürnbergi NFD Luftverkehrs AG és a dortmundi RFG Regionalflug egyesítésével. Az Eurowings első járatát 1994-ben indítja útnak. Az elkövetkező években főleg a rövidtávú, belföldi járatokra koncentrál a légitársaság. 2005-ben a Lufthansa megvásárolja a légitársaságot és az Eurowings egy időre eltűnik a piacról. A légitársaság a Lufthansa Regional néven működik tovább egész 2005-ig, amikor is újra visszakapja eredeti nevét. Majd 2015-ben fejlődésnek indul a cég, amikor is 55 útvonalat átvesz a Germanwings légitársaságtól. Az Eurowings első hosszú távú járatát Kubába indítja útnak. Jelenleg a légitársaság célja, hogy bejusson Európa három vezető fapados légitársasága közé. Az Eurowings jelenleg több mint 130 útvonalat kínál Európába, a Karib-térségbe, Dubaiba és Thaiföldre

A feltüntetett információk 2016 júniusban érvényesek. Az itt feltüntetett információk változtatásának jogát a légitársaságok fenntartják. Az aktuális információkról a légitársaság oldalán tájékozódhatunk.

Miért repüljünk az Eurowings-szel?

Check in

Az Eurowings légitársaságnál a legkényelmesebb módja a jegykezelésnek, ha az online check-in szolgáltatást választjuk. A szolgáltatás már a járat indulása előtt 72 órával elérhető. Online jegykezelés esetén a kinyomtatott beszállókártyával elegendő a repülőtérre a járat indulása előtt egy, másfél órával megérkezni. Ha csak kézipoggyásszal utazunk az utasfelvételi pultokat kihagyva, egyenesen a biztonsági ellenőrzéshez mehetünk. Viszont ha poggyászt is szeretnénk feladni, vagy a beszállókártya Visacheck felirattal van ellátva, a check in pultokhoz kell először menni. Az online jegykezelés nem minden járatnál érhető el, ezért ajánlatos még indulás előtt érdeklődni a légitársaság telefonos ügyfélszolgálatánál. A repülőtéren a check in pultok általában a járatok indulása előtt két órával nyitnak ki és kb. 40 perccel az indulás előtt zárnak be. A pultoknál a jegykezelés, a poggyászok feladása és az úti okmányok ellenőrzése történik. Gyorsan és egyszerűen kezeltethetjük jegyeinket a repülőtéri önkiszolgáló jegykezelő automatákon. Ezek az automaták jelenleg a berlini, kölni, drezdai, düsseldorfi, stuttgarti, hamburgi, hannoveri, nürnbergi, bécsi és a London Heathrow repülőtereken állnak rendelkezésre.

Poggyászok és poggyászdíjak

Az Eurowings járatain egy darab 8 kg-t és 55x40x23 cm-t meg nem haladó kézipoggyászt ingyenesen lehet a repülőgép fedélzetére felvinni. Ha a kézipoggyász méretben vagy súlyban meghaladja az előírtakat, a légitársaság biztonsági okokból, mint feladott poggyászt kezeli azt. A feladott poggyászok tömege maximum 23 kg-os lehet és maximálisan 5 darab adható fel személyenként. Ha a csomagok súlya meghaladja az előírt kg-t, maximum 32 kg-ig, pótdíjat kell fizetni. Ez a díj rövidtávú járatoknál 50 €, a hosszú távú járatoknál pedig 100 €. A poggyászdíjak a repülőjegy típusától változnak. A Smart repülőjegyekkel utazó utasok egy darab 23 kg-os csomagot, a Best jegyekkel utazók pedig két 23 kg-os poggyászt adhatnak fel ingyenesen. A Basic repülőjeggyel rendelkezők 15 € összegért adhatnak fel egy 23 kg-os csomagot. A poggyászokat általában a repülőterek check in pultjainál tudjuk leadni. A berlini, hannoveri, kölni, müncheni és a stuttgarti repülőtereken baggage drop-off pultokat is találunk, ahol kizárólag a poggyászok feladásával foglalkoznak.

Ülőhelyfoglalás

Az Eurowings légitársaságnál a repülőjegytől és az útvonaltól függően lehet megvásárolni a kívánt ülőhelyeket. A rövid- és középtávú járatoknál a Basic jegyekkel utazók az első sorban levő helyeket 8€-ért, az extra lábterű üléseket pedig 20€-ért foglalhatják le. A Smart viteldíjjal utazók ingyenesen foglalhatnak le egy helyet az első sorokban levő ülőhelyekből, a Best repülőjegyekkel rendelkező utasok pedig bármelyik ülést ingyenesen vehetik igénybe. A hosszú távú járatoknál, ahová Miami, Boston, Mauritius, Bangkok, Cancun, Phuket, Dubai, Havanna, Varadero, Punta Cana és Puerto Plata útvonalak tartoznak, szintén lehetőség van az ülőhelyek kiválasztására. Ezeknél a járatoknál a Basic típusú jeggyel utazók az első sorban levő helyeket 10€-ért, az extra lábterű üléseket pedig 90€-ért foglalhatják le. A Smart és a Best repülőjegyekkel utazók ugyanúgy ingyenesen vehetik igénybe az extra lábterű és az első sorban lévő üléseket, mint a rövid távú járatoknál. A hosszú távú járatoknál a Best viteldíjjal utazók exkluzív prémium ülőhelyeket is lefoglalhatnak. Ezek az ülések állítható háttámlával, extra nagy lábtérrel, USB porttal és 110V-os hálózati csatlakozóval biztosítják a maximális kényelmet az utazás során.

Foglalási díj

Az Eurowings légitársaságnál a repülőjegyek tartalmazzák az általános forgalmi adót. A repülőtéri díjak külön számítódnak a repülőjegy árához. A további plusz szolgáltatások felár ellenében vehetőek igénybe. A foglalás módosítását vagy törlését a légitársaság telefonos ügyfélszolgálatán keresztül vagy a légitársaság hivatalos honlapján lehet megtenni. Bizonyos díjak és repülőjegyek esetében nincs lehetőség pénzvisszatérítésre.

eurowings

5,0/5
190 vélemény alapján

A szolgáltatókat a következőkkel kapcsolatos felhasználói visszajelzések alapján értékeljük: ármegbízhatóság, díjak, ügyfélszolgálat és a szolgáltatói weboldal használatának egyszerűsége.

Tudjon meg többet

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.