Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Lipcse útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Lipcse

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

50 197 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 672 kilométer

2ó 45p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Lufthansa

Lipcse

1 repülőtér

Budapest-Lipcse járatok

A feltüntetett információk 2015. júliusban érvényesek

Járatot indító légitársaságok Budapestről Lipcsébe

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről közvetlen járattal nem tudunk a lipcsei nemzetközi repülőtérre, Leipzig-Halle Airport (LEJ) utazni. Közvetett járatokkal azonban a hét minden napján elrepülhetünk a német városba a Germanwings, Lufthansa, Iberia, Ryanair, TAP, Turkish Airlines vagy Swiss légitársaságok utasaiként, általában egy átszállással.

Terminál információk

A Lufthansa, TAP, Turkish Airlines és a Swiss járatai a 2A terminálról, míg a Germanwings, Iberia és Ryanair gépei a 2B terminálból indulnak. Mielőtt átjutnánk a tranzitba, a kijelölt check-in pultoknál szükséges majd jegyeinket és úti okmányainkat ellenőriztetni, illetve poggyászainkat feladni. A jegykezelés és utas biztonsági ellenőrzést követően tudunk átsétálni a tranzitba, ahol a repülőtér két terminálja egyesül a SkyCourtba. Itt többféle étterem, bár, kávézó és üzlet is segít a várakozási idő gyorsabb eltöltésében.

Minőségi borok, parfümök, dohányáru, édességek, játék, divatos kiegészítők arzenálja várja a vásárlóközönséget a Heinemann Duty Free üzletében. Ha esetleg pár apró kedvesség beszerzésére lenne szükségünk, szuvenírek széles választékát a Memories of Hungary és a Gift Point boltjai kínálnak, de érdemes elsétálni a Szamos pultjához vagy a nemzetközileg is elismert Herend márkabolthoz. Az aktuális divatot kedvelők számos design közül válogathatnak, mint a Hugo Boss, Burberry, Montblanc, Guess, Calvin Klein vagy az impozáns és egyedi ékszereket kínáló Freywille. Előfordul, hogy nem jutott időnk olvasnivalót vagy kényelmünket szolgáló utazási kellékeket beszerezni indulás előtt. Ezeket könnyen pótolhatjuk a Hub, Relay és Virgin üzleteiben.

A tranzitban találunk fodrász, kozmetikai és masszázs szalont is, a gyerekek pedig játékkal üthetik el az időt a galérián kialakított játszótéren vagy a Living Toys üzletében.

Amennyiben csak egy finom kávé, egy pohár ital vagy éppen némi ízletes harapnivaló mellett üldögélnénk, a tranzit erre is többféle megoldást kínál, melyek közül kedvünkre válogathatunk, legyen az étterem, bisztró vagy szendvicsbár.

Hasznos információk

Németország a schengeni övezethez tartozik, ezért ha nincs útlevelünk, személyi igazolvánnyal is utazhatunk. A kézipoggyász maximális méretét mindig az adott légitársaság saját szabályai határozzák meg. Folyadékot vagy folyadéknak minősülő terméket (pl.: üdítőital, tusfürdő vagy akár parfüm) 100 ml feletti kiszerelésben nem vihetünk fel a gépre, hacsak nem a tranzitban vásároltuk.

Csökkent mozgásképességű vagy egyéb fogyatékossággal élő, illetve idős utasokat dedikált személyzet segíti a repülőtéri navigációban.

A repülőtér könnyen megközelíthető autóval, taxival, az AirportShuttle-Minibusz 10-12 fős kisbuszaival vagy a 200E jelzésű autóbusszal.

Mire számíthatunk Lipcsében

A repülőtér 18 km-re fekszik Lipcse városközpontjától. Taxival, tömegközlekedési eszközökkel könnyedén a központba juthatunk és természetesen autót is egyszerűen tudunk bérelni, a felvevő és leadó pontként egyaránt funkcionáló repülőtéren. Amennyiben utunkat más német nagyváros felé folytatnánk, úgy kedvező vonat vagy autóbusz járatok állnak rendelkezésünkre.

A városban a tél hideg, a nyár az itthoninál hűvösebb és az esernyőnkre is szükségünk lehet főként a tavaszi és őszi időszakban. Az időzóna a hazaival megegyező, így óráinkat nem szükséges átállítani.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.