Térkép

Járatok - Frankfurt am Main

Frankfurtot,pontosabban Frankfurt am Main-t, nem nagyon szokták a látványosságairól emlegetni, inkább a pénzügyi központjairól, tőzsdéjéről és nemzetközi repülőteréről híres. Pedig ettől sokkal színesebb és érdekesebb város, gazdag kulturális örökséggel és lendületes életvitellel.

Frankfurt Németország dél-nyugati részén található, Budapestről repülővel csupán másfél óra.A Frankfurt Repülőtér (FRA)Németország legforgalmasabb repülőtere.A belvárostól mindössze 13,8 kilométerre van. Ha már landoltunk Frankfurtban, vegyük sorjában mit is érdemes megnézni ebben a nagyvilági városban.

Kezdjük talán rögtön a banki negyednél, ami  olyan sokszor gyakran szóbeszéd tárgya. Itt van ugyanis Németország legfontosabb pénzügyi központja. A banki negyedet, Bankviertelt, a város nyugati  részén találjuk meg, ahol rengeteg felhőkarcoló magasodik. Ezek a hatalmas épületek főleg bankoknak és pénzintézményeknek adnak otthont. Érdemes itt megnézni a Commerzbank Tower környezetbarát és energiatakarékos építészeti csodáját, vagy a Deutsche Bank Zwillingstürme ikertornyait. Ha a várost madártávlatból szeretnénk látni, a Maintower tetejéről élvezhetjük ezt a legjobban, akár a egy koktéllal a kezünkben a panoráma kilátással rendelkező bárból .

Elhagyva a banki negyedet, nézzük meg az óvárosba a gótikus stílusban épült városházat, a Römert. A Römer csarnokban, egykor az arany- és ezüstkereskedők vásárait tartották. Az épületben érdekes látnivaló a Császárterem, ami régen a királyok és császárok megválasztását megelőző tárgyalásoknak volt a helyszíne. A városháza mellett áll a Régi Miklós templom, Alte Nikolaikirche, ami szintén gótikus stílusban lett megépítve, a tornyából pedig dallamos hangjáték szól. A közeli Majna-parton is nagyon sok látványosság vár minket, például a XII. századi Saalhof, az egykori császárok palotája, vagy a XIX. századi Bernitz palota.

A parton keressük meg a Majnát átszelő Eiserner Steg-et, amin átjuthatunk a déli partra. Ha épp friss házasokként megyünk át a hídon, helyezzünk el egy lakatot a többi mellé, hogy megpecsételődjön a szerelmünk. A hídon átkelve, a Múzeumparton találjuk magunkat. Már a neve is arra utal, hogy a szépen kiépített parton múzeumok hada vár ránk. Itt található többek között aNépművészeti Múzeum, a Kortárs Művészetek Múzeuma, a Germán Építészeti Múzeum és még folytathatnánk tovább, a választék óriási, hisz több tucat múzeum, és több mint száz galéria található Frankfurtban.

Annyi csodálatos látnivaló van ebben a városban, hogy felsorolni is nehéz. De ha már Frankfurtban járunk, még azért két helyre látogassunk el. Az első a Régi Opera, Alte Oper, ami mai napig jelentősen  részt vesz a város kulturális pezsgésében. A kiváló akusztikájú termei évente több száz koncertnek és kulturális eseménynek adnak otthont. A második pedig Goethe szülőháza, ahol a német irodalom egyik legnagyobb alakja született és nevelkedett fel. A manapság múzeumként működő házban, a korabeli bútorokkal berendezett konyha, dolgozószoba és lakószobák betekintést adnak az akkori polgári család életébe.

Ha már sikerült végre enyhíteni kulturális szomjunkat, csak üljünk fel a színesre festett Ebbelwei Expressre, kérjünk egy almabort meg egy kis perecet, és csak élvezzük a képet, ami elénk tárul, ahogy végighaladunk a városon. Vagy csak üljünk le, és pihenjünk egy parkba, ahol gyakran szabadon kószáló nyulakkal is találkozhatunk.

Frankfurt nem is egy tipikusan német város. Ha elég időt szentelünk rá, és türelmesen figyeljük, akkor nem csak a nyüzsgő, modern oldalát látjuk meg, hanem a régi idők Frankfurtja is elénk tárul.

Rugalmas az úti célját illetően? Keressen rá közeli repülőterekre a nagyobb megtakarításért.

Repülőterek Frankfurt am Main közelében

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.