Térkép

Járatok - Stuttgart

Aki egy szőlőtőkékkel borított dombos környezetben szeretne belekóstolni a német művészeti életbe, vagy csak szereti a jó bort, vagy netán az autók szerelmese, mindenképpen töltsön el pár napot Stuttgartban. Remek összhangban él a természet a technológiával, a hagyomány a fejlődéssel, a nyüzsgő városi élet pedig a kulturális látnivalókkal alkot remek párost.

A város Baden-Württemberg tartomány fővárosa, Németország dél-nyugati részén, a Neckar folyó völgyében található. Ha szeretjük a természet közelségét, akkor a legjobb helyen vagyunk, hisz a város területének több mint fele zöld terület.

Stuttgart főtere a híres Schlossplatz, ahol az élet állandóan pezseg. Ezt a hatalmas, tágas teret az Altes Schloß (Régi kastély) és a Neues Schloß (Új kastély) épületei ölelik körül. Az Altes Schloß belső udvarába belépni olyan, mintha egy másik világba csöppennénk. Ebben a csöndes kis birodalomban, a reneszánsz stílusú boltívek tövében és díszes cirádák között, nyugalomra találunk. A kastély épületében a Tartományi Múzeum, Landesmuseum Württemberg működik. A késő barokk stílusban épült Neues Schloß nem látogatható, mivel mai napig minisztériumok működnek benne. Ha egy picit tovább sétálunk, a tér mellett találjuk meg az Állami Színház, a Staatstheater Stuttgart épületét. Útközben mindenképpen álljunk meg a brezel árusok mellett és kóstoljuk meg ezt a helyi finomságot. A brezel ropogós perec, amit gyakran melegen, vajjal megkenve árulnak. Aztán üljünk le egy padra a színház előtti csodás tó partján, és falatozás közben nézzük, ahogyan a vadkacsák ringatóznak a tó vizén.

Ha vásárolni nem is akarunk, csak a hangulatát átérezni(leginkább a karácsonyi vásár idején), érdemes felkeresni a Königstrasset. Ez a sétáló utca, rengeteg áruházláncolat és márkabolt otthona, ahonnan persze a helyi éttermek és kávézók sem hiányozhatnak. Ha tehetjük, üljünk be valahová, és kóstoljuk meg az itt termesztett és palackozott stuttgarti borok egyikét. A sörimádóknak sem kell azonban lemondani kedvenc italukról, hiszen évente itt kerül megrendezésre Németország második legnagyobb sörfesztiválja, a Cannstatter Volksfest, ahol sörkülönlegességből soha nincs hiány.

Ha már az automobil szülővárosába vagyunk, könnyed kikapcsolódást ígérhet a híres Mercedes-Benz  és a Porsche Múzeum. Mind a két múzeumba a világ minden tájáról érkeznek látogatók, hogy megcsodálják a több mint 125 éves autóipar zseniális alkotásait.

Ha madártávlatból szeretnénk látni a város panorámáját, liftezzünk fel a 217 méter magas tévétoronyra, a Fernsehturm Stuttgartra, vagy sétáljunk fel a szőlőtőkék között a Württemberg mauzóleumhoz. Mind a két helyen a látvány túlszárnyal minden várakozást.

Stuttgart repülőtere 13 km-re fekszik a várostól. A központba jutást buszjáratok és taxik biztosítják. Ha el szeretnénk kerülni a zsúfolt tömegközlekedést, érdemes autót kölcsönöznünk, és azzal meghódítani a várost.

Rugalmas az úti célját illetően? Keressen rá közeli repülőterekre a nagyobb megtakarításért.

Repülőterek Stuttgart közelében

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.