Térkép

Járatok - Marseille

Mesés székesegyház, erődök, történelmi emlékek sokasága; mindez megfűszerezve a jó kis provance-i mediterrán hangulattal - Franciaország második legnagyobb városa változatos élményt kínál. Hüledezni a panoráma szépségén a Marseille legmagasabb pontjára épült bazilikából, hajókirándulásra indulni a mészkősziklákkal körülölelt öblökbe, polipot venni reggel a régi kikötőben, megízlelni a sáfránnyal fűszerezett helyi halászlét, csobbanni egyet a Földközi-tengerben – az izgalmas programdömpinghez jó eséllyel napsütés is jár. Franciaország legrégebbi városában a több mint 300 napsütéses nap is arra utal, hogy az élet itt a szebbik arcát mutatja. A várostól 27 km-re található Marseille Provence Airport minőségi megérkezést biztosít az utazóknak.

 

Látnivalók

 

Notre Dame de la Garde székesegyház: „A jó anya” - a helyiek gyakran így nevezik a város védelmezőjének számító neobizánci stílusban épült bazilikát, amely Marseille legmagasabb pontjára épült. A gigantikus méretű székesegyház szuper kilátással várja a látogatókat, a város épületei mellett a tenger, a közeli szigetek és a hegyek is a csodás panoráma részei. Nem csoda, hogy minden évben zarándokok ezrei keresik fel a bazilikát, a hely atmoszférája tisztaságot és nyugalmat áraszt.

 

Vieux Port (régi kikötő): a tenger közelsége, lágyan ringatózó hajók, éttermek és kávézók sokasága – a régi kikötő nem véletlenül számít Marseille központjának és egyik legkedveltebb látványosságának. Egy kellemes, néhány órás csavargást és fotózást mindenképpen megér a kikötő, pihenésképp pedig jóleső érzés kiülni egy teraszra, és francia ízekkel aláfesteni a nem mindennapi látványt. Reggelente pedig a halászok frissen fogott tengeri herkentyűi közül lehet válogatni.

 

If vára: Kicsi, huzatos és lehangoló cellák, siralmas kilátással – az egykor börtönként funkcionáló vár ezt jelenthette a rabok számára. A turistáknak viszont egy különleges program If várának felkeresése. Marseille óvárosából kompokkal közelíthető meg a 16. század elején az If szigetre épített vár, ami Dumas Monte Cristo grófja című regényéből lehet ismerős. A történet szerint itt raboskodott a főhős Edmond Dantes. A látogatók felfedezhetik a várat, és gyönyörködhetnek a Marseilles kikötőjére nyíló panorámában.

 

Calanques: Hófehér mészkősziklákkal körbeölelt tengeröblök – lélegzetelállító természeti látványosságokban lehet részük a természet szerelmeseinek a Marseille és Cassis között húzódó partszakaszon. A gyönyörű öblök egy része autóval, illetve busszal is felkereshető, de az eldugottabb természeti csodák csak gyalogosan, vagy éppen hajóval közelíthetők meg. A Calanques a sziklamászók paradicsoma, akik különböző nehézségi fokú utakon mászva nem véletlenül érzik magukat a földi paradicsomban.

 

Érdekességek

 

Marseille-ben született Zinédine Zinade világ- és Európa-bajnok, 108-szoros francia válogatott labdarúgó.

 

A helyi gasztronómia nevezetes ízélménye a bouillabaisse. A föníciai eredetű marseillei halászlé különleges ízét a sokféle belefőzött tengeri hal, és a sáfrány adja. A bouillabaisse sűrű és laktató fogás, pikáns ízélménnyel.

 

Számok és tények

 

Pénznem: euró

 

Hivatalos nyelv: francia

 

Időzóna: UTC+1

Rugalmas az úti célját illetően? Keressen rá közeli repülőterekre a nagyobb megtakarításért.

Repülőterek Marseille közelében

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.