Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Palma De Mallorca - Barcelona útvonalon!

járatinformációk innen: Palma De Mallorca ide: Barcelona

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

8 581 Ft

Közvetlen légitársaságok

4

Járatok a héten

147

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 201 kilométer

0ó 49p

Barcelona

1 repülőtér

A cikkben szereplő információk 2015 novemberében aktuálisak biztosan

Járat információk a Palma de Mallorca - Barcelona vonalon

Népszerű légi útvonalról van szó, ahol több légitársaság közvetlen járataival is repülhetünk. Utazhatunk az Air Europa, a Vueling, a Ryanair és az Iberia repülőgépeivel is. Jellemzően napi több alkalommal is indulnak a gépek, így rugalmasan választhatjuk ki a számunkra ideális utazási időpontot. A gépek Palma de Mallorca repteréről szállnak fel, ami mintegy 8 km távolságra terül el Palma városától, keleti irányban. A járatok a Barcelona – El Prat nemzetközi repülőtéren landolnak, ami 12 km-re terül el Barcelona belvárosától, délnyugati irányban.

Terminál információk

A járatok Palma de Mallorca repülőterének egyetlen termináljáról szállnak fel. A terminált 4 modulra osztották fel. A Barcelonába induló járatok jellemzően a D modulról szállnak fel, itt kellemesen eltölthetjük a várakozás perceit. Az itt található vámmentes üzletben kedvező áron juthatunk hozzá például kozmetikumokhoz, parfümökhöz, szeszes italokhoz, delikát élelmiszerekhez és dohánytermékekhez. Emellett többek között szuveníreket, ruhákat, kiegészítőket és ékszereket is vásárolhatunk a terminálon. A D modulon működő gyorsétteremben pedig éhségünket is csillapíthatjuk. Ha még kényelmesebbé akarjuk tenni a várakozás perceit, akkor lazíthatunk a VIP várókban is. A D modulnál ATM automatát és pénzváltót is találunk, ha erre lenne épp szükségünk. Emellett ingyenesen használhatjuk a reptér wifi hálózatát, vagy ha nincs nálunk netezésre alkalmas eszköz, akkor a reptéren több helyen kihelyezett számítógépet is használhatjuk, némi fizetség ellenében.

A gépek a Barcelona – El Prat nemzetközi repülőtéren landolnak, az Air Europa és a Vueling járatai jellemzően az 1-es terminálon, míg a Ryanair gépek a 2 B-n. A reptérről többféleképp is továbbutazhatunk. Praktikus megoldás például a vasúti közlekedés. A reptér vasútállomása a 2-es terminálon található, és eljuthatunk innen Barcelona Sants vasútállomására, és a központi elhelyezkedésű Passeig de Grácia vasútállomásra is, ahol átszállhatunk a metróra. Ha a gépünk az 1-es terminálon landol, akkor busszal juthatunk el a 2-es terminálra. A vonatok mintegy 30 percenként indulnak Barcelonába. Buszokkal is továbbutazhatunk a reptérről. Az 1-es terminálról 5 percenként indulnak a járatok Barcelona városközpontjába, menetidejük 35 perc. A 2-es terminálról pedig 10 percenként utazhatunk busszal a belvárosba. Taxival és bérelt autóval is utazhatunk. A taxik menetideje mintegy 30-40 perc, forgalomtól függően. Autóbérlés esetén lehetőségünk van járművet foglalni előre, az interneten keresztül.

Hasznos információk

Az indulás előtt minimum két órával legyünk kint a repülőtéren. Becsekkolni már 3 órával a gép indulása előtt is lehetőségünk van. A reptéren először is kezeltessük a jegyünket, majd adjuk fel a poggyászunkat. Ezután következik a kézi poggyászok átvizsgálása, majd nemsokára fel is szállhatunk fel a gépre.

Belföldi útvonalról van szó, de egyébként magyar állampolgárként érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal utazhatunk be Spanyolország területére. Elvben bármilyen típusú személyi jó lehet, de a gyakorlat azt mutatja, érdemes inkább új típusú személyit, vagy útlevelet magunkkal vinni. Ha kiskorú szülő nélkül utazik Spanyolországba, akkor legyen nála egy szülői hozzájárulás – két tanú aláírásával, és spanyol vagy angol nyelvű fordítással.

Infómorzsák Barcelonáról

Barcelona kellemes, mediterrán éghajlatú város, ahol a nyarak melegek, de a tenger irányából fújó szélnek köszönhetően nem túlságosan forrók.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.