Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Lisszabon - Madeira útvonalon!

járatinformációk innen: Lisszabon ide: Madeira

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

22 180 Ft

Közvetlen légitársaságok

3

Járatok a héten

69

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 966 kilométer

1ó 40p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

TAP

Madeira

1 repülőtér

Gyakran ismételt kérdések

Funchal csak egy repülőtérrel rendelkezik: Madeira.
A Skyscanneren Lisszabon indulású, Madeira úti célú járatra talált legjobb ár 22 180 Ft. Ezt a különböző üzemeltetők adatainak összesítésekor találtuk, mely egyúttal a hónap legolcsóbb árának is bizonyult.
1ó 40p az átlagos repülési idő Lisszabon indulással, Madeira úti célig.
3 légitársaság van, melynek Lisszabon indulással közvetlen járata van Madeira úti célhoz.
Heti 69, Lisszabon indulású járat van Madeira úti célhoz január hónapban.

A cikkben szereplő információk 2015 novemberében aktuálisak biztosan

Járat információk a Lisszabon – Madeira vonalon

Több légitársaság közvetlen gépeivel is elutazhatunk Lisszabonból Madeira szigetére. Az easyJet, a TAP Portugal, a Flexflight és a Sata is indít közvetlen járatokat, így összességében rugalmasan választhatjuk meg az utazás időpontját. Átszállásos utazási variációk is léteznek. A járatok Lisszabon Portela repülőteréről szállnak fel, és a Madeira – Funchal nemzetközi repülőtérre érkeznek, ami a sziget fővárosától mintegy 15 km-re terül el, keleti irányban.

Terminál információk

A járatok a lisszaboni repülőtér 1-es és 2-es termináljáról is indulhatnak. Például az easyJet járatok a 2-ről szállnak fel, míg a TAP Portugal járatai a 2-ről. Mindkét terminálon kellemesen eltölthetjük az időt a gép indulásáig. Az 1-es terminál üzletiben vásárolhatunk például divatos ruhákat, kiegészítőket, szuveníreket, különleges csokoládékat, könyveket, dohányárut, ajándékokat. A terminál vámmentes üzletében pedig kedvező áron szerezhetünk be parfümöket, kozmetikumokat, cigit, édességeket és alkoholos italokat. A 2-es terminálon is van duty free shop, emellett pedig cipőket, sálakat, táskákat, könyveket, játékokat és ajándékokat is vehetünk a terminál üzleteiben. Ha az étkezési lehetőségeket nézzük, akkor azt látjuk, hogy az 1-es terminál kínálata a bőségesebb, a vendéglátóegységek kínálatában itt sok más mellett hagyományos portugál fogásokat, leveseket, salátákat, pékárukat, különleges fagylaltkompozíciókat, mesés csirkeételeket és hagyományos portugál péksütiket is vehetünk. A 2-es terminálon sem maradunk azonban éhesek, portugál finomságok, gyorsételek, szendvicsek, wrap-ok, gyümölcsök és gyümölcslék is szerepelnek az étlapokon. Az 1-es terminálon különleges, relaxáló spa kezeléseket is igénybe vehetünk. Mindkét terminálon ingyenesen használhatjuk a reptér wifi hálózatát. A 19-es és 20-as kapuk közelében találjuk a reptér Relax termét, ahol hátradönthető támlájú székeken lazulhatunk, figyelve a közlekedő repülőgépeket.

A gépek átszállás után a Madeira – Funchal nemzetközi repülőtéren szállnak le, aminek a különlegessége, hogy a kifutópálya egy részét magas betonlábak tartják meg. A reptérről például buszokkal, vagy az úgynevezett Aerobusokkal is bejuthatunk a sziget fővárosába. Ez utóbbi menetideje 45 perc, és a Praia Formosáig közlekednek. Ha tömegközlekedés helyett taxival szeretnénk továbbutazni, akkor a taxiállomást az érkezési oldal nulladik szintjén találjuk. Bérelt autóval is utazhatunk, a reptéren több átvételi pontot is találunk, és lehetőségünk van előre, a neten keresztül is foglalni.

Hasznos információk

Lényeges, hogy időben érkezzünk ki a lisszaboni repülőtérre. A check-in fontos, hogy legkésőbb a gép indulása előtt 1,5 órával megtörténjen! Néhány légitársaság lehetővé teszi, hogy a check-int online, vagy mobilon keresztül oldjuk meg, illetve a terminálokon telepített automatáknál – ugyanakkor ebben az esetben is fontos, hogy időben megérkezzünk a reptérre. Belföldi járatról van szó, ugyanakkor lényeges, hogy legyen nálunk személyi igazolvány vagy útlevél személyazonosságunk igazolására.

Infómorzsák Madeiráról

Madeira szigete különleges éghajlattal bír: a nagyfokú magasságkülönbségek miatt itt egy helyen élvezhetjük a hegyvidéki és a mediterrán klímát is. A sziget délkeleti oldala melegebb, és kevésbé csapadékos, mint az északnyugati. A hivatalos fizetőeszköz az euró, az élelmiszerárak valamivel magasabbak, mint Lisszabonban.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.