Térkép

LOT járatok

A LOT járataira készül repülőjegyet venni? Ismerje meg cikkünkből jobban a LOT légitársaságot, és tudja meg, milyen check-in lehetőségei vannak. A LOT poggyász méreteket és infókat, továbbá az ülőhely választásra vonatkozó szabályokat is bemutatjuk. A LOT lengyel légitársaság éves szinten közel 5 millió utast szolgál ki, és kellemes és biztonságos repülést biztosít Varsóból a világ közel 60 célállomására. A régióban ez az egyetlen légitársaság, amelyik közvetlen járatokat biztosít New Yorkba, Chicagoba, Torontóba, Pekingbe, Tokióba és 2016 októberétől Szöulba is. A LOT flottája az egyik legfiatalabb Európában, és az egyetlen légitársaság, amely valamennyi hosszú távú repülőútjára a világ legkorszerűbb technológiájú repülőgépét, a Boeing 787 Dreamlinert küldi. A LOT légitársaság egyik nagy előnye, hogy utasaik nagy szabadsággal választhatják meg azt, hogy hogyan kívánnak repülni. Többféle osztályon utazhatnak, és számtalan termék és szolgáltatás teheti még praktikusabbá és komfortosabbá utazásukat. Az 1929-es alapítású LOT egyike a világ legrégebbi, ma is működő légitársaságainak. Flottája 55 repülőgépből áll, bázisreptere pedig a varsói Chopin repülőtér.

* A cikk 2016 júniusában íródott, egyes benne szereplő információk az eltelt idő alatt változhattak

Miért érdemes a LOT járataival repülni?

Check-in

A LOT légitársaságnál az online check in 24 órával a gép felszállása előtt „nyílik”, és 120 perccel indulás előtt zár. A LOT online check in egy néhány egyszerű lépésből álló procedúra, amihez mindössze a foglalási számra, illetve a repülőjegy számára, továbbá az utas(ok) vezetéknevére van szükség. Az online check in során kiválaszthatja, hogy a beszállókártyáját szeretné-e maga kinyomtatni, vagy a telefonjára szeretné megkapni SMS-ben azt a linket, amire kattintva a beszállókártyát lementheti a telefonjára. Ha interkontinentális járatra vett LOT repülőjegyet, vagy olyan gépre, ami a schengeni területen kívüli célállomásra indul, akkor csak a repülőtére check in pultnál intézhető el az utasfelvétel! A repülőtéri check in a LOT járatainál a varsói reptér kivételével a többi lengyel reptéren és a rövid távú járatokat indító európai, közel-keleti és észak-afrikai repterek esetén 2 órával a gépek felszállása előtt nyit, míg a New Yorkból, Kanadából Kínából például 3 órával a gép felszállása előtt nyitnak a check in pultok. A varsói reptér esetében a check in 23 órával a gép indulása előtt nyit!

LOT poggyász információk – súlyhatárok és árak

Ha LOT Economy Simple repülőjegyet vásárolt, akkor abba nincs benne ingyenes poggyász szállítás. Ha LOT Economy Class repülőjegyet foglalt, akkor annak az árában 1 db, legfeljebb 23 kg-os poggyász szállítása van benne. A LOT Premium Economy osztályra váltott jegyekkel 2 db, egyenként 23 kg-os poggyász szállítása ingyenes. Ha Business Class osztályon utazik, akkor az Európán belüli, vagy sz észak-afrikai, közel-keleti járatokon 2, egyenként 32 kg maximális súlyú poggyász szállítható, míg a többi, interkontinentális járatokon 3 db 32 kg súlyú poggyász a maximum. A poggyászok összmérete (azaz a hosszúságuk, magasságuk és szélességük összege) nem lehet több, mint 158 cm. A LOT járatai esetén a kézipoggyász legfeljebb 55 cm magas, 40 cm széles és 23 cm mély lehet. Economy Simple, Economy Class és Premium Economy jegyekkel ebből 1 darabot vihetünk fel a gépre, és a súlyuk maximzm 8 kg lehet. A Premium Economy interkontinentális járataira 2, egyenként maximum 8 kg-os kézipoggyész vihető fel, ugyanakkor a 2 kézipoggyász súlya összesen nem lehet több, mint 12 kg. A Business Class osztályon utazók 2 db, egyenként maximum 9 kg-os kézipoggyászt vihetnek fel a gépre.

Ülőhelyek

Az ablek mellett szeretne ülni? Vagy éppen a folyosó melletti ülés lenne Önnek a legszimpatikusabb? Szívesebben ülne kifejezetten a repülőgép elejében, vagy hátul? A LOT járatainál előre kiválaszthatja, hogy hol is szeretne ülni repülés közben. A My Favourite Seat (A kedvenc helyem) szolgáltatás valamennyi LOT járatnál elérhető. A Business Class és a Premium Economy osztályok utasai, valamint a Miles & More HON Circle és Senator tagok felár nélkül választhatják ki a számukra ideális ülőhelyet. Az Economy Class utasai ezt némi felár ellenében tehetik meg. A 2 órásnál rövidebb utazások esetében ez a díj 5 euró, a 2 óránál hosszabb utaknál 8 euró. Ha pedig Varsó és Peking, New York, Chicago vagy Toronto között utazik, akkor pedig 20 euró.

Foglalási díj

Ha a LOT járataira vesz jegyet, akkor egyes esetekben tranzakciós díjat kell fizetnie. Online foglalás esetén ez nincs, így egyre többen választják ezt a módját a repülőjegy vásárlásnak. Ha jegyirodában, vagy a repülőtéren vesz jegyet, akkor annak átszámítva (az árfolyamok változásána függvényében ez persze változik) mintegy 8000 Ft-os díja van. A reptéri jegyvásárlás valamivel még ennél is drágább.

Hasonlítsa össze a LOT légitársaság repülőjegy árait más légitársaságokéval! Skyscanneren, és válassza ki a lehető legolcsóbb jegyárat! A Skyscanner használata ingyenes! Az Önnek megfelelő járat kiválasztása után az adott légitársaság vagy utazási iroda weboldalára irányítjuk, minden járulékos költség nélkül. Utazzon Ön is a lehető legolcsóbban!

LOT

4,5/5
1787 vélemény alapján

A szolgáltatókat a következőkkel kapcsolatos felhasználói visszajelzések alapján értékeljük: ármegbízhatóság, díjak, ügyfélszolgálat és a szolgáltatói weboldal használatának egyszerűsége.

Tudjon meg többet

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.