Térkép

Air China járatok

Az Air China járataira készül repülőjegyet venni? Ismerje meg cikkünkből jobban az Air China légitársaságot, és tudja meg, milyen check-in lehetőségei vannak. Ismerje meg az Air China poggyász méreteket és infókat, továbbá az ülőhely választásra vonatkozó szabályokat is! Az Air China a China Southern Airlinest követően a 2. legnagyobb kereskedelmi légitársasága Kínának. A légitársaság piros logója különleges, VIP betűkre formált főnix madár. A mélyvörös szín a boldogságot és a szerencsét szimbolizálja, csakúgy, mint a főnix madát – ugyanakkor az Air China nem bíz semmit a véletlenre – világszinten is az élvonalba tartozik a repülésbiztonság területén. Profi mérnökcsapat végzi a repülőgép flotta karbantartását, javításait és felújításait; és magasan képzett pilóták és utaskísérők dolgoznak az Air Chinánál, amely több nívós díjat is kapott a biztonságos repülés miatt. Az Air China járataival 2013-ban 51 millió utas utazott, 2014-ben pedig a világ 10., és Ázsia 3. legnagyobb utasforgalmú légitársaságának számított. Jelenleg több mint 200 célállomásra indulnak Air China járatok. A légitársaság bázisrepülőtere a Pekingi nemzetközi repülőtér, de a Sanghaj – Pudongi nemzetközi repülőtér és a Chengdu – Shuangliu nemzetközi reptér is fő repterei között van. Az Air China repülőgép járatai átlagosan kb. 80%-ig telnek fel utasokkal. Az Air China repülőgép járatok fedélzetén van WIFI elérhetőség.

* A cikk 2016 júniusában íródott, egyes benne szereplő információk az eltelt idő alatt változhattak

Miért érdemes az Air China járataival repülni?

Check-in

Az Air China online check in lehetőséget is kínál utasainak. Ezt azok a felnőttek vehetik igénybe, akiknek van érvényes elektronikus jegyük a légitársaság valamely járatára. A speciális helyzetek vagy kérések (például VIP utasok, betegség, fogyatékossággal élők, várandós nők, speciális étrenden élők) esetében a repülőtéri check in pultoknál kell becsekkolni. Az online check in egyébként az Air China belföldi járatainál és csoportos foglalások esetén is igénybe vehető. Az adott repülőtértől függ, hogy az online check in mikortól elérhető. Az online check in után is van módunk megváltoztatni azt, hogy a repülőgépen hol szeretnénk ülni. Ehhez lépjünk be újra az Air China weblapján az online check in-be, válasszuk ki a kívánt ülőhelyet, és nyomtassuk ki a beszállókártyát. Az online check in akkor is szóba jöhet, ha nincs nyomtatónk, ebben az esetben a repülőtéren kinyomtattathatjuk a beszállókártyát.

Air China poggyász információk – súlyhatárok és árak

Az Air China poggyász szabályai értelmében egy poggyász maximális mérete 32 kg lehet. A poggyászok mérete (hosszúság + szélesség + magasság) nem lehet több mint 158 cm, de nem lehet kevesebb mint 60 cm. Az ingyenesen szállítható poggyászok számát a repülőjegyen találhatja meg. Az ingyenesen szállított poggyászok mellett legfeljebb 6 másik poggyászt is szállíthat az Air China gépein, felár ellenében. Első osztályon, vagy Business Class-on utazva az ingyenesen szállítható poggyász 2 db maximum 32 kg súlyú poggyász, Economy Class-on pedig 1 darab, legfeljebb 23 kg súlyú poggyász szállítható ingyenesen. Lehetnek egyes célállomás esetében kivételek, például a Japánba induló járatok Economy Class-on utazó utasai 2 db, egyenként legfeljebb 23 kg súlyú poggyászt is ingyenesen szállíttathatnak. Az extra poggyászért fizetendő felár attól függ, melyik légi útvonalon utazik. Az Air China járatain kisállatok (szelíd kutyák és macskák) is utazhatnak. De a repülés idejét nem gazdáikkal, az ülőhely mellett töltik, hanem egy ketrecben, az állat, a ketrec és a kutya felszerelésének (étel, ital) súlya nem haladhatja meg összesen a 32 kg-ot. Minden repülőgép járaton korlátozott számban lehet csak kisállatot szállítani, ezért tájékozódjunk előre a lehetőségekről!

Ülőhelyek

Ha van érvényes jegyfoglalásunk az Air China járataira, akkor az online check in után is van módunk megváltoztatni azt, hogy a repülőgépen hol szeretnénk ülni. A számunkra szimpatikus helyet a jegyvásárlás során is kiválaszthatjuk, ha azonban az online Airchina repülőjegy vásárlás során a fizetés nem történik meg 30 percen belül, akkor a helyfoglalás törlődik. Az Air China járatainál nem lehet előre lefoglalni a vészkijáratnál található, tágasabb ülőhelyeket. Az ülőhely kiválasztására a repülőtéren is lehetőség van.

Foglalási díj

Ha Air China repülőjegyet vesz, nincsenek rejtett költségek. Online foglalás esetén 3-5 % kedvezményt kaphat (ezen nem változtat semmit, ha a Skyscanner-en választja ki az Ön számára ideális járatot!)

Hasonlítsa össze az Air China légitársaság repülőjegy árait más légitársaságokéval! Skyscanneren, és válassza ki a lehető legolcsóbb jegyárat! A Skyscanner használata ingyenes! Az Önnek megfelelő járat kiválasztása után az adott légitársaság vagy utazási iroda weboldalára irányítjuk, minden járulékos költség nélkül. Utazzon Ön is a lehető legolcsóbban!

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.