Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Zürich útvonalon!

Legjobb lastminute repülőjegy-ajánlatok

Spontán akar dönteni? Soha nincs túl késő utazást foglalni. Íme a mi válogatásunk a legjobb, Zürich úti célú lastminute járatokról…
Csak becsült legalacsonyabb árak, az elmúlt 14 napban talált árak alapján.

járatinformációk innen: Budapest ide: Zürich

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

44 980 Ft

Közvetlen légitársaságok

3

Járatok a héten

20

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 803 kilométer

1ó 35p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

SWISS

Zürich

1 repülőtér

Gyakran ismételt kérdések

Zürich csak egy repülőtérrel rendelkezik: Zürich.
A Skyscanneren Budapest indulású, Zürich úti célú járatra talált legjobb ár 44 980 Ft. Ezt a különböző üzemeltetők adatainak összesítésekor találtuk, mely egyúttal a hónap legolcsóbb árának is bizonyult.
1ó 35p az átlagos repülési idő Budapest indulással, Zürich úti célig.
3 légitársaság van, melynek Budapest indulással közvetlen járata van Zürich úti célhoz.
Heti 20, Budapest indulású járat van Zürich úti célhoz szeptember hónapban.

Repülőjáratok Budapestről Zürichbe

A cikkben szereplő információk 2015 júniusában érvényesek biztosan

Járatinformációk a Budapest-Zürich vonalon

Zürichbe közvetlen járattal is utazhatunk, a Swiss légitársaság indít közvetlen gépeket Budapestről. Ezek a járatok a hét több napján indulnak. Ez a legpraktikusabb megoldás, de szóba jöhetnek olyan járatok is, ahol át kell szállnunk. Akkor lehet például érdemes ilyet választani, ha a tranzit városban is akad elintéznivalónk, vagy szívesen tennénk egy félnapos városlátogatást ott. Átszállással repülhetünk például az airberlin, az Airfrance, a KLM, a LOT, a Lufthansa és a Vueling gépeivel is.

A repülőgépek Zürich repterén landolnak, ami Kloten város mellett található. Ez a Swiss légitársaság központi reptere, és egyben az egész ország legnagyobb utasforgalmú reptere is. Három terminállal működik.

Terminál információk

A közvetlen svájci járatok az esetek többségében a Liszt Ferenc Repülőtér 2A termináljáról indulnak, ami minden igényt kielégít, kényelmes és hasznos lehet itt a várakozással eltöltött idő. Több ATM bank automata is üzemel a terminálon, ezeket narancssárga felirattal jelölték is. Pénzváltásra is van módunk, ha ezt eddig nem tettük volna meg, viszont inkább még felszállás előtt rendeznénk. Postát is találunk a 2A terminálon, így ha elmaradtunk egy-egy csekk befizetésével, utazás előtt gyorsan még pótolhatjuk. Vásárolgatással is elüthetjük az időt, többek között ruhaboltokat és játékboltot is találunk itt, az újságosnál pedig felszerelkezhetünk némi olvasnivalóval az utazás idejére.

A Budapestről érkező járatok a Zürichi Repülőtér 1-es termináljára érkeznek általában. Egyébként 3, egymással háromszöget bezáró terminál van a reptéren, ezek között úgynevezett Skymetro közlekedik a föld alatt. Zürichtól kevesebb mint 15 km-re található a reptér, így gyorsan bejuthatunk a városba. A kis távolság mellett ez a jól kiépített infrastruktúrának is köszönhető. Buszok közvetlenül az 1-es terminál elől is indulnak, de egyébként a 2-es termináltól is vannak járatok. A vonatokra a terminálok földalatti részén szállhatunk fel. Taxikat szintén foghatunk az 1-es terminál előtt, és autóbérlésre is van lehetőségünk a reptéren. Praktikus lehet a bérelt autót előre, az interneten keresztül lefoglalni.

Hasznos információk

Alap, hogy úti okmány nélkül sosem indulunk külföldre. Svájcba indulva ez lehet útlevél vagy személyi igazolvány. Ha személyit viszünk, akkor javasolt a kártya formátumú igazolványt beszerezni. Magyar állampolgárok bejelentés nélkül 90 napig tartózkodhatnak Svájcban. Ha kiskorú utazik Svájcba, szülő nélkül, akkor érdemes magánál tartania egy hozzájáruló nyilatkozatot, amelyben legalább az egyik szülő hozzájárulását adja az úthoz. Erre nincs törvény, viszont érdemes megtenni ezt a lépést.

Nagyon fontos, hogy a gép indulása előtt legalább 2 órával leérjünk ki a budapesti Liszt Ferenc reptérre. Itt először kezeltessük le a jegyeinket, majd adjuk fel a poggyászokat is. Ezután átvizsgálják a kézi poggyászokat, majd hamarosan fel is szállhatunk a gépre.

Infómorzsák Zürichről

Óraátállítással nem kell foglalkoznunk, mivel Svájc is ugyanabban az időzónában van, mint Budapest. Az árak jóval magasabbak, mint ahogy az Magyarországon megszokott, ezért jó, ha tartalék összeggel is készülünk. Sok helyen vannak bank automaták, így nem muszáj az összes pénz készpénzben magunknál tartani.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.