Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Toronto útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Toronto

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

130 601 Ft

Közvetlen légitársaságok

3

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 7186 kilométer

9ó 40p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Air Canada

Toronto Pearson International, Kitchener / Waterloo, Toronto City Centre és Hamilton

4 repülőtér

Repülőjáratok Budapestről Torontoba

A cikkben szereplő információk 2015 júliusában aktuálisak biztosan

Járat információk a Budapest – Toronto vonalon

Sokáig nem voltak közvetlen járatok Budapest és Torontó között, 2015 nyarától azonban az Air transat közvetlen járatokat is indít a két város között.  Átszállással pedig számos légitársasággal utazhatunk – például a Condor, a SAS, a LOT, az Air Canada, a British Airways, a KLM és az Airfrance gépeivel is megtehetjük ezt az utat. Az átszállása helye is meglehetősen sokféle lehet, és akár úgy is időzíthetjük az utazást, hogy legyen időnk egy kis városnézésre is. Átszállhatunk például Frankfurtban, Montrealban, Varsóban, Amszterdamban, Párizsban és Münchenben is. Általában a Toronto Pearson nemzetközi repülőtéren landolhatunk. Ez egyébként egész Kanada legnagyobb reptere, és Toronto belvárosától mintegy 25 km-re található.

Terminál információk

Attól függően, hogy milyen légitársasággal és átszállással utazunk, gépünk indulhat a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2 A és 2 B termináljáról is. Akármelyikről induljunk is, mind a kettő terminál abszolút megfelelő feltételeket biztosít a várakozási idő kellemes eltöltésére. A 2 B terminálon vannak ATM automaták (narancssárga felirattal megjelölve), és pénzváltásra is van lehetőség - ha erre mondjuk nem lett volna időnk az utazás előtti nagy készülődésben. Delikát élelmiszereket, parfümöket, kozmetikumokat és egyéb termékeket is kedvező áron vehetünk a duty free shop-ban – ezzel is könnyebben megy a várakozás.  Ha megéheznénk, akkor pedig finom olasz pizzák és tésztaételek, baguettek, szendvicsek és sütemények várnak a terminál vendéglátó egységeiben. A 2A terminál is jó terep a várakozásra, modern és kényelmes. Itt is vannak ATM-ek, pénzváltó egységek – és még posta is. Itt is vásárolgathatunk egy jót, amíg nem szál fel a gépünk, többek között játékbolt, ruhaboltok és újságos is üzemel a terminálon. A diétázók, illetve speciális étrenden lévők pedig még egészséges reform és bio ételeket is találnak a vendéglátó egységekben.

A Toronto Pearson nemzetközi repülőtérről könnyen és gyorsan bejuthatunk a városközpontba. Több társaság is indít buszjáratokat a reptérről a városba, a megállókat az 1-es és 3-as terminálok közelében találjuk. Drágább, de kényelmesebb megoldás, ha taxival utazunk, és akár még limót is hívhatunk, ha vágynánk némi extrára. Autóbérlésre is lehetőség van a reptéren. Ha ezt a megoldást választjuk, akkor praktikus lépés a kinézett kocsit előre, az interneten keresztül lefoglalni.

Hasznos információk

Az indulás előtt legalább 2 órával érkezzünk meg a budapesti Liszt Ferenc repülőtérre. Itt kezeltessük le a jegyünket, majd adjuk fel a poggyászunkat. Ezután következik a kézi poggyászok átvizsgálása, majd nemsokára fel is szállhatunk fel a gépre. Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel léphetnek be Kanada területére. Hat hónapnál nem hosszabb tartózkodás esetén vízum nem szükséges.

Infómorzsák Torontoról

A város éghajlata nedves kontinentális, így a nyarak melegek ugyan, viszont meglehetősen gyakran esik az eső. A telek pedig hidegek, és gyakran havazik. A hivatalos fizetőeszköz a kanadai dollár. Az árak magasabbak az itthon megszokottnál, így érdemes ennek megfelelően magunkkal vinni költőpénzt az utazásra.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.