Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Punta Cana útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Punta Cana

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

152 322 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 8333 kilométer

12ó 50p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Air France

Punta Cana

1 repülőtér

A cikkben szereplő információk 2015 novemberében aktuálisak biztosan

Járat információk a Budapest – Punta Cana vonalon

Nem indulnak közvetlen járatok a két város között, átszállással viszont többféle légitársasággal is eljuthatunk Budapestről a Dominikai Köztársaságban található Punta Cana-ba. Repülhetünk például a Condor légitársaság gépeivel, ebben az esetben az átszállás helye Frankfurt lesz, míg ha az Air France járatait választjuk, akkor Párizsban kell átszállnunk. Az Iberia és a British Airways gépeivel London lesz az átszállás helye. A gépek Punta Cana nemzetközi repülőterén landolnak, aminek különlegessége, hogy tradicionális, dominikai stílusban építették.

Terminál információk

A járatok a budapesti Liszt Ferenc reptér 2 A vagy 2 B termináljáról indulnak, légitársaságtól függően. Például a British Airways járatai a 2 B-ről indulnak, míg az Air France gépei a 2 B-ről. Mindkét terminálon adottak a feltételek ahhoz, hogy kellemesen tölthessük el a várakozás perceit. Ha szívesen ennénk valami finomat még a gép felszállása előtt, akkor a 2 B étterem kínálatában többek között tésztaételeket és pizzákat is találunk az étlapon, a 2 A terminálon pedig egészséges, bio finomságok is szerepelnek a kínálatban. Mindkét terminálon vásárolgathatunk is: a vámmentes üzletet a 2 B terminálon találjuk, itt kedvező áron kapunk élelmiszereket, kozmetikumokat és szuveníreket. A 2 A-n pedig újságost, divatáru üzleteket és játékboltot is találunk. Mobilnet híján sem kell lemondanunk a reptéren a világhálóról: ha van nálunk ugyanis táblagép, okostelefon vagy notebook, akkor a reptér wifi hálózatára csatlakozva ingyen használhatjuk 2 órán keresztül a netet. Mindkét terminálon vannak pénzfelvevő automaták és pénzváltó, a 2 A terminálon pedig még egy postát is találunk. Izgalmas program lehet a reptér Kilátóteraszának felkeresése (ami a 2 A terminál indulási csarnokának 3. emeletén van), pompás kilátás nyílik innen a kifutópályán közlekedő repülőgépekre.

A járatok átszállás után Punta Cana nemzetközi repülőtéren landolnak. Az Air France gépek például a B terminálra érkeznek, a Condor járatai pedig az A-ra. A reptérről – ha nincs szállodai transzferünk – taxival vagy bérelt autóval utazhatunk tovább. Több nemzetközi autókölcsönző is működtet átvételi pontot a reptéren, és lehetőségünk van előre, az interneten keresztül is autót foglalni. A taxik fix tarifáért visznek el az egyes szálláshelyekre, illetve településekre.

Hasznos információk

A budapesti reptérre a járat indulása előtt legalább 2 órával javasolt kiérkezni, mert a reptéri ügyintézés esetenként elhúzódhat. Magyar állampolgárok a visszautazás dátumától számítva még minimum 3 hónapig érvényes útlevéllel léphetnek be a Dominikai Köztársaság területére. Vízum nem szükséges, viszont egy 10 dollár fejében megvásárolható turistakártyával rendelkezni kell, ez a reptéren is beszerezhető. A turistakártyával 60 napot lehet az országban tartózkodni, ez később, ha szükséges meghosszabbítható Santo Domingo migrációs hivatalában.

Infómorzsák Punta Cana-ról

Punta Cana éghajlata trópusi, 30 Celsius fokos átlaghőmérséklettel. Május és október között a levegő hőmérséklete elérheti a 35 Celsius fokot is, és a téli estéken is ritkán süllyed 20 Celsius fok alá a hőmérő higanyszála. a hivatalos fizetőeszköz a dominikai peso

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.