Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Split útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Split

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

55 725 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 490 kilométer

3ó 0p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Lufthansa

Split

1 repülőtér

Budapest-Split járatok

A feltüntetett információk 2015. júniusban érvényesek

Járatot indító légitársaságok Budapestről Splitbe

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről közvetlen járatot nem találunk a horvátországi Splitbe. Viszont rövid kitérővel, Bécsből két légitársaság is a Croatia Airlines és az Austrian Airlines naponta induló közvetlen járataival egyszerűen utazhatunk a népszerű tengerparti városba. Budapestről egy vagy két átszállással és leggyorsabb eljutással, az Austrian Airlines, Lufthansa és a Czech Airlines indít repülőjáratokat. Az Austrian Airlines járatain Bécsbe, a Lufthansa járatain Frankfurtban vagy Münchenben, a Czech Airlines járatain pedig Prágában kell átszállni. Az Austrian Airlines és a Lufthansa a hét minden napján, míg a Czech Airlines kedd és vasárnap kivételével minden nap indít közvetett járatokat. Nyári időszakban általában több légitársaság is indít repülőjáratokat Splitbe, viszont közvetlen járatot akkor sem találunk.

Terminál információk

A Splitbe közvetett járatokat indító Austrian Airlines, Lufthansa és Czech Airlines gépei az 2A terminálból indulnak. A 2A terminál indulási szintjén történik a jegykezelés, poggyászok felvétele, az úti okmányok ellenőrzése a kézi poggyászok és utasok biztonsági ellenőrzése. Ha a Lufthansa légitársasággal utazunk, akkor a terminálon található check-in automatákat is igénybe vehetjük, ahol az érintőképernyős felületeken jóval gyorsabb és egyszerűbb a jegykezelés, mint a pultoknál.

A várakozási idő nagy részét érdemes a tranzit területén eltölteni, ahol éttermek, kávézók és üzletek sora várja az utazókat Az egész terminál területén ingyenes wifi szolgáltatás érhető el, ami hasznos lehet a beszállás előtt. Ha még indulás előtt szeretnénk egy kis szuvenírt beszerezni, akkor a Gift Point és Memories of Hungary üzletek kínálatából válogathatunk. Tradicionális magyar termékeket a Hungaricum Wine & Fine Food polcain, míg különleges ajándéktárgyakat a Herend, Freywille és a Swarovski pultjainál keresgélhetünk. A galériaszinten található Costa Coffee kávézó mellett a gyerekek örömére egy játszóteret is találunk. A The Terrace bár részben nyitott terasza kellemes hely egy ital elfogyasztására, miközben a repülőtérre nyíló kilátásban gyönyörködhetünk. Ez a terasz az egyetlen hely a terminálon belül, ahol engedélyezve van a dohányzás. Éttermekből sincs hiány, többféle nemzet konyhájának kínálatából válogathatunk, mint a görög, olasz, ázsiai, de számos gyorsétteremben is haraphatunk valamit. A magyar konyha ízeit a Gundel étteremben képviseli.

Hasznos információk

A repülőtérre ajánlatos a járat indulása előtt három, minimum két órával hamarabb érkezni, elkerülve az esetleges rohanást a kialakult sorok miatt, ami leginkább a nyári időszakban jellemző. A horvátországi Splitbe útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal is utazhatunk.

Mire számíthatunk Splitben

Splitbe érkezve, mediterrán éghajlattal, forró száraz nyárra és hűvös csapadékos télre kell számítani. A főszezon júliustól augusztus végéig tart, amikor az átlaghőmérséklet 30 °C a tenger vize pedig átlagosan 20 °C felett van. Télen a minimum hőmérséklet 5 °C körül, míg a maximum 10 °C körül mozog. A várostól 20 km-re fekvő repülőtérről busszal, taxival vagy bérelt autóval lehet bejutni a belvárosba. A Pleso Transport buszai a repülőtérről óránként indulnak egyenesen a városba.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.