Térkép

Pegasus Airlines járatok

A Pegasus Airlines Törökország vezető diszkont légitársasága, több mint 100 útvonalat kínál Európába és Törökországba. A légitársaság 1989-ben Isztambulban, a Net Holding, az Aer Lingus és a Silkar Investment összefogásával, mint charter légitársaság alakult. Ekkor még csak két repülőgépből állt a légitársaság flottája. A megalakulást követő években nagyon lassan indul fejelődésnek a cég, amit nagyban befolyásolt a török turizmus visszaesése. A Net Holding és az Aer Lingus 1994-ben kilép a társaságból. 2005-ben a légitársaságot megvásárolja az ESAS Holding, ami mai napig a Pegasus Airlines anyavállalata maradt. Ekkor indul nagy fejlődésnek a cég. A charter légitársaságból diszkont légitársaság lesz. Ekkor már 14 repülőgép szolgálja ki a 6 belföldi járatot. Az elkövetkező években, egyre több belföldi és nemzetközi járattal bővül a légitársaság kínálata. Jelenleg a Pegasus Airlines flottája 60 repülőgépből áll, amiből 49 darab Boeing B737-800 és 11 darab Airbus A320-214 gép.

A feltüntetett információk 2016 júniusban érvényesek. Az itt feltüntetett információk változtatásának jogát a légitársaságok fenntartják. Az aktuális információkról a légitársaság oldalán tájékozódhatunk

Miért repüljünk a Pegasus Airlines-szal?

Check in

A Pegasus Airlines légitársaságnál a legegyszerűbben és a leggyorsabban online vagy mobil applikáción keresztül kezeltethetjük jegyeinket. Ezeket a szolgáltatásokat a járat indulása előtt 72 órával már igénybe lehet venni. Ha már otthonról igénybe vettük az online check in szolgáltatást és poggyászt sem szeretnénk feladni, az utasfelvételi pultokat kihagyva egyenesen a biztonsági ellenőrzéshez mehetünk, ahol az előre kinyomtatott beszállókártyát vagy a mobil applikációba letöltött vonalkódot kell felmutatni. A vonalkódokat, csak internet hozzáféréssel lehetséges megnyitni és leellenőrizni. Nem minden repülőtéren áll rendelkezésre online és mobil check in, ezért tanácsos még indulás előtt érdeklődni a repülőtéren ezekről a szolgáltatásokról. Aki poggyászt is szeretne feladni annak a járat indulása előtt belföldi utazás során 60 perccel, nemzetközi utazás során pedig 120 perccel ajánlatos a check in pultokhoz érkezni. A pultok a járatok indulása előtt kb. 40 perccel bezárnak. Egyes repülőtereken önkiszolgáló check in automaták is vannak, ahol gyorsan, sorban állás nélkül kezeltethetjük jegyeinket. Ezek az automaták jelenleg az Adana, Ankara, Antalya, Bodrum, Dalaman, Isztanbul - Atatürk, Isztanbul Sabiha Gökcen, Izmir, Konya és Lefkosa – Ercan repülőtereken állnak az utasok rendelkezésére.

Poggyász szabályzat és poggyászdíjak

A Pegasus Airlines repülőgépeinek fedélzetére egy 20x40x55 cm-t és 8 kg-ot meg nem haladó kézipoggyász vihető fel. Ha a kézipoggyász méretben vagy súlyban meghaladja az előírt egységeket, 50 € pótdíjat köteles az utas kifizetni, valamint a légitársaság biztonsági okok miatt a továbbiakban feladott poggyászként kezeli a kézipoggyászt. A feladott poggyászok súlya az úti céltól és a repülőjegy típusától függ. Az alap repülőjegyekkel utazó utasok 20 kg-os csomagot adhatnak fel online fizetés esetén 5 euróért. A repülőtéren ez a díj 8 €. Az Essentials jegyekkel utazók belföldi járatoknál 15 kg-os, külföldi utaknál 20 kg-os poggyászt, az Advantage osztályon utazók pedig minden járatra 20 kg-os csomagot adhatnak fel ingyenesen. Szintén ingyenesen 25 kg-os poggyászt adhatnak fel az Extra repülőjegyekkel utazók. Ha a csomagok súlya meghaladja az előírt kg-t, minden egyes plusz kilóért, maximum 32 kg-ig, pótdíjat kell fizetni. Ezek a díjak online fizetés esetén 2 € kilónként, a repülőtéren való fizetés esetén pedig 6 € kilónként.

Ülőhelyfoglalás

A Pegasus Airlines járatain ingyenesen a repülőjegy vásárlásakor véletlenszerűen kapják meg az utasok az ülésüket. Természetesen felár ellenében saját magunk is kiválaszthatjuk ülőhelyünket. Az extra lábterű ülések 11€-tól kezdődő díjakért, az első sorban levő ülőhelyek pedig 10 eurótól kezdődő összegért vásárolhatóak meg. A nagyobb lábterű és az első sorban levő ülőhelyekre nem jogosultak a túlsúlyos és a különleges segítséget igényelő utasok, valamint a várandós és a két évesnél fiatalabb kisgyermekkel utazók. A normál ülések 5 € pótdíjért, az ablak és a folyosó melletti ülések pedig 6 euróért vásárolhatóak meg. Az Advantage és az Extra repülőjegyekkel utazók ingyenesen választhatják ki ülőhelyüket. A megvásárolt ülőhelyek törlése esetén a kifizetett összeget a légitársaság nem téríti vissza.

Foglalási díj

A Pegasus Airlines légitársaság repülőjegyei tartalmazzák a repülőterek által meghatározott adókat, a viteldíjat, az üzemanyag díjakat és az általános forgalmi adót. Minden foglalás esetén 5 € adminisztrációs díjat kell fizetni a fizetés módjától függetlenül. A foglalás időpontjának, vagy útvonalának módosítása az adott árosztály szabályainak megfelelően lehetséges. A foglalás módosítását vagy törlését a légitársaság telefonos ügyfélszolgálatán keresztül vagy a légitársaság hivatalos honlapján lehet igényelni. Bizonyos díjak és repülőjegyek esetében nincs lehetőség visszatérítésre, vagy egyéb kezelési költségek merülhetnek fel.

Pegasus Airlines

4,0/5
37803 vélemény alapján

A szolgáltatókat a következőkkel kapcsolatos felhasználói visszajelzések alapján értékeljük: ármegbízhatóság, díjak, ügyfélszolgálat és a szolgáltatói weboldal használatának egyszerűsége.

Tudjon meg többet

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.