Térkép

Járatok - Menorca

Kristálytiszta víz, sziklákba kapaszkodó pínea fenyők, lélegzetelállító szépségű öblök – Menorca szigetén harapni lehet a természetet, és a legmagasabb szinten űzni a strandolást. A közel 700km²alapterületű, Spanyolországhoz tartozó sziget Mallorca után a Baleári-szigetek 2. legnagyobb tagja. Ideális terep a családosoknak, és azoknak, akik a nagy bulizások helyett egy kis nyugalomra, és az érintetlen természet szépségére vágynak. A hangulatos halászfalvak, a helyi finomságok (élükön a pikáns ízvilágú sajttal) az őskori emlékek, a sportolási lehetőségek sokasága és a helyi állatkert a maratoni strandolások mellett is sok élményt kínálnak.

 

Látnivalók

 

Strandok: Menorca legnagyobb erőssége a több mint 70, könnyen megközelíthető, gyönyörű strand. Közülük az egyik legnépszerűbb a Cala Galdana, ahol a türkizkék víz, a fehér sziklás-pínea fenyős homokos tengerpart mellett kiváló éttermek, bárok és sportolási lehetőségek is várják az utazókat. Egészen más természeti képet ad a Cavalleria falunál fekvő Playa de Cavalleria strand, aminek  különleges, vöröses-sárgás homokja a marsi tájakat idézi – megspékelve persze a fürdésre csábító tengervízzel és a közeli sziklás dombokat borító visszafogott növényzettel. A Cala de Algaiarenst gyakran említik Spanyolország legszebb strandjai között, a több száz méter magas sziklafalak övezte öböl maga a földi paradicsom.

 

Naveta dels Tudons: ez a különleges, több ezer éves kőépítmény a sziget legfőbb nevezetessége. A Ciutadella falutól mintegy 5 km-re fekvő látványosságot őskori őseink temetkezési helynek használták, valamikor a kora bronzkorban. A sík területből iglu-szerűen kiemelkedő Naveta dels Tudons amellett, hogy felidézi a történelem eme korai szakaszát, a fotókon is jól mutat.

 

Monte Toro: A legjobb kilátás Menorca-ra honnan máshonnan is nyílna, mint a sziget legmagasabb pontjáról. A 358 méter magas Monte Toro-ról jó idő esetén egész Mallorca-ig is ellátni. Kellemes élmény a csúcson működő kávézóban lazulva szemlélni a lélegzetelállító kilátást.

 

Lloc de Menorca: Megetetni a kecskéket, belelátni a makik életébe, ámuldozni a beszélő papagájon, és egzotikus és helyi fajok között sétálgatva, gyönyörű környezetben eltölteni egy kellemes délutánt – a helyi állatkert nagy élményt ad a legkisebbeknek is.

 

Mahón: A szigeten való landolás után némi benyomást kapnak az utazók a sziget fővárosáról, Mahónról, de érdemes ide ellátogatni kicsit hosszabb időre is – főleg, ha a végtelen strandolás és a természeti szépségek sokasága mellett jól esne egy kis városélményt is beszippantani. A városban található egész Európa legnagyobb természetes kikötője. Bájos terek, templomok, virágokkal tűzdelt park és remek éttermek is várják itt az utazókat.

 

Érdekesség

 

Menorca legismertebb gasztronómiai remeke a Mahón sajt, ami jellegzetes, lekerekített sarkú téglatest formát vesz fel. Olívaolajjal dörzsölik be, ami egészen különleges mintát eredményez kérgén. Többféle változata létezik, minél hosszabb időn át érlelik, íze annál karakterisztikusabb lesz.

 

Számok és tények:

 

Időzóna: UTC +1

 

Hivatalos nyelv: spanyol, katalán

 

Pénznem: euró

Rugalmas az úti célját illetően? Keressen rá közeli repülőterekre a nagyobb megtakarításért.

Repülőterek Menorca közelében

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.