Térkép

Járatok - Valencia

Ha egy olyan városi úti célra vágyunk, ahol a kulturális feltöltődést egy tengerparti nyaralás egészít ki, ami remekül ötvözi a régit és a modernt, fejet hajt a történelem és a hagyományok előtt, viszont ajtót nyit a modern világ lüktetésének, ahol a természet és az építészet harmóniában él egymással, valamint mindez még Európában is legyen. Ne keressünk tovább! Ez Valencia.

Spanyolország harmadik legnagyobb városát a rómaiak alapították még időszámításunk előtt, viszont mai arculatát nemcsak a rómaiaknak köszönheti. Hiszen a mórok nagymértékben rátették kézjegyüket a város művészetére és gasztronómiájára, valamint nekik köszönhető a város vízrendszere is.

Ha nincs túl sok időnk bejárni az egész várost, akkor koncentráljunk Ciutat Vellára, Valencia belvárosára, ahol igazán magunkba szívhatjuk a különböző történelmi korok szellemét, miközben csodálattal szemlélhetjük a megörökölt építészeti alkotásokat. Ez a város szíve, a közösségi élet központja, amit nem csak turisták keresnek fel. Remek alkalmunk lehet itt megfigyelni a helyiek szokásait is, ahogy például kedvenc fartonszukért és horchatajukért (helyi péksütemény és tigrismogyoróból készült, tejszerű ital, amit tipikusan együtt fogyasztanak) sietnek egy helyi horchateriasba.

A Lonja de la Seda, Selyembörze vagy Tőzsdepalota, 1996-tól az UNESCO világörökség része, és Európa legszebb nem szakrális jellegű gótikus épülete. A 15-16. században kereskedelmi központként működött, ez Valencia egyik legkedveltebb műemléke. A gyönyörű Oszlopos terem után ne feledkezzünk meg az épület mögötti narancsfakertről sem.

A Mercado Centralon, a Központi piacon mintegy 8000 négyzetméteren kerülnek a standokra Spanyolország színei, ízei és illatai. Ha szeretjük a piacok hangulatát és a friss alapanyagokat, vásároljunk egy kellemes piknikhez valót, amiket a piactól nem messze, egy kis sétával elérhető parkban, a Jardi del Túriában, el is fogyaszthatunk. A park érdekessége, hogy az árvizek miatt a Túria folyót elterelték, és medrébe varázsolták bele ezt a buja növényzetű parkot.

Sőt a város vezetése még tovább ment, és létrehozták A művészetek és tudományok városát, azaz a La ciudad de las Artes y las Cienciast. A futurisztikus épületegyüttes operaházat, 3D panoráma mozit, botanikus kertet, planetáriumot, lézerszínházat, óceánházat és tudományok múzeumát rejt. Az 5 épület fantáziánkra bízva emlékeztethet egy bálna csontvázára, cápa fejére vagy egy fémsisakra, de jobb, ha ezt mindenki maga dönti el, hiszen ez az épületkomplexum a hatalmas parkjával Spanyolország második leglátogatottabb nevezetessége lett.

Ha mindezek után is úgy érezzük, hogy képesek vagyunk még több épület látványának befogadására, akkor semmiképpen ne hagyjuk ki Valencia városházát, ami a Plaza del Ayuntamienton található, a katedrálist, ahol állítólag - Rómával ellentétben - az eredeti Szent Grált őrzik és a Torres de Serranost, ami Valencia egykori városkapujának egyike. 

A kikötőben is, mint a városban mindenhol, remekül megfér egymás mellett régi és új; a modern kikötő és az egykori halászfalura emlékeztető épületek.

A város strandjai a kikötő két oldalán találhatók. Érdemesebb viszont délfelé vennünk az irányt, hiszen ezek a strandok a tisztábbak és kevésbé zsúfoltak. Viszont ha nem zavar a zsúfolt tengerpart, akkor választhatjuk a város egyik központi strandját is, amelyek közül három kék zászlós minősítésűek.

A város repülőtere 8km-re van, és bármilyen közlekedési eszközzel 20-25 perc alatt a központba lehetünk. A város busz és metróhálózata remekül lefedi a várost, ezek mellett a kerékpárutak is jól kiépítettek, így a város megismerését mindenki saját igényeihez alakíthatja.

Rugalmas az úti célját illetően? Keressen rá közeli repülőterekre a nagyobb megtakarításért.

Repülőterek Valencia közelében

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.