Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Fuerteventura útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Fuerteventura

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

48 422 Ft

Közvetlen légitársaság

1

Járatok a héten

1

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 3549 kilométer

5ó 15p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Red Wings

Fuerteventura

1 repülőtér

A cikkben szereplő információk 2015 novemberében aktuálisak biztosan

Járat információk a Budapest – Fuerteventura vonalon

Nem indulnak közvetlen járatok Budapestről a Kanári-szigetek népszerű célállomására, Fuerteventura szigetére. Átszállással viszont többféle verzióban is repülhetünk ezen a légi útvonalon. Választhatjuk például az Air Berlin légitársaságot, ekkor az átszállás helye Berlin lesz, míg a British Airways gépekkel Londonban, az Austrian Airlines-al Bécsben, a Norwegian-al Oslóban, az eurowings és az Air Berlin kombinációjával pedig Düsseldorfban kell átszállnunk. Többféle két átszállásos utazási kombináció is létezik, ez esetben utazhatunk még például az Iberia, a KLM és az Aeroflot légitársaságok járataival is. Átszállás után végül Fuerteventura repülőterén landolunk, ami délnyugati irányban mintegy 5 km távolságra terül el a sziget fővárosától, Puerto del Rosariótól.

Terminál információk

A repülőgépek a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2 A és 2 B termináljairól szállnak fel – légitársaságtól függ, hogy melyikről. Például a British Airways és a Norwegian járatai a 2 B-ről indulnak, az Austrian Airlines és a KLM gépei pedig a 2 A-ról. Ha van nálunk tablet, okostelefon vagy laptop, akkor a repülőtér wifi hálózatára csatlakozva mindkét terminálról ingyen használhatjuk 2 órán át a netet. Mindkét terminálon találunk pénzfelvevő automatákat és pénzváltót, a 2 A terminálon pedig még egy posta is van. Ha szívesen begyűjtenénk egy kis ízélményt még a gép felszállása előtt, akkor a 2 B étterem kínálatában tésztaételeket és pizzákat is találunk az étlapon, a 2 A terminálon pedig egészséges, bio finomságok is szerepelnek a vendéglátóegységek kínálatában. Vásárlási lehetőségek is bőven akadnak a terminálokon: a duty free shopot a 2 B terminálon találjuk, itt kedvező áron kapunk élelmiszereket, kozmetikumokat és szuveníreket. A 2 A-n pedig újságárust, ruhaboltokat és játékboltot is találunk. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt élvezetes program lehet a reptéri Kilátóterasz (ami a 2 A terminál indulási csarnokának 3. emeletén van), ahonnan pompás kilátás nyílik a kifutópályán közlekedő repülőgépekre.

Átszállás után Fuerteventura repülőterének utasterminálján landolunk, ahonnan többféleképp is továbbutazhatunk. Ha a tömegközlekedést választanánk, akkor a buszok jöhetnek szóba. A 3-as számú járattal eljuthatunk például a sziget fővárosába, Puerto del Rosarióba, és Caleta del Fuste-ra és Las Salinasba is. A buszjegy ára 1,4 euró. A 10-es számú buszjárattal Morro Jable-ba, a 16-ossal pedig Gran Tarajalba juthatunk el. Taxival és bérelt autóval is továbbutazhatunk. A korrekt utazási feltételek miatt fontos, hogy a terminál épületénél található taxiállomás valamely taxijával utazzunk.

Hasznos információk

A repülőgép indulása előtt javasolt legalább 2 órával kiérni a budapesti Liszt Ferenc repülőtérre. Itt a becsekkolás után adjuk fel a poggyászunkat. Ezután következik a kézi poggyászok átvizsgálása, majd nemsokára fel is szállhatunk fel a gépre.

Magyar állampolgárként érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal utazhatunk be Spanyolország területére. A gyakorlat azt mutatja, érdemes inkább új típusú személyit, vagy útlevelet magunkkal vinni, mert a régebbi, kiskönyv alakú személyit nem minden esetben fogadják el. Ha kiskorú szülő nélkül utazik Spanyolországba, akkor legyen nála egy szülői hozzájárulás – két tanú aláírásával és spanyol vagy angol nyelvű fordítással.

Infómorzsák Fuerteventuráról

Fuerteventura a Kanári-szigetek második legnagyobb tagja. Híres kellemes klímájáról, egész évben 15-30 Celsius fok körüli hőmérséklet uralkodik. A hivatalos fizetőeszköz az euró.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.