Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Bilbao útvonalon!

Legjobb lastminute repülőjegy-ajánlatok

Spontán akar dönteni? Soha nincs túl késő utazást foglalni. Íme a mi válogatásunk a legjobb, Bilbao úti célú lastminute járatokról…
Csak becsült legalacsonyabb árak, az elmúlt 14 napban talált árak alapján.

járatinformációk innen: Budapest ide: Bilbao

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

35 112 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 1785 kilométer

4ó 10p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Lufthansa

Bilbao

1 repülőtér

Gyakran ismételt kérdések

Bilbao csak egy repülőtérrel rendelkezik: Bilbao.
A Skyscanneren Budapest indulású, Bilbao úti célú járatra talált legjobb ár 35 112 Ft. Ezt a különböző üzemeltetők adatainak összesítésekor találtuk, mely egyúttal a hónap legolcsóbb árának is bizonyult.
4ó 10p az átlagos repülési idő Budapest indulással, Bilbao úti célig.
Nincs légitársaság, melynek Budapest indulással közvetlen járata van Bilbao úti célhoz.

A cikkben szereplő információk 2015 szeptemberében aktuálisak biztosan

Járat információk a Budapest – Bilbao vonalon

Közvetlen járatok nem indulnak a két város között, átszállással viszont többféle verzióban is eljuthatunk Budapestről Bilbaoba. Az Iberia légitársaság járataival az átszállás helye Madrid lesz, míg ha a Tap Portugal gépeit választjuk, akkor Lisszabonban kell átszállnunk. A Brussels Airlines légitársasággal utazva Brüsszelben, a Germanwings-el Düsseldorfban, a Turkish Airlines-al pedig Isztambulban lesz az átszállás helye. Sokféle, két átszállásos verziót is foglalhatunk. A gépek átszállás után Bilbao nemzetközi repülőterén landolnak, ami 9 km távolságra fekszik a várostól – északi irányban.

Terminál információk

Gépünk – légitársaságtól függően a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2 A és 2 B termináljáról is indulhat. Például a Germanwings járatai a 2 B terminálról indulnak, a Brussels Airlines és a Tap Portugal gépei pedig a 2 A-ról.

Mindkét terminál kényelmes és sokféle szolgáltatás kínál utasainak. Például a reptér wifi hálózatára mindkét terminálon rácsatlakozhatunk saját eszközeinkről, és két órán keresztül ingyenesen használhatjuk (ami általában bőven elég is). Ügyintézésre, étkezésre és vásárlásra is lehetőséget nyújtanak a terminálok. Pénzváltók és bank automaták a 2A és 2 B-n is vannak, míg a 2 A terminálon egy posta is üzemel. A 2 B terminálon a vámmentes üzletben többek között szuveníreket, delikát élelmiszereket, parfümöket és kozmetikumokat vásárolhatunk. A 2 A terminálon pedig ruhaboltokat, játékboltot és egy újságost találhatunk. Ha éhesek lennénk, akkor a 2 B terminálon pizzával, szendvicsekkel, tésztaételekkel és sütikkel is csillapíthatjuk korgó gyomrunkat, a 2 A terminálon pedig még reform és bio ételek és italok is kaphatók.

Átszállás után a járatok Bilbao repülőterén landolnak, ahonnan könnyen bejuthatunk a 9 km-re fekvő városba. Utazhatunk például Intercity buszokkal, amikre az érkezési oldalon található megállóban tudunk felszállni. Ezek a buszok elvisznek a Bilbao Termibus állomásig, és a város több, más frekventált pontján is megállnak. Taxival is utazhatunk, az érkezési oldalon találjuk a taxi állomást. Az autóbérlés is szóba jöhet, mint opció, a kiszemelt gépjármű típust akár előre, az interneten keresztül is lefoglalhatjuk.

Hasznos információk

Spanyolországba magyar állampolgárok érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal utazhatnak be. A régebbi, könyv alakú személyik is megfelelőek elvben, viszont a gyakorlat azt mutatja, hogy a spanyol hatóságok sokszor nem fogadják el ezeket (főleg a gyűrött, megrongálódott példányokkal szokott ez előfordulni). Bankokban és kereskedelmi egységekben pedig eleve nem tudjuk használni ezeket.

Lényeges, hogy indulás előtt legalább 2 órával legyünk ott a budapesti Liszt Ferenc reptéren. Itt először is kezeltessük le a jegyet, és adjuk fel a poggyászt is. Ezután átvizsgálják a kézi poggyászokat, majd hamarosan fel is szállhatunk a gépre.

Infómorzsák Bilbaóról

Spanyolország az UTC+1 időzónában található, hasonlóan Magyarországhoz, így óraátállítással nem kell foglalkoznunk landoláskor. Ugyanakkor érdekesség, hogy az országban a hétköznapi élet üteme egy órás késést mutat a szokásoshoz képest (például az ebéd délután 2 órakor van, a vacsorát pedig jellemzően este 9-kor, vagy azután fogyasztják. A hivatalos pénznem az euró.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.