Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Bilbao útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Bilbao

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

41 447 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 1785 kilométer

4ó 10p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Lufthansa

Bilbao

1 repülőtér

Gyakran ismételt kérdések

Bilbao csak egy repülőtérrel rendelkezik: Bilbao.
A Skyscanneren Budapest indulású, Bilbao úti célú járatra talált legjobb ár 41 447 Ft. Ezt a különböző üzemeltetők adatainak összesítésekor találtuk, mely egyúttal a hónap legolcsóbb árának is bizonyult.
4ó 10p az átlagos repülési idő Budapest indulással, Bilbao úti célig.
Nincs légitársaság, melynek Budapest indulással közvetlen járata van Bilbao úti célhoz.
Nincsenek Budapest indulással Bilbao úti célba tartó járatok július hónapban.

A cikkben szereplő információk 2015 szeptemberében aktuálisak biztosan

Járat információk a Budapest – Bilbao vonalon

Közvetlen járatok nem indulnak a két város között, átszállással viszont többféle verzióban is eljuthatunk Budapestről Bilbaoba. Az Iberia légitársaság járataival az átszállás helye Madrid lesz, míg ha a Tap Portugal gépeit választjuk, akkor Lisszabonban kell átszállnunk. A Brussels Airlines légitársasággal utazva Brüsszelben, a Germanwings-el Düsseldorfban, a Turkish Airlines-al pedig Isztambulban lesz az átszállás helye. Sokféle, két átszállásos verziót is foglalhatunk. A gépek átszállás után Bilbao nemzetközi repülőterén landolnak, ami 9 km távolságra fekszik a várostól – északi irányban.

Terminál információk

Gépünk – légitársaságtól függően a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2 A és 2 B termináljáról is indulhat. Például a Germanwings járatai a 2 B terminálról indulnak, a Brussels Airlines és a Tap Portugal gépei pedig a 2 A-ról.

Mindkét terminál kényelmes és sokféle szolgáltatás kínál utasainak. Például a reptér wifi hálózatára mindkét terminálon rácsatlakozhatunk saját eszközeinkről, és két órán keresztül ingyenesen használhatjuk (ami általában bőven elég is). Ügyintézésre, étkezésre és vásárlásra is lehetőséget nyújtanak a terminálok. Pénzváltók és bank automaták a 2A és 2 B-n is vannak, míg a 2 A terminálon egy posta is üzemel. A 2 B terminálon a vámmentes üzletben többek között szuveníreket, delikát élelmiszereket, parfümöket és kozmetikumokat vásárolhatunk. A 2 A terminálon pedig ruhaboltokat, játékboltot és egy újságost találhatunk. Ha éhesek lennénk, akkor a 2 B terminálon pizzával, szendvicsekkel, tésztaételekkel és sütikkel is csillapíthatjuk korgó gyomrunkat, a 2 A terminálon pedig még reform és bio ételek és italok is kaphatók.

Átszállás után a járatok Bilbao repülőterén landolnak, ahonnan könnyen bejuthatunk a 9 km-re fekvő városba. Utazhatunk például Intercity buszokkal, amikre az érkezési oldalon található megállóban tudunk felszállni. Ezek a buszok elvisznek a Bilbao Termibus állomásig, és a város több, más frekventált pontján is megállnak. Taxival is utazhatunk, az érkezési oldalon találjuk a taxi állomást. Az autóbérlés is szóba jöhet, mint opció, a kiszemelt gépjármű típust akár előre, az interneten keresztül is lefoglalhatjuk.

Hasznos információk

Spanyolországba magyar állampolgárok érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal utazhatnak be. A régebbi, könyv alakú személyik is megfelelőek elvben, viszont a gyakorlat azt mutatja, hogy a spanyol hatóságok sokszor nem fogadják el ezeket (főleg a gyűrött, megrongálódott példányokkal szokott ez előfordulni). Bankokban és kereskedelmi egységekben pedig eleve nem tudjuk használni ezeket.

Lényeges, hogy indulás előtt legalább 2 órával legyünk ott a budapesti Liszt Ferenc reptéren. Itt először is kezeltessük le a jegyet, és adjuk fel a poggyászt is. Ezután átvizsgálják a kézi poggyászokat, majd hamarosan fel is szállhatunk a gépre.

Infómorzsák Bilbaóról

Spanyolország az UTC+1 időzónában található, hasonlóan Magyarországhoz, így óraátállítással nem kell foglalkoznunk landoláskor. Ugyanakkor érdekesség, hogy az országban a hétköznapi élet üteme egy órás késést mutat a szokásoshoz képest (például az ebéd délután 2 órakor van, a vacsorát pedig jellemzően este 9-kor, vagy azután fogyasztják. A hivatalos pénznem az euró.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.