Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Isztambul - Antalya útvonalon!

járatinformációk innen: Isztambul ide: Antalya

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

6 946 Ft

Közvetlen légitársaságok

7

Járatok a héten

279

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 473 kilométer

1ó 5p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Himalaya Airlines

Antalya

1 repülőtér

Repülőjáratok Isztambulból Antalyára

A cikkben szereplő információk 2015 októberében aktuálisak biztosan

Járat információk az Isztambul - Antalya vonalon

Népszerű légi útvonalról van szó, ahol többféle légitársaság járataival is utazhatunk. Közvetlen járatokat indít a két város között például a Pegasus Airlines, amely gépei Isztambul Sabiha repülőteréről indulnak – csakúgy, mint a Turkish Airlines és a SunExpress járatai. Az Onur Air légitársaság járatai viszont az isztambuli Ataturk repülőtérről indulnak, és az Atlasglobal gépei ugyanúgy. A gépek Antalya repülőterén landolnak, ami a városközponttól mintegy 13 km távolságra található, északkeleti irányban.

Terminál információk

Az Onur Air és az Atlasglobal járatai az isztambuli Ataturk repülőtér 1-es termináljáról indulnak (ezt a terminált a belföldi járatok használják). Itt kellemesen eltölthetjük a várakozás idejét. Külön említést érdemel a vendéglátó egységek kínálata, amely révén nem csupán éhségünket csillapíthatjuk, de igazi gasztronómiai élményekben lehet részünk. Többek között saláták, dönerek, grillételek, szendvicsek, sütemények, tésztafélék, pizzák és tradicionális török finomságok között válogathatunk. A Pegasus Airlines, a Turkish Airlines és a SunExpress járatai az isztambuli Sabiha repülőtér utas-termináljáról szállnak fel, ahol vásárlási és étkezési lehetőségekből sincs hiány. A duty free shopban többek között szeszes italokat, dohánytermékeket, elektronikai cikkeket és kozmetikumokat vásárolhatunk. A 306-os kapunál működő last minute shopban még nem sokkal a beszállás előtt is van módunk vásárolgatni. A reptér többi üzletében egyebek mellett divatos ruhákat, sportruhákat, ékszereket, szuveníreket és török kézműves termékeket is vehetünk. Étkezési lehetőségekkel is jól ellátták a terminált, a reptér éttermeiben a török konyha hagyományos fogásait is kipróbálhatjuk, de gyorsételekből is válogathatunk.

A járatok Antalya repülőterén landolnak, a Pegasus Airlines, a Turkish Airlines az Onur Air és a SunExpress járatai is a 3-as terminálra érkeznek. Innen többféleképp is eljuthatunk a mintegy 13 km távolságra lévő városközpontba. Például utazhatunk a 600-as járatszámú busszal, aminek a menetideje fél óra, és a város buszpályaudvaráig közlekedik. Taxival és bérelt autóval is továbbutazhatunk a reptérről. Ha az autóbérlés mellett döntünk, akkor praktikus megoldás a kiszemelt gépjármű típust előre, az interneten keresztül lefoglalni.

Hasznos információk

A repülőtérre úgy jó két órával a gép indulása előtt érkezzünk ki - a jegykezelés, a poggyászfeladás, a kézi poggyász átvizsgálása így együtt elég sok időt vesz igénybe. A várakozás fennmaradó idejét pedig vásárolgatással és étkezéssel is eltölthetjük. A 2014-es évtől kezdve a magyar állampolgároknak nem kell vízum a törökországi beutazáshoz. A tartózkodás időtartama 90 nap lehet maximum. Vízummentes beutazáskor az útlevélnek minimum 150 napig még érvényesnek kell lennie.

Infómorzsák Antalyáról

Antalya különleges, mediterrán éghajlatú város, ahol az év 300 napjában süt a nap. A nyári szezonban ritkaságszámba megy a csapadék, a forró nyarak mellé pedig enyhe tél társul (a hőmérő higanyszála ritkán süllyed 10 Celsius fok alá). A hivatalos fizetőeszköz a török líra.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.