Az autókölcsönző társaságok felárat számíthatnak fel 25 év alatti vezető esetében, amelyet általában az autó átvételekor kell kifizetni. Egyes helyszíneken korhatár lehet érvényben. Foglalás előtt ellenőrizze az autókölcsönző társaság weboldalát.

Autókölcsönzés Toronto városában - Összehasonlítás a Skyscannerrel

Hol és mit béreljünk

Ha autót kölcsönöznénk Torontóban, lehetőségünk van a legtöbb nemzetközi autókölcsönző cég ajánlatait igénybe venni már a reptéren. Torontó belvárosától 28 km-re nyugatra fekvő Toronto Pearson Repülőtéren az Alamo, Hertz, Thrifty kölcsönzők irodái sorakoznak, míg a belvárosban közel a pályaudvarhoz (Union Station Rail), a Front Street West, a Wellington Street West és a kicsit távolabb eső Parliament Street utcákon találjuk az Alamo, National vagy a Hertz irodáit is. Válogathatunk a városi utazásra ideális kis kétajtós változatokból, a nagyobb családi autókból, az összkerékmeghajtású terepjárókból, vagy akár különleges utazásokra ajánlott luxus járművek közül is.

Vezetés

Toronto és környéke útvonalhálózata nagyon jól kiépített. Több közlekedési szabály viszont eltér az európaitól. A városban közlekedő sárgán villogó iskolabuszok mögött mindig meg kell állni. A jobbkéz-szabály itt nem érvényes, az egyenrangú utak kereszteződésénél érkezési sorrendbe kell tovább haladni. A piros jelzésnél a jobbra kanyarodás engedélyezett. Az autóban az alkoholt csak lezárva a csomagtartóban lehet szállítani. Érdemes betartani a szabályokat, mivel igen magas bírságokat kaphatunk. Figyelni kell a téli vezetés veszélyeire is, amikor a havazás és jegesedés miatt nehezebb a közlekedés. A városban közlekedni viszonylag egyszerű. Az úthálózat rácsszerű, így nagyon könnyen lehet rajta eligazodni. A csúcsforgalom reggel 6:30-09:30 és délután 15:30-19:00 között tetőzik. Azonban nagyváros lévén, kisebb forgalmi torlódással a nap bármelyik szakaszában számolnunk kell. Márciustól novemberig gyakorlatilag minden hétvégén korlátozásokkal és útlezárásokkal kell számolni, mert ilyenkor rengeteg esemény és fesztivál kerül megrendezésre.

Parkolás

A parkolás a városban nem a legegyszerűbb feladat. Utcai parkolót szinte lehetetlen könnyedén találni. Ha mégis sikerül, akkor érdemes a parkolási terület felfestett határait és a parkolási időt is betartani, mivel a parkolási felügyelet nagyon hatékonyan működik és a bírságok nagyon magasak. A legtöbb helyen a parkolási díj fizetése parkolóórákkal működik. Az utcai parkolók mellet rengeteg parkolóház és mélygarázs közül válogathatunk. Nagyon eltérőek a parkolási árak. Míg a pályaudvarhoz közeli Impark parkolóházban egy órára $3 körüli a parkolás, addig a közeli Vinci parkolóházban már $15. Érdemes ezért előre tájékozódni az árakról a toronto.bestparking.com honlapon.

Hova menjünk és mit nézzünk meg

Ha már sikerült Torontó összes szépségét felfedezni, akkor induljunk el megcsodálni a környéket is. Torontótól a 401 úton keresztül 90 km-re találjuk a hamiltoni African Lion Safari-t. A park több mint ezer állatnak és madárnak ad otthont. Egy 9 km-es szakaszon akár saját autóval, vagy szafari busszal is végigmehetünk a vadasparkon, ahol zsiráfok, zebrák, oroszlánok, struccok, gepárdok és egyéb egzotikus állatfajok kísérik végig utunkat. Különböző előadásokon is részt vehetünk, mint például az elefánt fürdőzés, papagáj show és a nagy ragadozó madarak röptetése. A parktól délre, 109 km megtétele után érhetünk el a csodálatos Niagara vízeséshez. Itt megcsodálhatjuk a Patkó-zuhatag óriási mennyiségben lezúduló vizét. Viszont ha ezzel a látvánnyal esetleg nem érnénk be, kissé borsos áron, motoros hajóra ülve eljuthatunk a lezúduló vízfüggöny mögé is. Ha van kedvünk egy hosszabb utazásra, akkor a legjobb úti cél az Algonquin Provincial Park. Torontótól északi irányba majdnem három órás autóúttal juthatunk oda. A park rengeteg szabadtéri kikapcsolódást biztosít. Melegebb időszakokban lehetőség van túrázásra, kempingezésre, kenuzásra, úszásra, kerékpározásra. Míg a téli időszakban síelhetünk, kalandtúrázhatunk, vadállat lesen vehetünk részt, sőt kutyaszánozhatunk is.

Autókölcsönzés a Skyscannerrel

Üdvözli önt a Skyscanner átfogó autókölcsönzési keresője. Célállomások ezrei között keresünk és autókölcsönzők több ezer ajánlatát hasonlítjuk össze, hogy megtaláljuk önnek a tökéletes autót minél alacsonyabb áron. Igyekszünk utazási költségét minél inkább lefaragni, hogy ön biztosan jókedvűen üljön az autójába. Jöjjön, vezessen velünk!

Ajánlatok ingyenes összehasonlítása

A Skyscannerrel megtalálja az interneten elérhető legalacsonyabb autókölcsönzési árakat. Ha megtalálta az önnek tetsző autókölcsönzési ajánlatot, közvetlenül az autókölcsönző cég honlapjára irányítjuk, ahol elvégezheti a foglalást. Soha nem számítunk fel jutalékot, így ön mindig a legjobb árat kapja.

Keressen a Skyscannerrel

Autót szeretne bérelni? Megtalálta a legjobb helyet. Bárhová szeretne menni, bármilyen autóra van szüksége, nálunk megtalálja hozzá a kulcsot. Egyszerűen adja meg a célállomást, a felvétel és a leadás dátumát, és mi megmutatjuk a vezető autókölcsönző társaságok összes ajánlatát, ön pedig másodpercek alatt összehasonlíthatja azokat és lefoglalhatja autóját.