Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Philadelphia útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Philadelphia

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

186 790 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 7143 kilométer

12ó 0p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

British Airways

Philadelphia International és Philadelphia Mercer County

2 repülőtér

A cikkben szereplő információk 2015 novemberében aktuálisak biztosan

Járat információk a Budapest - Philadelphia vonalon

Közvetlen járatok nem indulnak a két város között, átszállással viszont többféleképp is utazhatunk Budapest és Philadelphia között. Utazhatunk például a Lufthansa járataival, ekkor Frankfurtban kell átszállnunk, míg ha a British Airways gépeire foglalunk, akkor Londonban. A Qatar légitársasággal utazva Katarban, az Iberia-val Londonban, a KLM és Iberia légitársaságokkal pedig Amszterdamban lesz az átszállás. Többféle, két átszállásos utazási variáció is létezik. Például az Aer Lingus járataival először Dublinban, majd Bostonban kell átszállnunk, az Air France gépekkel pedig először Párizsban, majd New York-ban. A SAS légitársaság járataival az átszállás helye Stockholm és Chicago. A gépek átszállás után Philadelphia nemzetközi repülőterén landolnak.

Terminál információk

A járatok a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2 A vagy 2 B termináljáról indulnak. Például a Lufthansa és a KLM gépei a 2 A-ról, míg a British Airways és a Qatar Airways járatai a 2 B-ről szállnak fel. A terminálok kellemes terepet kínál a várakozási idő eltöltésére. Például ingyenes netezésre is lehetőségünk van – 2 órán át használhatjuk a reptér wifi hálózatát, ha van nálunk wifi jelvételre alkalmas eszköz (tablet, okostelefon vagy notebook). Nem csak családoknak izgalmas program a reptéri Kilátóterasza (ami a 2 A terminál indulási csarnokának 3. emeletén található), ahonnan remek kilátás nyílik a kifutópályán közlekedő repülőgépekre. Egy kis ügyintézésre is van mód a reptéren, mivel mindkét terminálon találunk pénzfelvevő automatákat és pénzváltókat is. A 2 A terminálon egy postát is találunk. Gasztrokalandokban sem kell hiányt szenvednünk: a 2 B étterem kínálatában még finom tésztákat és pizzákat is találunk az étlapon, a 2 A terminálon pedig egészséges, reform finomságok is szerepelnek a vendéglátóegységek repertoárjában. A terminálokon shoppingolhatunk is: a duty free shopot a 2 B terminálon találjuk, itt jó áron kapunk élelmiszereket, kozmetikumokat és szuveníreket. A 2 A-n pedig újságárus, ruhabolt és játékbolt is üzemel.

Átszállás után Philadelphia nemzetközi repülőterén landolunk. A Lufthansa, a British Airways és a Qatar Airways járatai például az A terminálra érkeznek. A reptérről többféleképp is továbbutazhatunk. Például vonattal eljuthatunk Philadelphia városközpontjába, a menetidő mintegy 25 perc. A vasúti megállók az A, B, C, D és E terminálról is gyalogosan megközelíthetők. Emellett busszal, taxival és bérelt kocsival is továbbutazhatunk. Autóbérlés esetén praktikus megoldás előre, neten keresztül lefoglalni az autót. A taxik minimum díja 10 dollár, Philadelphia városközpontjába pedig 28,5 dollárért juthatunk el.

Hasznos információk

Indulás előtt legalább 2 órával érkezzünk ki a budapesti Liszt Ferenc repülőtérre. Itt kezeltessük a jegyünket, majd adjuk fel a poggyászt. Ezután jön a kézi poggyászok átvizsgálása, majd nemsokára fel is szállhatunk fel a gépre. Fontos, hogy az utazáskor érvényes úti okmány legyen nálunk, emellett pedig mindenkinek szüksége van vízumra (aki nem jogosult vízummentesen belépni az Egyesült Államokba az úgynevezett Vízummentességi Program keretében). A magyar állampolgárok maximum 90 napot tartózkodhatnak az USA-ban vízum előzetes beszerzése nélkül turista és üzleti célból – ha regisztráltak az ESTA rendszerében elektronikus beutazási engedélyért.

Infómorzsák Philadelphiáról

Philadelphia éghajlatát kontinentális és a szubtrópusi jegyeket is mutat. A nyarak párásak és forrók, míg a telek hidegek. A hivatalos fizetőeszköz az amerikai dollár.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.