Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Kairó útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Kairó

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

68 017 Ft

Közvetlen légitársaság

1

Járatok a héten

4

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 2189 kilométer

3ó 5p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

EgyptAir

Kairó

1 repülőtér

Budapest – Kairó járatok

A feltüntetett információk 2015. szeptemberben érvényesek

Járatot indító légitársaságok Budapestről Kairóba

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről (BUD) a Kairó Nemzetközi Repülőtérre (CAI) az Egyptair indít közvetlen járatokat. Budapestről kedden, pénteken, szombaton és vasárnap indít járatokat az egyiptomi Kairóba. Közvetett járatokkal a hét minden napján utazhatunk. Ezeket a járatokat az Austrian Airlines, Turkish Airlines, Lufthansa és az Alitalia légitársaságok biztosítják.

Terminál információ

A budapesti repülőtéren két terminál szolgálja ki az utasokat. Az Egyptair járatai a 2A terminálból indulnak. A terminál felső szintjén találjuk a légitársaságok check-in pultjait, ahol a jegykezelés, úti okmányok ellenőrzése és a poggyászok feladása történik. A pultok előtt a TrueStar Group csomagfóliázó szolgáltatásait reggel 4:00-től este 20:00-ig vehetjük igénybe. A jegykezelést az utasbiztonsági ellenőrzés követi. Ha gyorsan, sorban állás nélkül szeretnénk a repülőgéphez jutni, akkor válasszuk a VIP Fast Check-in szolgáltatást. A szolgáltatást igénybe vevő utasnak a repülőtérre elég a járat indulása előtt 45 perccel érkezni és soron kívül esik át az ellenőrzési pontokon. A tranzit területén a beszállókapuk nyitásáig üzletekben, bárokban és éttermekben tölthetjük el a várakozási időt. Hazai specialitásokat a Gundel étteremben ehetünk, ahol az asztaloktól hatalmas, repülőtérre nyíló kilátásban lehet részünk. De választhatjuk a mediterrán fűszerezésű görög ételeket a Kouzinaban, a könnyű olasz tésztákat a Negroniban vagy a különleges ázsiai ízeket a Yum Chaban. Az éttermek és a bárok mellett számos üzlet közül is válogathatunk. A Heinemann Duty Freeben kozmetikai cikkeket, parfümöket, italokat és dohányárut vásárolhatunk. Tradicionális magyar élelmiszereket és minőségi hazai borokat a Hungaricum Wine & Fine Foodban, kézműves bonbonokat, drazsékat és likőröket a Szamos pultjánál szerezhetünk be. Ajándékokat, emléktárgyakat a Gift Point, a Memories of Hungary és a Budapest & Music üzletekben keresgélhetünk. Szórakoztató elektronikai cikkeket és utazási kellékeket a tech2goban és a Virginben, játékokat a Living Toysban, újságokat, magazinokat és könyveket a Hub és a Relay üzletekben találunk.

A terminál egész területén ingyenes wifi szolgáltatás, több ATM automata, pénzváltó, játszótér, tárgyalók, prémiumkategóriás várótermek és kilátóterasz áll az utasok rendelkezésére.

Hasznos információk

A repülőtérre ajánlatos a járat indulása előtt három órával érkezni. Az egyiptomi Kairóba való utazás során az országba való belépéstől számított hat hónapig érvényes útlevéllel és vízummal lehet beutazni. A turista vízumokat a nagyobb egyiptomi repülőtereken és az Egyiptomi Nagykövetség Konzuli Osztályán igényelhetjük. Mivel Egyiptomot újra visszasorolták a fokozott biztonsági kockázatot rejtő országok és térségek kategóriába, ezért érkezés után mindenképpen jelentkezzünk be a Kairói Nagykövetségen.

Mire számíthatunk Kairóban

A Nílus partján elterülő Kairóban a szubtrópusi éghajlatnak köszönhetően forró, száraz nyarak, és nagyon enyhe telek vannak. Csapadék nagyon ritkán esik. Kellemetlen időjárással március és május között lehet számolni, amikor a szél sivatagi homokkal fújja be a várost. A repülőtér a központtól 15 km-re fekszik. A belvárosba a CTA városi buszokkal, a repülőtéri Shuttle buszokkal vagy taxival utazhatunk.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.