Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Varsó - Budapest útvonalon!

járatinformációk innen: Varsó ide: Budapest

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

13 379 Ft

Közvetlen légitársaságok

2

Járatok a héten

40

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 554 kilométer

1ó 10p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

LOT

Budapest

1 repülőtér

A cikkben szereplő információk 2015 szeptemberében aktuálisak biztosan

Járat információk a Varsó - Budapest vonalon

A két város között közvetlen géppel is repülhetünk. A LOT és a fapados Wizz Air légitársaság járataival úszhatjuk meg az átszállást. Mivel ezek a gépek meglehetősen gyakran közlekednek, így rugalmasan választhatjuk ki a számunkra ideális utazási időpontot. Ugyanakkor átszállással is utazhatunk a két város között, például a Belavia légitársasággal. Ez esetben Minszk az átszállás helye. Az Air Berlin járatait választva Berlinben kell átszállnunk, a Brussels Airlines-el pedig Brüsszelben. Átszállással elsősorban akkor lehet érdemes utazni, ha az átszállás helyszínén is van valami tennivalónk, vagy szívesen megejtenénk ott egy városnézést. A járatok Varsó Chopin repülőtérről szállnak fel, és a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre érkeznek.

Terminál információk

A gépek a varsói nemzetközi repülőtér utastermináljáról indulnak. Itt többféle üzletet és éttermet is találunk a várakozási idő eltöltésére – és erre az útlevelek ellenőrzése után is bőven van módunk. A vendéglátó egységekben találunk kávékülönlegességeket, ízletes ételeket és még sushit is. A vámmentes üzletben kedvező áron vásárolhatunk például kozmetikumokat, parfümöket, szuveníreket és delikát élelmiszereket. A többi üzletben pedig vehetünk például magazinokat, újságokat, könyveket, lengyel kézműves portékákat, sportruházatot, játékokat, ékszereket, órákat és napszemüvegeket.

A gépek (közvetlenül, vagy átszállás után) a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren landolnak. Az adott légitársaságtól függ, hogy a 2 A vagy a 2 B terminálra érkezünk. Akárhogy is, a reptérről gyorsan, és több közlekedési eszköz közül választva juthatunk be a belvárosba. A 2-es termináltól induló 200E járatszámú busszal az M3 (kék) metróvonal Kőbánya-Kispest megállójáig is utazhatunk. Innen metróval továbbutazhatunk a Deák térig, ahol bármelyik metróvonalra átszállhatunk. A reptérről induló 200E buszjárat megáll Ferihegy vasútállomáson is, ahonnan a Nyugati pályaudvarra juthatunk el vasúti közlekedéssel. Ezek mellett még taxival és bérelt kocsival is továbbutazhatunk a reptértől. Ha az autóbérlés mellett döntünk, akkor jó ötlet a kiszemelt gépjármű típust az utazás előtt, a neten keresztül lefoglalni. Így az igényeinknek leginkább megfelelő autóval utazhatunk tovább a reptérről, illetve fedezhetjük fel a magyar főváros és a környék szépségeit.

Hasznos információk

Értelemszerű, de néha figyelmetlenségből mégis lemarad: utazáskor mindig legyen velünk úti okmányunk – ami a hazaút időpontjában is legyen még érvényes! Az úti okmány lehet útlevél vagy személyi igazolvány is. A régi típusú, könyv alakú személyit nem minden légitársaság fogadja el, ha ilyenünk van, akkor tájékozódjunk előre, és érdemes lehet az útlevelet is kiváltani. A repülőtérre legalább 2 órával az indulás előtt érjünk ki, mert a reptéri ügyintézés időnként elhúzódhat– és így könnyen fejvesztett rohanás lehet a vége. A várakozási időt egyébként vásárolgatással, étkezéssel is elüthetjük.

Budapesti infómorzsák

Budapest kontinentális éghajlatú város, ahol klasszikusan négy évszak van. A nyarak forróak, a telek pedig elég hidegek. Az árak hasonlóak, mint Varsóban. A hivatalos fizetőeszköz a magyar forint.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.