Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z London - Dublin útvonalon!

járatinformációk innen: London ide: Dublin

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

8 477 Ft

Közvetlen légitársaságok

7

Járatok a héten

396

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 471 kilométer

1ó 15p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Aer Lingus

Dublin

1 repülőtér

A cikkben szereplő információk 2015 novemberében aktuálisak biztosan

Járat információk a London – Dublin vonalon

Népszerű légi útvonalról van szó, és ennek megfelelően közvetlen járatokkal is eljuthatunk a brit fővárosból Dublinba. Átszállás nélkül repülhetünk például a Ryanair, a CityJet, a British Airways és az Aer Lingus járataival. A CityJet gépei a London City repülőtérről szállnak fel, a Ryanair gépei indulhatnak a Gatwick, Luton és Stansted repterekről is, a British Airways járatai pedig a Gatwick, Hethrow és a London City repterekről. Az Aer Lingus járatai pedig a Gatwick és Heathrow repülőterekről is indulhatnak. Az indított járatok sokaságának köszönhetően rugalmasan választhatjuk ki a számunkra ideális utazási időpontot. A gépek Dublin repülőterén landolnak, ami Collinstownban terül el, Dublintól mintegy 10 km távolságra, északra.

Terminál információk

A Ryanair, az Aer Lingus és a British Airways járatai a Gatwick repülőtér déli termináljáról szállnak fel, ahol nincs hiány vásárlási és étkezési lehetőségekben. Találunk itt vámmentes üzletet, a többi üzletben pedig vehetünk például divatos ruhákat és kiegészítőket, napszemüvegeket, fehérneműt, táskákat és szuveníreket is. A vendéglátó egységekben pedig többek között gyorsételeket, szendvicseket, salátákat, tengeri herkentyűket, kávékülönlegességeket fogyaszthatunk. A British Airways és az Aer Lingus járatai is a Heathrow repülőtér 2-es termináljáról indulnak, ahol szintén bőséges az étkezési és vásárlási lehetőségek száma. Kóstolhatunk például egészséges hozzávalókból készített gyorsételeket, kávékülönlegességeket, sushit és tengeri herkentyűket is. A több tucatnyi üzlet kínálatában pedig találhatunk például divatos ruhákat, bőrből készült kiegészítőket, órákat, ékszereket és utazási kellékeket.

A járatok Dublin repülőterére érkeznek, légitársaságtól függően az 1-es, illetve 2-es terminálra. A Ryanair, a British Airways és a CityJet járatai az 1-en landolnak, míg az Aer Lingus járatok a 2-en. Ha tömegközlekedéssel szeretnénk továbbutazni, akkor kézenfekvő megoldás a busz, ugyanis napi szinten több mint 1000 járat közlekedik a repülőtérre, illetve repülőtérről. Busszal nem csak Dublinba, de a környező városokba, illetve Írország különböző részeire is eljuthatunk közvetlenül a reptérről. A buszok mindkét terminálról közlekednek, és megállóikat jól kijelölik. A reptérnek nincs külön vasútállomása. Taxikat az 1-es és 2-es terminál épület előtt is találhatunk, illetve utazhatunk még bérelt autóval is, ebben az esetben praktikus megoldás előre, a neten keresztül autót foglalni.

Hasznos információk

Fontos, hogy legyen nálunk a személyazonosságunk igazolására érvényes személyi igazolvány vagy útlevél. Fontos tudni, hogy Írországban gyakran előfordul, hogy például komptársaságok vagy utazási irodák nem fogadják el a régebbi típusú személyiket, így ha tehetjük, a biztonság kedvéért utazás előtt inkább szerezzük be a kártya formájú, újabb típusú személyit, vagy váltsuk ki az útlevelet. A repterekre időben érkezzünk ki, hogy akkor se legyen rohanás a vége, ha esetleg a reptéri ügyintézés elhúzódna.

Infómorzsák Dublinról

Dublinban az időjárás meglehetősen szeszélyes, és gyakori a csapadék - így esernyővel és esőkabáttal mindig készüljünk a szabadtéri programokra. A hivatalos pénznem Írországban az euró.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.