Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Cuzco - Lima útvonalon!

járatinformációk innen: Cuzco ide: Lima

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

13 169 Ft

Közvetlen légitársaságok

8

Járatok a héten

338

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 583 kilométer

1ó 16p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

LATAM Airlines Group

Lima

1 repülőtér

Cuzco – Lima járatok

A feltüntetett információk 2016 májusban érvényesek

Járatot indító légitársaságok Cuzcoból Limába

Cuzcoból a hét minden napján, naponta többször is indulnak közvetlen járatok Peru fővárosába, Limába. Az Avianca, LC Peru, Peruvian Airlines, LATAM Airlines, Hahn Air és a Star Peru légitársaságok biztosítanak közvetlen légi összeköttetést Alejandro Velasco Astete Nemzetközi Repülőtér (CUZ) és Jorge Chávez Nemzetközi Repülőtér (LIM) között. Közvetett Cuzco-Lima járatokat a LATAM Airlines légitársaság biztosít.

Terminál információk

Az Alejandro Velasco Astete Nemzetközi Repülőtér egy kis, egyterminálos repülőtér, ami főleg belföldi és egy két bolíviai járatot szolgál ki. A légitársaságok utasfelvételi pultjait, ahol a jegykezelés, az úti okmányok ellenőrzése és a poggyászok feladása történik, a terminál alsó szintjén találjuk. A pultok a járatok indulása előtt kb. két órával nyitnak ki. A jegykezelést az utasbiztonsági ellenőrzés követi. Az ellenőrzésen a ruházat és a kézipoggyászok átvizsgálása zajlik. Az ellenőrzések után a tranzit területére jutunk, ahol a beszállókapuk nyitásáig kell várakozni. A kapuk általában a járatok indulása előtt 30 perccel nyitnak ki. Itt még számolni kell egy gyors beszállókártya és úti okmány ellenőrzéssel. Mielőtt áthaladnánk a biztonsági ellenőrzésen, látogassunk el a Cafeteria Aeropuerto étterembe, ahol kiváló helyi és nemzetközi ételeket fogyaszthatunk. Szintén a biztonsági ellenőrzés előtt kapott helyett egy könyvesbolt, ATM automata, pénzváltó. A Club Lounge váróteremben nyugodt és pihentető környezetben várakozhatunk a gépünk indulásáig, ahol ingyenes ital- és ételfogyasztás, valamint wifi szolgáltatás áll rendelkezésre. A tranzit területén gyors harapnivalókat, szendvicseket, salátákat és italokat a Snack bárban fogyaszthatunk. Egy üzletet is találunk a biztonsági ellenőrzés után, ahol kisebb ajándékokat, emléktárgyakat és ékszereket vásárolhatunk. A repülőtéren nincs ingyenes wifi szolgáltatás, viszont a második emeleten található Internet Caféban, minimális díj ellenében internet, nyomtató és szkenner is igénybe vehető.

Hasznos információk

A repülőtérre ajánlatos a járat indulása előtt három, minimum két órával megérkezni és elkezdeni a jegykezelést és a poggyászok feladását. Cuzco repülőtere a központtól mindössze 4 km-re fekszik és autóval a Velasco Astete úton közelíthető meg. A terminál előtt egy parkoló áll rendelkezésünkre. A repülőtérre közvetlen buszjárat nincs. A helyi buszok a repülőtértől 500 méterre található Pecsa benzinkútnál állnak meg, ahonnan 7 perces sétával érhetünk a terminálhoz. A legegyszerűbb és a leggyorsabb megoldás, ha taxival utazunk. Tanácsos elkerülni a privát taxisokat, helyettük válasszuk a biztonságos és megbízható Llama taxikat, amik az egyetlen hivatalos repülőtéri taxi társaság. Magyar állampolgárok Peruba, maximum 90 napos tartózkodás esetén vízummentesen, érvényes útlevéllel utazhatnak.

Mire számíthatunk Limában

A Csendes-óceán partján fekvő Limát gyakran az örök tavasz városának is nevezik. A téli időszakban, ami júniustól októberig tart általában 15 fok feletti hőmérsékletek, nyáron pedig 23 fok körüli értékek vannak. Csapadék szinte soha nem esik. Lima repülőtere a központtól 11 km-re fekszik. A városba taxival, a repülőtéri minibuszokkal vagy bérelt autóval utazhatunk. Limában szintén tanácsos a hivatalos taxi társaságokkal utazni.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.