Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Varsó útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Varsó

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

13 373 Ft

Közvetlen légitársaságok

2

Járatok a héten

40

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 554 kilométer

1ó 0p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

LOT

Varsó Chopin

1 repülőtér

Gyakran ismételt kérdések

Varsó csak egy repülőtérrel rendelkezik: Varsó Chopin.
A Skyscanneren Budapest indulású, Varsó úti célú járatra talált legjobb ár 13 373 Ft. Ezt a különböző üzemeltetők adatainak összesítésekor találtuk, mely egyúttal a hónap legolcsóbb árának is bizonyult.
1ó 0p az átlagos repülési idő Budapest indulással, Varsó úti célig.
2 légitársaság van, melynek Budapest indulással közvetlen járata van Varsó úti célhoz.
Heti 40, Budapest indulású járat van Varsó úti célhoz július hónapban.

Repülőjáratok Budapestről Varsóba

A cikkben szereplő információk 2015 júliusában aktuálisak biztosan

Járatinformációk a Budapest – Varsó vonalon

Népszerű útvonalról van szó, és szerencsére több közvetlen járattal is utazhatunk a két ország között. A LOT Polish Airlines gépei mellett a Wizz Air fapados járataival is utazhatunk. A LOT gépei a Varsó Chopin Repülőtéren landolnak, ami egész Lengyelország legnagyobb és legforgalmasabb reptere is egyben. A Wizz Air gépei is ugyanezen a reptéren landolnak. Minkét légitársaság jellemzően napi szinten indít gépeket, így rugalmasan megválaszthatjuk az utazás időpontját.

Terminál információk

A LOT Polish Airlines gépei általában a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2 A termináljáról indulnak, míg a Wizz Air gépek a 2 B terminálon szállnak fel. Akármelyikről is indulunk, mind a kettő terminál ideális feltételeket biztosít a várakozási idő kellemes eltöltésére. A 2 B terminálon találhatunk ATM automatát (narancssárga felirattal megjelölve), és pénzváltásra is van lehetőség - ha eddig erre nem lett volna időnk. Finomságokat, parfümöket, kozmetikumokat és egyéb termékeket vehetünk a duty free shop-ban – ezzel is könnyebben megy a várakozás.  Ha éhesek vagyunk, akkor pedig finom olasz pizzák és tésztaételek, baguettek, szendvicsek és sütemények várnak a terminál vendéglátó egységeiben. A 2A terminál is szinte minden igényt kielégít, modern és kényelmes. Itt is vannak ATM-ek, pénzváltó egységek és még posta is. Vásárolgatással is jól eltölthetjük a várakozás idejét, többek között játékbolt, ruhaboltok és újságos is üzemel a terminálon. A diétázók, illetve speciális étrenden lévők pedig még egészséges reform és bio ételeket is találnak a vendéglátó egységekben.

A LOT Polish Airlines gépei a 2-es terminálra érkeznek. A reptérről könnyen bejuthatunk Varsó városközpontjába. A buszmegállókat közvetlenül az érkezési csarnok előtt találjuk, a járatokkal bejuthatunk Varsó központi pályaudvarára, illetve az óvárosba is. A buszok menetideje fél óra. Távolsági járatok is indulnak közvetlenül a reptérre, ezekkel más lengyel városokba is könnyedén eljuthatunk. A taxi állomás a buszmegállók közelében található, ha taxival utazunk, a menetidő forgalomtól függően akár kevesebb, mint 30 perc is lehet. Bérelt autóval is továbbutazhatunk a reptérről. Kényelmes és praktikus megoldás, ha a bérelt kocsit már az indulás előtt, interneten keresztül lefoglaljuk.

Hasznos információk

A gép felszállását megelőzően minimum két órával javasolt a budapesti repülőtérre megérkezni, Itt először is kezeltessük a jegyet, és adjuk fel a poggyászt is – feltéve, ha nem csak kézipoggyásszal utazunk persze. Ezután jön a kézi poggyászok átvizsgálása, majd még egy kis várakozás (amit vásárolgatással is elüthetünk, vagy a terminál vendéglátóegységeiben falatozással), majd szállhatunk is fel a gépre.

Lengyelországba érvényes útlevél, vagy személyi igazolvány birtokában léphetnek be a magyar állampolgárok. Fontos, hogy az úti okmány a hazaút dátumakor is érvényes legyen még. A régebbi típusú, könyv alakú személyi igazolványokat elméletben elfogadják, a gyakorlatban viszont előfordulnak időnként problémák velük, így az újabb, kártya formájú személyik használata javasolt.

Infómorzsák Varsóról

Óraátállítással nem kell foglalkoznunk, mivel Varsó is ugyanabban az időzónában van, mint Budapest. A város éghajlata nedves kontinentális, nyáron gyakori a kánikulai hőség, a telek viszont meglehetősen hidegek.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.