Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Bergen útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Bergen

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

37 486 Ft

Közvetlen légitársaság

1

Járatok a héten

2

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 1693 kilométer

2ó 45p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Red Wings

Bergen

1 repülőtér

Gyakran ismételt kérdések

Bergen csak egy repülőtérrel rendelkezik: Bergen.
A Skyscanneren Budapest indulású, Bergen úti célú járatra talált legjobb ár 37 486 Ft. Ezt a különböző üzemeltetők adatainak összesítésekor találtuk, mely egyúttal a hónap legolcsóbb árának is bizonyult.
2ó 45p az átlagos repülési idő Budapest indulással, Bergen úti célig.
Egyetlen légitársaság van, melynek Budapest indulással közvetlen járata van Bergen úti célhoz.
Heti 2, Budapest indulású járat van Bergen úti célhoz július hónapban.

A cikkben szereplő információk 2015 szeptemberében aktuálisak biztosan

Járat információk a Budapest – Bergen vonalon

Közvetlen járatok nem indulnak a két város között, viszont átszállással többféleképp is eljuthatunk Budapestről Bergenbe. Például a SAS légitársasággal utazva az átszállás helye Koppenhága lesz, míg ha a KLM járataira foglalunk, akkor Amszterdamban kell átszállnunk. A Norwegian légitársasággal utazva Stockholm és Koppenhága is lehet az átszállás helye. A British Airways-el utazva Londonban, az Alitalia-t választva pedig Rómában, majd Amszterdamban kell átszállnunk. Átszállás után a gépek Bergen repülőterén landolnak, ami a Bergenhez tartozó Flesland falunál terül el. Ez Norvégia második legforgalmasabb reptere.

Terminál információk

A Norwegian járatai a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2 B termináljáról indulnak, míg a SAS, a KLM, az Alitalia és a British Airways gépei a 2 A terminálról. Mind a két terminálon kellemes a várakozás, emellett pedig többféle szolgáltatást is kínálnak az utasoknak. A reptér wifi hálózatát mindkét terminálon ingyenesen használhatjuk 2 órán át saját eszközeinkről (és legtöbbünknél mindig van okostelefon, tablet vagy notebook). Ügyintézésre, étkezésre és vásárlásra is lehetőséget kínálnak a terminálok. Pénzváltók és bank automaták a 2A és 2 B-n is működnek, míg a 2 A terminálon egy postát is találunk. A 2 B terminálon a duty free shopban többek között szuveníreket, delikát élelmiszereket, parfümöket és kozmetikumokat is vehetünk. A 2 A terminálon pedig divatáru üzleteket, játékboltot és egy újságost találhatunk. Ha megéheznénk, akkor a 2 B terminálon pizzával, szendvicsekkel, tésztaételekkel és sütikkel is csillapíthatjuk étvágyunkat, a 2 A terminálon pedig még reform és bio ételek és italok is kaphatók.

Átszállás után a nemzetközi gépek jellemzően Bergen repülőterének 2-es terminálján landolnak. Többféleképp is bejuthatunk innen a mintegy 20 km távolságra lévő városközpontba. Utazhatunk a reptéri TIDE buszokkal például, amelyek két különböző vonalon közlekednek a belváros felé: a Lagunen/Fjosangeren, illetve Oasen/Fyllingsdalen-en keresztül. Reggelente először hajnali fél 4-kor indul busz, és reggel 6 és este 8 óra között hétköznaponként 15 percenként indulnak a járatok. A buszok menetideje mintegy 30 perc. Több taxitársaság is közreműködik az utasok szállításában, így ez az opció is szóba jöhet. Csakúgy, mint az autóbérlés – ha emellett döntünk, akkor érdemes a kiszemelt gépjármű típust előre, az interneten keresztül lefoglalni.

Hasznos információk

A budapesti reptérre minimum két órával az indulás előtt érkezzünk ki - a jegykezelés, a poggyászfeladás, a kézi poggyász átvizsgálása így együtt sok időt vehet igénybe. A várakozás idejét pedig vásárolgatással, éttermi étkezéssel is eltölthetjük.

Norvégiába célszerű úti okmányként útlevelet magunkkal vinni - ahogy azt a norvég hatóságok javasolják is. Kártya alakú személyi igazolvánnyal is beutazhatunk, viszont ebben az esetben sokkal hosszabb ideig tart majd az ellenőrzés. A régi típusú és az ideiglenes személyi igazolványt pedig végképp felejtsük el, mivel a legtöbb esetben ezeket nem fogadják el a hatóságok!

Infómorzsák Bergenről

A hivatalos fizetőeszköz a norvég korona. Az üzletekben és éttermekben sokkal magasabb árakkal találkozhatunk, mint Budapesten, így fontos, hogy megfelelő anyagi fedezettel induljunk útnak. Bergen roppant csapadékos város, átlagosan mintegy 210-215 nap esik az eső az évben. Norvégián belül itt a legmagasabb az éves átlagos hőmérséklet.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.