Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Bergen útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Bergen

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

17 246 Ft

Közvetlen légitársaság

1

Járatok a héten

2

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 1693 kilométer

2ó 45p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Red Wings

Bergen

1 repülőtér

A cikkben szereplő információk 2015 szeptemberében aktuálisak biztosan

Járat információk a Budapest – Bergen vonalon

Közvetlen járatok nem indulnak a két város között, viszont átszállással többféleképp is eljuthatunk Budapestről Bergenbe. Például a SAS légitársasággal utazva az átszállás helye Koppenhága lesz, míg ha a KLM járataira foglalunk, akkor Amszterdamban kell átszállnunk. A Norwegian légitársasággal utazva Stockholm és Koppenhága is lehet az átszállás helye. A British Airways-el utazva Londonban, az Alitalia-t választva pedig Rómában, majd Amszterdamban kell átszállnunk. Átszállás után a gépek Bergen repülőterén landolnak, ami a Bergenhez tartozó Flesland falunál terül el. Ez Norvégia második legforgalmasabb reptere.

Terminál információk

A Norwegian járatai a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2 B termináljáról indulnak, míg a SAS, a KLM, az Alitalia és a British Airways gépei a 2 A terminálról. Mind a két terminálon kellemes a várakozás, emellett pedig többféle szolgáltatást is kínálnak az utasoknak. A reptér wifi hálózatát mindkét terminálon ingyenesen használhatjuk 2 órán át saját eszközeinkről (és legtöbbünknél mindig van okostelefon, tablet vagy notebook). Ügyintézésre, étkezésre és vásárlásra is lehetőséget kínálnak a terminálok. Pénzváltók és bank automaták a 2A és 2 B-n is működnek, míg a 2 A terminálon egy postát is találunk. A 2 B terminálon a duty free shopban többek között szuveníreket, delikát élelmiszereket, parfümöket és kozmetikumokat is vehetünk. A 2 A terminálon pedig divatáru üzleteket, játékboltot és egy újságost találhatunk. Ha megéheznénk, akkor a 2 B terminálon pizzával, szendvicsekkel, tésztaételekkel és sütikkel is csillapíthatjuk étvágyunkat, a 2 A terminálon pedig még reform és bio ételek és italok is kaphatók.

Átszállás után a nemzetközi gépek jellemzően Bergen repülőterének 2-es terminálján landolnak. Többféleképp is bejuthatunk innen a mintegy 20 km távolságra lévő városközpontba. Utazhatunk a reptéri TIDE buszokkal például, amelyek két különböző vonalon közlekednek a belváros felé: a Lagunen/Fjosangeren, illetve Oasen/Fyllingsdalen-en keresztül. Reggelente először hajnali fél 4-kor indul busz, és reggel 6 és este 8 óra között hétköznaponként 15 percenként indulnak a járatok. A buszok menetideje mintegy 30 perc. Több taxitársaság is közreműködik az utasok szállításában, így ez az opció is szóba jöhet. Csakúgy, mint az autóbérlés – ha emellett döntünk, akkor érdemes a kiszemelt gépjármű típust előre, az interneten keresztül lefoglalni.

Hasznos információk

A budapesti reptérre minimum két órával az indulás előtt érkezzünk ki - a jegykezelés, a poggyászfeladás, a kézi poggyász átvizsgálása így együtt sok időt vehet igénybe. A várakozás idejét pedig vásárolgatással, éttermi étkezéssel is eltölthetjük.

Norvégiába célszerű úti okmányként útlevelet magunkkal vinni - ahogy azt a norvég hatóságok javasolják is. Kártya alakú személyi igazolvánnyal is beutazhatunk, viszont ebben az esetben sokkal hosszabb ideig tart majd az ellenőrzés. A régi típusú és az ideiglenes személyi igazolványt pedig végképp felejtsük el, mivel a legtöbb esetben ezeket nem fogadják el a hatóságok!

Infómorzsák Bergenről

A hivatalos fizetőeszköz a norvég korona. Az üzletekben és éttermekben sokkal magasabb árakkal találkozhatunk, mint Budapesten, így fontos, hogy megfelelő anyagi fedezettel induljunk útnak. Bergen roppant csapadékos város, átlagosan mintegy 210-215 nap esik az eső az évben. Norvégián belül itt a legmagasabb az éves átlagos hőmérséklet.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.