Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Reykjavík útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Reykjavík

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

33 850 Ft

Közvetlen légitársaság

1

Járatok a héten

3

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 3104 kilométer

4ó 35p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Red Wings

Reykavik Keflavik és Reykjavik Dom

2 repülőtér

Repülőjáratok Budapestről Reykjavikbe

A cikkben szereplő információk 2015 júliusában aktuálisak biztosan

Járatinformációk a Budapest – Reykjavik vonalon

A két város között nincsenek közvetlen járatok, átszállással viszont több légitársaság gépeivel is utazhatunk. Például a SAS, a Vueling, az Air Berlin, a Lufthansa és a Norwegian gépeivel is eljuthatunk Budapestről Reykjavikbe. Ha az Air Berlinnel utazunk, akkor berlini átszállással kell számolnunk, egyébként pedig frankfurti és koppenhágai átszállás is lehetséges. A repülőgépek a budapesti Liszt Ferenc repülőtérről indulnak, és a Keflavík Nemzetközi Repülőtéren landolnak, ami Izland legnagyobb reptere, és Keflavík közelében található, Reykjaviktől pedig mintegy 50 km-re.

Terminál információk

Az Airberlin gépei általában a budapesti Liszt Ferenc repülőtér 2 B termináljáról indulnak Reykjavikbe, de fontos, hogy az utazás előtt mindig pontosan tájékozódjunk, honnan is száll fel a gépünk. A 2 B terminál modern és igényes kialakítású, és praktikus szolgáltatásokat kínál. Emellett pedig vendéglátó egységeivel és kényelmes várótermeivel a várakozás perceit is megkönnyíti. Találhatunk ATM automatákat itt (narancssárga felirattal megjelölve), és pénzváltásra is van lehetőség - ha eddig erre nem lett volna módunk, időnk vagy kedvünk. Delikát élelmiszereket, parfümöket, kozmetikumokat és egyéb termékeket vehetünk a duty free shop-ban – ezzel is könnyebben megy a várakozás.  Ha éhesek vagyunk, akkor pedig finom olasz pizzák és tésztaételek, baguettek, szendvicsek és sütemények várnak a terminál vendéglátó egységeiben

A gépek átszállás után a Reykjaviktől mintegy 50 km-re található Keflavík Nemzetközi Repülőtéren landolnak, ami Izland legnagyobb reptere. Többféleképp is bejuthatunk innen a városba. Ha a tömegközlekedést választjuk, akkor a buszok jelentik az ideális megoldást. Az Airport Express-sel mintegy 45 perc alatt juthatunk be Reykjavikbe. A Flybus-ok a reptér közeléből indulnak, és a repülők landolásához igazítják őket – jellemzően 35-50 perccel a gépek érkezése után indulnak. Az érkezési terminálban egy képernyőn követhetjük nyomon, hogy legközelebb honnan és pontosan mikor indul a Flybus – de az érkezési csarnok Flybus információs pultjánál is érdeklődhetünk erről. A Flybus mintegy 45 perc alatt visz el minket Reykjavikbe, de ha van rá igény, néhány közelebbi településen is megáll kérésre. Reykjavikben aztán megáll például a BSÍ buszpályaudvaron is. Taxival és bérelt autóval is megoldhatjuk a transzfer kérdést. Praktikus megoldás a bérelt kocsit előre, az interneten keresztül lefoglalni.

Hasznos információk

A járat indulását megelőzően minimum 2 órával javasolt a budapesti repülőtérre megérkezni, Itt először is kezeltessük a jegyet, és adjuk fel a poggyászt is – feltéve, ha nem csak kézipoggyásszal utazunk persze. Ezután jön a kézi poggyászok átvizsgálása, majd még egy kis várakozás (amit vásárolgatással is elüthetünk), majd szállhatunk is fel a gépre. Izlandra érvényes útlevél, vagy személyi igazolvány birtokában léphetnek be a magyar állampolgárok. Fontos, hogy az úti okmány a hazaút dátumakor is érvényes legyen még!

Infómorzsák Reykjavikről

A világ legészakibb fővárosa különleges éghajlatára érdemes lélekben előre felkészülni. Mivel közel van az északi sarkkörhöz, így télen van, hogy csak 4 órát van világos, a nyár közepén ugyanakkor előfordul, hogy éjszaka is világos marad.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.