Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Várna útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Várna

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

38 061 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 818 kilométer

3ó 50p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Turkish Airlines

Várna

1 repülőtér

Budapest – Várna járatok

A feltüntetett információk 2015. augusztusban érvényesek

Járatot indító légitársaságok Budapestről Várnába

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről a bulgáriai Várna Nemzetközi Repülőtérre (VAR) közvetlen járatok nem indulnak. Közvetett, egy vagy két átszállásos járatokat a hét minden napján az Austrian Airlines, Turkish Airlines és az Air Serbia légitársaságok biztosítanak. Nyári időszakban egy másik lehetőség, ha a Wizz Air kedden, csütörtökön és szombaton közlekedő közvetett járataival a Várnától 115 km-re fekvő Burgasz Nemzetközi Repülőtérre repülünk, ahonnan busszal kb. 6€-ért, két óra alatt juthatunk Várnába.

Terminál információ

A Várnába közvetett járatokat indító Austrian Airlines és Turkish Airlines gépei a 2A terminálból, az Air Serbia járatai pedig a 2B terminálból indulnak. A jegykezelést intézhetjük otthonról online, a repülőtér felső szintjén található check-in pultoknál, vagy az önkiszolgáló check-in automatáknál. Ezeket az automatákat jelenleg a Lufthansa, Brussels Airlines, Finnair, Air France, KLM és az Austrian Airlines‎ utasai vehetik igénybe. Ha gyorsan, sorban állás nélkül szeretnénk a repülőgépre jutni, akkor válasszuk a VIP Fast Check-in szolgáltatást. A szolgáltatást igénybe vevő utasnak a repülőtérre elég a járat indulása előtt 45 perccel érkezni, ahol soron kívül esik át az ellenőrzési pontokon. A jegykezelés és a biztonsági ellenőrzés után a tranzit területen éttermekben, bárokban és üzletekben várakozhatunk a beszállókapuk nyitásáig. Tradicionális magyar élelmiszereket és minőségi hazai borokat a Hungaricum Wine & Fine Foodban, ízletes kézműves bonbonokat, drazsékat és marcipánkülölegességeket a Szamos pultjánál vásárolhatunk. Ajándéktárgyakat a Gift Point, a Memories of Hungary, a Budapest & Music és a Heinemann Duty Free üzletekben keresgélhetünk. A számos üzlet és butik mellett több étterem és kávézó kínálata közül is válogathatunk. Hamisítatlan hazai ízeket a Gundelben, olasz tésztavariációkat a Negroniban, görög specialitásokat a Kouzinaban, szendvicseket és salátákat a Ne'o-ban fogyaszthatunk. Egy ital vagy egy kávé elfogyasztására kiváló hely a The Teracce bár részben nyitott terasza, ahonnan hatalmas kilátás nyílik a repülőtérre.

A terminál egész területén ingyenes wifi szolgáltatás vehető igénybe. Több ATM automata, pénzváltó, prémium várótermek, imaszoba, játszótér és a nap 24 órájában látogatható kilátóterasz áll az utasok rendelkezésére.

Hasznos információk

A repülőtérre ajánlatos a járat indulása előtt két-három órával érkezni. A városból a Kőbánya-Kispest metró végállomástól induló 200E busszal, a háztól házig közlekedő AirportShuttle minibuszaival vagy taxival juthatunk ki a repülőtérre. Bulgáriába való utazás során, elegendő érvényes személyi igazolvánnyal rendelkezni.

Mire számíthatunk Várnában

A Fekete-tenger partján fekvő üdülővárosban a tengermelléki éghajlatának köszönhetően száraz meleg nyarak és hideg csapadékos telek vannak. A nyári szezon májustól egész októberig tart. Érkezéskor +1 órás időeltolódással kell számolni. A repülőtér a város központjától 8 km-re nyugatra fekszik. A repülőtér 2-es terminálja elől induló 409 busszal 20 perc alatt juthatunk a belvárosba. De választhatjuk a kényelmesebb és gyorsabb utazást is a terminál előtt várakozó ОК Trans Taxi társaság autóival.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.