Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Peking Capital - Budapest útvonalon!

járatinformációk innen: Peking Capital ide: Budapest

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

149 513 Ft

Közvetlen légitársaságok

0

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 7340 kilométer

11ó 45p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Lufthansa

Budapest

1 repülőtér

Repülőjáratok Pekingből Budapestre

A cikkben szereplő információk 2016 áprilisában aktuálisak biztosan

 

Nem indulnak közvetlen járatok Pekingből Budapestre, átszállással viszont több légitársaság gépeivel is repülhetünk a két város között. Például az Aeroflot járataival az átszállás Moszkvában lesz, a LOT gépekkel Varsóban, a Turkish Airlines-el Isztambulban, az Air China-val Minszkben, a British Airways gépekkel Londonban, a Finnair-el Helsinkiben, a Swiss-el Zürichben, a Qatar Airways-el pedig Katarban. Többféle, két átszállásos utazási kombináció is foglalható. Jellemzően napi szinten tucatnyi variáció közül választhatjuk ki a számunkra ideálisat. A fenti járatok Peking nemzetközi repülőteréről (Beijing Capital) szállnak fel, ami mintegy 30 km távolságra terül el Peking városközpontjától, északkeleti irányban. Átszállás után a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren landolunk.

 

Az Air China, a Finnair, a Turkish Airlines, a Swiss és a Qatar Airways járatai is jellemzően a pekingi repülőtér 3 E termináljáról indulnak, az Aeroflot és a British Airways gépei pedig a 2-esről. Mindkét terminálon jól elüthetjük az időt, bőséges vásárlási lehetőségünk van, a 3-as terminálon valamivel több üzletet találunk. Itt egyebek mellett ruhákat, elektronikai cikkeket, kiegészítőket, gyógyszereket, ajándékokat, játékokat, könyveket, magazinokat és utazási kellékeket is vehetünk. A terminálok éttermeiben bőséges a választék. A 3-as terminálon például 4 olyan éttermet is találunk, ahol az ázsiai konyha remekeit kóstolhatjuk meg, és szintén 4 kínai gyorsétteremben is csillapíthatjuk étvágyunkat. Az is megoldható, ha a reptéri várakozás alatt inkább valami európai fogásra vágynánk, nyugati ízeket kínáló vendéglátó egységeket is találunk a terminálon (négy gyorséttermet és egy pizzériát). Továbbá péksütiket és minőségi alapanyagokból készült fagylaltot is kóstolhatunk; és igényes teázókban, bárokban és kávézókban is tölthetjük időnket.

 

A gépek a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren landolnak. A British Airways, az Aeroflot, a Finnair és az Air China járatai jellemzően a 2 B terminálon szállnak le, míg a Swiss gépei a 2 A-ra érkeznek.

Budapest belvárosa többféle közlekedési eszközzel is elérhető a reptérről. Ha az olcsóbb tömegközlekedésre szavaznánk, akkor a 2-es terminálnál felszállhatunk a 200E számú buszjáratrara, amivel eljuthatunk az M3-as (kék) metróvonal Kőbánya-Kispest megállójáig. Innen metróval továbbutazhatunk a főváros egyik központi közlekedési csomópontjáig, a Deák Ferenc térig. Itt átszállhatunk a magyar főváros többi metróvonalára is. Nincs vasútállomás a reptéren, a legközelebbi, Ferihegy állomásig szintén a 200 E buszjárattal juthatunk el. Innen pedig a főváros Nyugati pályaudvarára utazhatunk tovább vonattal (ahonnan Magyarország különböző régióiba is indulnak a vonatok). A taxi és az autóbérlés is reális opció. Ha kocsit bérlünk, akkor praktikus megoldás azt előre, az interneten keresztül lefoglalni.

 

Budapesti infómorzsák

Peking az UTC +8 időzónába tartozik, míg a magyar főváros az UTC +1-be, így landoláskor 7 órával kell korábbra állítani az órákat (a legtöbb laptop és okostelefon átállítja magát). Budapest éghajlata kontinentális, a nyarai – főleg az utóbbi néhány évben – elég forróak, a telek pedig hidegek, és a havazás sem megy ritkaság. A hivatalos fizetőeszköz a magyar forint. Sok helyen elfogadják a bankkártyát fizetőeszközként, és pénzfelvevő automatákat is városszerte találhatunk.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.