Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Glasgow International - Budapest útvonalon!

járatinformációk innen: Glasgow International ide: Budapest

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

21 563 Ft

Közvetlen légitársaság

1

Járatok a héten

4

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 1871 kilométer

2ó 55p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Red Wings

Budapest

1 repülőtér

Glasgow– Budapest járatok

A feltüntetett információk 2015. szeptemberben érvényesek

Járatot indító légitársaságok Glasgowból Budapestre

Glasgow-ban két repülőteret találunk, a Glasgow Prestwick Repülőteret (PIK) és a Glasgow Nemzetközi Repülőtéret (GLA). A Prestwick Repülőtér csak a fapados Ryanair légitársaság járatait szolgálja ki. Átszállással innen is utazhatunk Budapestre, de hosszú utazási idővel kell számolni. Ajánlatosabb a Glasgow Nemzetközi Repülőtérről indulni, ahonnan közvetlen budapesti járatok is indulnak. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre (BUD) a Wizz Air légitársaság a hét két napján, szombaton és kedden indít közvetlen járatokat. Közvetett járatokat, egy átszállással a KLM, Lufthansa, British Airways és a Ryanair légitársaságok biztosítanak.

Terminál információ

A glasgow-i repülőtér Skócia második legforgalmasabb repülőtere. A repülőtéren két terminál van, amiből az 1-es a fő terminál, amihez egy fedett folyosóval csatlakozik a 2-es terminál. A Wizz Air járatai az 1-es terminálból indulnak. A terminál alsó szintjén találjuk a légitársaságok check-in pultjait, ahol a jegykezelés, az úti okmányok ellenőrzése és a poggyászok feladása történik.A Luggage-Point területen poggyászfóliázó áll az utasok rendelkezésére. Ha online intéztük a jegykezelést és poggyászt se szeretnénk feladni, egyenesen az utasbiztonsági ellenőrzéshez mehetünk. Az ellenőrzési pontok után a tranzit területre jutunk, ahol a beszállókapuk nyitásáig kell várakozni. A várakozási időt számos üzlet, étterem és kávézó szolgáltatásai teszik kellemesebbé. A World Duty Freeben a legnagyobb parfümházak kozmetikai cikkeit, italokat, delikátesz élelmiszereket és dohányárut vásárolhatunk. Szórakoztató elektronikai cikkeket és kiegészítőket a Maplinban és a Dixons Travelben szerezhetünk be. Utazási kellékeket, szendvicseket, vény nélkül kapható gyógyszereket és kozmetikai termékeket a Bootsban, újságokat, magazinokat, könyveket, snackeket és italokat a WHSmithben találunk. A Discover Glasgowban helyi készítésű emléktárgyakat, ajándékokat, ékszereket, szappanokat, klasszikus skót élelmiszereket, whiskyt és söröket vásárolhatunk. Az éttermek terén is széles körből válogathatunk. Hagyományos skót ízeket és különféle whiskyket a Beardmore Bar & Restaurantban kóstolhatunk. Az olasz, az amerikai és a skót konyha különlegességeit a Frankie & Benny’sben, könnyű falatokat és italokat a Caledonia Bar & Restaurantban fogyaszthatunk. A tipikus skót pubok hangulatát élvezhetjük, ha ellátogatunk a The Sanderling- Wetherspoon Bar & Restaurantba.

A terminálon több ATM automata, pénzváltó, játszótér, imaszoba, prémium várótermek, tárgyalók, dohányzó helységek és 30 perc ingyenes vezeték nélküli internet hozzáférés áll az utasok rendelkezésére.

Hasznos információk

A repülőtérre ajánlatos a járat indulása előtt három, minimum két órával érkezni. A belvárostól 13 km-re fekvő repülőtérre legegyszerűbben a nap 24 órájában közlekedő 500-as busszal vagy taxival utazhatunk. Magyarországra való utazás során elegendő érvényes személyi igazolvánnyal rendelkezni.

Mire számíthatunk Budapesten

Budapesten sokkal barátságosabb időjárás van, mint a csapadékos és hűvös Glasgowban. A nyarak kellemesen melegek, telén pedig fagypont körüliek a hőmérsékletek. Érkezéskor +1 órás időeltolódással kell számolni. A repülőtér a belvárostól 22 km-re fekszik. A központba a leggyorsabban és a legegyszerűbben a terminál előtt várakozó taxikkal vagy a háztól házig közlekedő repülőtéri minibuszokkal utazhatunk.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.