Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Porto útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Porto

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

29 324 Ft

Közvetlen légitársaság

1

Járatok a héten

2

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 2312 kilométer

3ó 35p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Red Wings

Porto

1 repülőtér

Budapest – Porto járatok

A feltüntetett információk 2015. júliusban érvényesek

Járatot indító légitársaságok Budapestről Portóba

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről a Francisco Sa Carneiro Nemzetközi Repülőtérre közvetlen járat nem indul. Viszont közvetett járatokkal a hét minden napján utazhatunk a portugáliai kikötővárosba. Egy átszállással a Lufthansa, TAP Portugal, Alitalia, Brussels Airlines, Ryanair és a Swiss légitársaságok biztosítják az összeköttetést Porto és Budapest között.

Terminál információk

A budapesti repülőtéren két terminál, a 2A és a 2B szolgálja ki az utasokat. A repülőtér felső, indulási szintjén találjuk a légitársaságok check-in pultjait. Az utasfelvételi pultok általában a járat indulása előtt két órával nyitnak ki. A pultoknál a jegykezelés, az úti okmányok ellenőrzése és a poggyászok feladása történik. Ha már otthonról igénybe vettük azonline check-in szolgáltatást és poggyászt sem szeretnénk feladni, akkor a pultokat kihagyva egyenesen a biztonsági ellenőrzési pontra mehetünk. Ha a Lufthansa vagy a Brussels Airlines légitársaságokkal utazunk Portóba, akkor lehetőségünk van önálló jegykezelésre is. Az érintőképernyős check-in automatákon egyszerűen és gyorsan juthatunk beszállókártyánkhoz. A jegykezelés és a biztonsági ellenőrzés után a két terminál utasai a közös tranzit területre jutnak, ahol számos üzlet, étterem és bár teszi kellemesebbé a várakozási időt. A terminál több pontján megtalálható Heinemann Duty Free palettáján a kiváló minőségű delikátesz termékek mellett a legnagyobb kozmetikai cégek termékeit, italokat és dohányárut találunk. Kisebb ajándéktárgyakat a Gift Point, a Memories of Hungary és a Budapest & Music üzleteiben szerezhetünk be. Kiváló magyar borokat és delikátesz élelmiszereket a Hungaricum Wine & Fine Food pultjánál keresgélhetünk. Néhány butikban és üzletben a divat világmárkái is megtalálhatóak mint a Victoria’s Secret, Playersroom, Hugo Boss, Polo Ralph Lauren, Burberry vagy a Montblanc. Utazási kellékeket, szórakoztató elektronikai cikkeket, könyveket és édességeket a Virginben vásárolhatunk. A tranzitban az éttermek és bisztrók széles kínálatából is válogathatunk. Ha a magyaros ételek szerelmesei vagyunk, akkor szinte kötelező a Gundel étterembe ellátogatni. Az étterem asztalaitól hatalmas kilátás nyílik a repülőtérre. Gyors harapnivalókat, salátákat, szendvicseket a KFC, Burger King, Ne'o és az Upper Crust kínálatai közül válogathatunk. A galériaszinten található The Terrace bár részben nyitott teraszán egy ital elfogyasztása mellett gyönyörködhetünk a pazar repülőtéri kilátásban.

A terminálon ingyenes wifi szolgáltatás érhető el. Több ATM automata, pénzváltó, prémium várótermek, játszótér és kilátóterasz áll az utasok rendelkezésére.

Hasznos információk

A repülőtérre ajánlatos a járat indulása előtt minimum két órával megérkezni. A schengeni térségbe tartozó Portugáliába való utazás során elegendő érvényes személyi igazolvánnyal rendelkezni.

Mire számíthatunk Portóban

Portóban a mediterrán és az óceáni éghajlatnak köszönhetően kellemesen meleg nyarak és enyhe telek vannak. Csapadék bármelyik hónapban előfordulhat, azonban a legkevesebb júliusban és augusztusban esik. Érkezéskor -1 órás időeltolódással kell számolni. A repülőtér a város központjától 11 km-re fekszik. A repülőtérről legolcsóbban metróval lehet a központba jutni, ami reggel 6:00-tól éjszaka 1:30-ig közlekedik. De választhatjuk a 20-30 percenként induló buszjáratokat vagy a terminál előtt várakozó taxik egyikét.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.