Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Dublin útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Dublin

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

14 988 Ft

Közvetlen légitársaságok

2

Járatok a héten

14

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 1914 kilométer

3ó 5p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Ryanair

Dublin

1 repülőtér

Repülőjáratok Budapestről Dublinba

A cikkben szereplő információk 2015 júniusában aktuálisak biztosan

Járatinformációk a Budapest-Dublin vonalon

Dublin kedvelt úti célnak számít, és szerencsére közvetlen járatokkal is elutazhatunk az ír fővárosba. Az Air Lingus és a Ryanair is indít közvetlen gépeket. Az Air Lingus járatai jellemzően szerdánként,  péntekenként és vasárnaponként indulnak és a Dublini Nemzetközi Repülőtérre érkeznek. Ez a reptér a várostól északi irányba található, mintegy 10 km-re. A Ryanair közvetlen járatai is a hét több napján indulnak, és szintén ugyanarra a reptérre érkeznek, mint az Air Lingus gépei. Mivel a közvetlen járatok a legtöbb igényt kielégítik, ezért igazából átszállással csak akkor lehet érdemes utazni, ha a tranzit városban is van tennivalónk, vagy szívesen megejtenénk ott egy városnézést.

Terminál információk

Az Air Lingus járatai általában a Liszt Ferenc Repülőtér 2A, míg a Ryanair gépei a 2B terminálról indulnak. Mindegyik terminál igényes kialakítású, és jó minőségű szolgáltatásokat kínál az utasoknak. Lehetőségünk van még a felszállás előtt olyan ügyek elintézésre, mint a pénzfelvét ATM automatából, a pénzváltás, a 2A terminálon pedig posta is működik. A 2B terminálon a fentieken túl élelmiszereket, parfümöket, játékokat és egyéb termékeket vehetünk a duty free shop-ban – ezzel is gyorsabban megy a várakozás.  Éhségcsillapításra pedig olasz pizzák és tésztaételek, baguettek, szendvicsek és sütemények között válogathatunk a vendéglátó egységek kínálatában. A 2A terminálban többek között játékbolt, ruhaboltok és újságos is üzemel. Diétázóknak pedig jó hír, hogy egészséges, bio ételeket is találnak az itt működő vendéglátó egységekben.

A Ryanair gépei általában a dublini reptér 1-es termináljára érkeznek, míg az Air Lingus járatai a 2-esre. Mindkét terminálról könnyen bejuthatunk Dublin városközpontjába. Napi szinten több mint 1000 buszjárat köti össze a repteret Dublin egyes részeivel, a környező településekkel és Írország más városaival. A buszmegállók az 1-es és 2-es terminálról is gyalogosan könnyen megközelíthetők, a jelzéseket követve. A buszok mellett taxival és bérelt autóval is könnyedén bejuthatunk Dublinba. Praktikus megoldás, ha már utazás előtt, interneten lefoglaljuk a kocsit.

Hasznos információk

Írországba magyar állampolgárként érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal lehet belépni. Elviekben a régebbi, könyv alakú személyik is megfelelőek, ugyanakkor a gyakorlatban előfordul, hogy például komptársaságok, utazási irodák esetenként elutasítják a régebbi típusú személyiket, így ha tehetjük, a biztonság kedvéért utazás előtt inkább szerezzük be a kártya formájú, újabb típusú személyit, vagy váltsuk ki az útlevelet. Lényeges, hogy indulás előtt minimum 2 órával érkezzünk ki a budapesti reptérre. Itt először is kezeltessük le a jegyet, és adjuk fel a poggyászt is. Ezután átvizsgálják a kézi poggyászokat, majd hamarosan fel is szállhatunk a gépre.

Infómorzsák Dublinról

Landoláskor ne felejtsük el átállítani az órákat egy órával korábbra, mivel Dublin más időzónában van, mint Budapest. Az időjárás meglehetősen kiszámíthatatlan, egy napsütéssel induló nap is gyorsan esős időjárásba válthat, így esernyővel és esőkabáttal mindig készüljünk a szabadtéri programokra. A hivatalos pénznem Írországban az euró.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.