Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Belgrád Beograd útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Belgrád Beograd

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

47 106 Ft

Közvetlen légitársaság

1

Járatok a héten

2

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 302 kilométer

0ó 45p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Belavia

Belgrád Beograd

1 repülőtér

Repülőjáratok Budapestről Belgrádba

A cikkben szereplő információk 2016 májusában aktuálisak biztosan

A Belavia légitársaság közvetlen repülőjárataival is eljuthatunk Budapestről Belgrádba, átszállással pedig több légitársaság járataival is utazhatunk. Például a Norwegian gépeivel az átszállás helye Oslo, az Alitaliával Róma, az Air France gépekkel Párizs, a LOT-al Varsó, a Turkish Airlines-al Isztambul, a Lufthansával München vagy Frankfurt, az Aeroflot-al Moszkva, a TAROM-al Bukarest, az Austrian Airlines-el pedig Bécs. Jellemzően napi tucatnyi utazási kombináció foglalható. A gépek a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi reptérről indulnak, és a belgrádi Nikola Tesla repülőtérre érkeznek, ami 18 km távolságra terül el Belgrád belvárosától.

A repülőgépek a Liszt Ferenc repülőtér 2 A vagy 2 B termináljáról indulnak. Például a Norwegian és a Belavia járatai a 2 B-ről indulnak, míg a Lufthansa és az Air France gépek a 2 A-ról. Ha valami érdekes programmal töltenénk meg a várakozási időt, akkor keressük fel a reptér Kilátóteraszát (a 2 A terminál indulási csarnokának 3. emeletén találjuk), ahonnan nagyon jó kilátás nyílik a kifutópályán közlekedő repülőgépekre. Gyerekekkel utazóknak pláne nagy élmény. Mind a kettő terminálon találunk pénzváltót és bank automatát is, a 2 A-n pedig egy posta is van, így még egy kis gyors ügyintézés belefér az utazás előtt. A boltok kínálatát is feltérképezhetjük a terminálokon. A 2 A üzleteiben szuveníreket, játékokat, könyveket, ajándékokat, ruhákat és fehérneműket is találunk. A 2 B terminál vámmentes üzletében pedig kedvező áron kapunk parfümöt, kiegészítőket, édességeket, borokat. A 2 B-n egy újságos van még, itt magazinokat és napilapokat is vehetünk. Ha megéheznénk, akkor a 2 A-n működő kávézókban jóféle kávékat, teákat és szendvicseket is kapunk, az érkezési csarnokban működő vendéglátó egységben pedig bio és helyi termékeket, autentikus ízeket is találunk. A 2 B terminálon több éttermet is találunk. Pizzákat, vagy a saját ízlésünknek megfelelően, néhány perc alatt kifejezetten a számunkra elkészített tésztaételt is vásárolhatunk. Továbbá friss alapanyagokkal megtömött baguett szendvicseket, süteményeket és salátákat is találunk az éttermek kínálatában.

A járatok jellemzően a belgrádi Nikola Tesla repülőtér 2-es termináljára érkeznek. A repülőtérről például buszokkal is továbbutazhatunk. Az A1-es buszjárat a Slavija Square-ig visz el, ami a város fontos kereskedelmi és közlekedési csomópontja. A járatok mintegy 20 percenként indulnak, és menetidejük fél óra. A 72-es számú buszokkal a központi elhelyezkedésű Zeleni Venacig utazhatunk, a menetidő mintegy 30 – 40 perc. A taxizás és az autóbérlés is reális opció a továbbutazásra.

Magyar állampolgárok vízum nélkül léphetnek be Szerbia területére, és a beutazás időpontjától számított 6 hónapon belül összesen maximum 90 napig tartózkodhatnak az országban vízummentesen. Útlevél mellett a személyit is elfogadják úti okmányként a hatóságok.

 

Infómorzsák Belgrádról

Csakúgy, mint Budapesté, Belgrád éghajlata is mérsékelt kontinentális, hasonló átlaghőmérsékletekkel és csapadékmennyiségekkel. Belgrádban egy kicsit több eső esik, itt mintegy 680 mm csapadékkal számolhatunk évente, szemben Budapest 590 mm-es csapadékmennyiségével. Mindkét város az UTC +1 időzónába tartozik, így landoláskor nincs szükség óraátállításra.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.