Térkép

Bulgaria Air járatok

A 2002-ben alapított légitársaság Bulgária nemzeti légitársaságaként 2006-ig üzemelt, amikor is magánkézbe került és a korábbi Balkan Air Tour név Bulgaria Air-re változott. A szófiai központú légitársaság 2008-tól az IATA teljes körű tagja. A Bulgar Air, főleg Várna és Burgasz reptéri indulással, rövid és közepes távú utakat szervez Európába, Közel Keletre, Afrikába és Oroszországba. Budapestről 2016 júniusától 3 járatot indított el a légitársaság. Mindhárom járat Bulgáriába repül: Szófiába, Várnába és Burgaszba. Flottája néhány Airbus A319-100, Airbus A320-200, Boeing 737-300 és Embraer 190-ből áll.

A feltüntetett információk 2016 júniusban érvényesek. Az itt feltüntetett információk változtatásának jogát a légitársaságok fenntartják. Az aktuális információkról a légitársaság oldalán tájékozódhatunk.

Miért repüljünk a Bulgaria Airrel?

Check in

A Bulgaria Air jelenleg két check in módot biztosít utasainak. Legelterjedtebb a hagyományos reptéri utasfelvétel a Bulgaria Air pultjainál. A másik pedig az online check in, amit viszont csak néhány reptéren (Szófia, Várna, Burgasz, London (Heathrow és Gatwick), Zürich, Milánó, Párizs, Berlin, Amszterdam, Bécs és Brüsszel) tudunk igénybe venni. Az online check in 24 órával a járat indulása előtt érhető el és a menetrendszerinti indulás előtt két órával fejeződik be. Online check in esetén helyünket magunknak választjuk ki és a check in befejezése után a beszállókártyánkat is kinyomtathatjuk. 24 órával az indulás előtt lehetőségünk van jegyünket turista osztályról businessre változtatni. Ez 70 euró belföldi és 100 euró nemzetközi járatokon, kivéve, ha London Heathrow, Ben-Gurion (Tel Aviv), Sheremetyevo, Charleroi (Brüsszel) és a párizsi Charles de Gaulle repterekről indulunk. A business osztályra szóló jegyünk nem csak kényelmes ülőhelyet, hanem VIP vendéglátást és prémium várószobát is biztosít. A repülőtéri pultoknál a check in a járatok indulása előtt kb. két órával nyitnak és 40 perccel a feszállás előtt zárnak.

Poggyász szabályzat és poggyászdíjak

Mint az nagyobb, nemzeti légitársaságoknál szokás, repülőjegyünk tartalmaz egy kézipoggyászt és egy feladott poggyászt is. A kézipoggyászunk méretei nem haladhatják meg az 50x40x20 cm-t és a 10kg-t. A feladott poggyász turista osztályon 1 darab 23 kg-s lehet, business osztályon pedig két darab poggyászt adhatunk fel díjmentesen, viszont ezeknek súlya szintén maximum 23 kg lehet. A többletsúlyért 32 kg-ig nemzetközi járatokon 50 eurót, extra feladott poggyászért szintén 50 eurót fizetünk. Belföldi járatokon a 23 kg-t meghaladó poggyász díja 20 euró és ugyanennyi a pluszban feladott poggyász díja is. A Bulgaria Air hivatalos oldalának About your flight/Baggage részében részletes táblázatot és leírást találunk speciális poggyász (sporteszközök, kisállatok, fegyverek, stb.) díjszabásáról, vagy a feladott poggyász tiltott tárgyairól. A 2 év alatti utasok egy 10 kg-os kézipoggyászra jogosultak és a babakocsit a légitársaság ingyen szállítja.

Ülőhelyfoglalás

Ülőhelyünket az online check in során tudjuk kiválasztani a megjelenő ülőhely térképből. Reptéri check in során pedig szintén választhatunk a meglévő ülőhelyekből. A Bulgar Air két fedélzeti osztályt üzemeltet. A turistaosztályon utazók a napszaktól függően könnyű falatokat, üdítőitalokat, kávét, teát és alacsony alkoholtartalmú italokat kapnak az utazás során. A business osztályon utazók még felszállás előtt kapnak egy italt, valamint meleg étel és szélesebb italválaszték várja őket. A business osztály ülései szélesebbek és kényelmesebbek, valamint nagyobb lábtérrel rendelkeznek.

Foglalási díj

Internetes foglalás esetén adminisztrációs díjat számolnak fel, illetve egyéb adókat és repülőtéri illetékeket. Ezeknek tételes szétírását foglaláskor a Taxes and fees feliratra kattintva nézhetjük meg. A légitársaság hivatalos oldalán keresztül történő foglalás esetén Visa és Master típusú kreditkártyával, valamint az ePay rendszerben regisztrált bolgár bankkártyákkal fizethetünk. A kártyás tranzakciók után az oldal nem számol fel extra költséget.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.