Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Budapest - Stockholm Arlanda útvonalon!

járatinformációk innen: Budapest ide: Stockholm Arlanda

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

27 901 Ft

Közvetlen légitársaság

1

Járatok a héten

6

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 1363 kilométer

2ó 10p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Norwegian

Stockholm Arlanda

1 repülőtér

Repülőjáratok Budapestről Stockholm Arlanda repülőtérre

A cikkben szereplő információk 2015 októberében aktuálisak biztosan

Járat információk a Budapest – Stockholm Arlanda vonalon

Népszerű légi útvonalról lévén szó, több légitársaság is indít közvetlen járatokat Budapestről Stockholm Arlanda repülőterére. A SAS és a Norwegian légitársaságok is indítanak olyan járatokat, amelyekkel átszállás nélkül utazhatunk. Ugyanakkor vannak olyan esetek, amikor mégis praktikusabb (például, ha nagyon kötött az utazásunk időpontja) átszállásos utazási variációt választani. Ebben az esetben választhatjuk például az Air Berlin gépeit, ekkor Berlinben kell átszállnunk. Ha pedig a Finnair légitársaság valamely járatára foglalunk, akkor Helsinki lesz az átszállás helye. Az Eurowings járatokkal düsseldorfi, míg az airBaltic gépeivel rigai átszállás vár ránk. A gépek Stockholm Arlanda repülőterén landolnak, ami Svédország legnagyobb repülőtere, és mintegy 40 km-re található Stockholmtól és Uppsalától egyaránt.

Terminál információk

A járatok a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről indulnak. A SAS járatai a 2 A terminálról szállnak fel, míg a Norwegian, az eurowings és a Finnair gépei a 2 B-ről. Egyik terminálon sem kell unatkoznunk a várakozás perceiben. A shopping szerelmesei a 2 B terminál vámmentes üzletében kedvező áron szerezhetnek be delikát élelmiszereket, parfümöket és kozmetikumokat. A 2 A terminál üzleteiben pedig igényes ruhákat, újságokat és játékokat vásárolhatnak. A terminálokon az étkezési lehetőségek is nagyon jók. A 2 A-n például még reform ételeket és italokat is vehetünk, a 2 B terminál étterem kínálatának pedig pizzák, pasták, sütik és szendvicsek adják meg a szépségét. A reptér termináljain internetezéssel is tölthetjük az időt, mivel – saját eszközeinkről rácsatlakozva - ingyen használhatjuk a reptér wifi hálózatát (2 órán át). A terminálok várótermei kényelmesek, de ha extra igényeink vannak, akkor az exkluzív utasvárókban kényelmes fotelek, némi harapnivaló, frissítők és üzleti munkaboxok is a rendelkezésünkre állnak. A 2 A terminálon találunk egy postát, és mindkét terminálon van pénzváltó és ATM automaták.

A gépek Stockholm Arlanda repülőterére érkeznek, a Norwegian és a Scandinavian Airlines járatai is az 5-ös terminálon landolnak, míg a Finnair járatai a 2-es terminálra érkeznek. A reptérről többféleképp is továbbutazhatunk. Az Air Shuttle buszokkal (amelyek a 2-es és 5-ös termináloknál is megállnak) mintegy 35 perc alatt juthatunk be a Stockholm központjában fekvő City Terminal buszpályaudvarig. A járatok 20 percenként indulnak, jegyet a sofőrtől vagy jegyautomatákból is vásárolhatunk. Buszokkal eljuthatunk még Uppsalába, Brommába és Liljeholmenbe is. Az Arlanda Express vonatokkal pedig mindössze 20 perc alatt eljuthatunk a reptérről Stockholm központi pályaudvarára. A reptér vasútállomása mindegyik terminálról gyalogosan elérhető. Taxival és bérelt autóval is továbbutazhatunk a reptérről.

Hasznos információk

Magyar állampolgárok személyi igazolvánnyal, vagy útlevéllel utazhatnak be Svédországba. Ha kiskorú gyermek szülő, illetve törvényes képviselője nélkül utazik be, érdemes angol nyelvű szülői hozzájáruló nyilatkozatot készíteni (de ez inkább javaslat, nincs erre vonatkozó törvényi előírás).

A repülőgép felszállása előtt úgy jó 2 órával javasolt a budapesti reptérre kiérkezni, ahol kezeltessük is le rögtön a jegyet, majd adjuk fel a poggyászt. Ezután jön a kézi poggyászok átvizsgálása, majd még egy kis várakozás, és szállhatunk is be a gépbe.

Infómorzsák Stockholmról

A hivatalos fizetőeszköz a svéd korona. A budapesti árakhoz képest Göteborgban lényegesen magasabb árakra számítsunk!

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.