Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Bécs - Budapest útvonalon!

járatinformációk innen: Bécs ide: Budapest

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

24 730 Ft

Közvetlen légitársaságok

2

Járatok a héten

21

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 214 kilométer

0ó 45p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

Austrian Airlines

Budapest

1 repülőtér

Repülőjáratok Bécsből Budapestre

A cikkben szereplő információk 2015 júniusában aktuálisak biztosan

Járatinformációk a Bécs – Budapest vonalon

A Bécs-Budapest vonal már csak azért is annyira kedvelt, mivel sok turista járata a kontinensen kívüli országokból ide érkezik, és itt szállnak át, mikor érkeznek vissza a magyar fővárosba. Ennek megfelelően közvetlen járatok is indulnak Budapestre az osztrák fővárosból. Az Austrian légitársaság gépeivel utazhatunk átszállás nélkül Budepestre, a hét minden napján. Általában naponta 2-3 járat indul, így rugalmasan kiválaszthatjuk a számunkra ideális utazási időpontot. A gépek a Bécsi Nemzetközi Repülőtérről indulnak. Ez a reptér mintegy 16 km-re keletre fekszik Bécstől. A gépek a budapesti Liszt Ferenc reptéren landolnak.

Terminál információk

A budapesti járatok a Bécsi Nemzetközi Repülőtér 3-as termináljáról indulnak. A 2012-ben átadott terminál modern és kényelmes, és tágas váróterekkel teszi kényelmesebbé a várakozás perceit. A bécsi repülőtér a vásárlás és az éttermek terén is nagyot alkot. A csúcsmárkák üzleteiben kedvünkre vásárolgatunk, az éttermek kínálata pedig nem csak az éhséget csillapítja, hanem igazi kulináris élvezetekben lehet részünk. A reptér összes beszállókapujában találunk duty free shopokat, ahol kedvező áron vásárolhatunk dohányárut, édességet, alkoholt, kozmetikumokat és játékokat. a repülőtér nyilvános tereiben dohánybolt, gyógyszertár és szupermarketek is működnek.

Az Austrain budapesti járatai a Liszt Ferenc Repülőtér 2A termináljára érkeznek. Innen – akár tömegközlekedéssel, akár autóval - könnyen eljuthatunk a belvárosba. A 2-es termináltól induló 200E számú buszjárattal elmehetünk például az M3 metróvonal Kőbánya-Kispest megállójáig. A 200E járat elvisz minket Ferihegy vasútállomásra is, ahonnan a Nyugati pályaudvarra mehetünk vonattal. Emellett taxival, vagy bérelt autóval is bejuthatunk a belvárosba – a bérelt kocsit pedig már az utazás előtt, interneten keresztül is lefoglalhatjuk.

Hasznos információk

A repülőre rendszerint egy kézipoggyászt szabad csak felvinni. Ennek mérete és súlya légitársaság-függő, erről érdemes előzetesen tájékozódni. Az utasbiztonsági ellenőrzés részeként át kell mennünk egy fémérzékelőn, és a kézipoggyászunkat is átvilágítják. Ha a becsekkolás nem történt meg interneten keresztül, akkor ezt is utazás előtt, a reptéren kell megtennünk. Fontos, hogy a repülőtérre minimum két órával az utazás megkezdése előtt érkezzünk ki, mert a jegy kezelése, a poggyász feladás, a kézi poggyász átvizsgálása nem kevés időt vesz igénybe. A várakozás fennmaradó idejét pedig vásárolgatással is elüthetjük.

Fontos, hogy érvényes úti okmány legyen nálunk. Ez lehet útlevél és személyi igazolvány is. Jó tudni, hogy a régebbi típusú, könyv alakú személyi igazolványt nem minden légitársaság fogadja el, ha ilyennel rendelkezünk, akkor érdemes az útlevelet is kiváltani a biztonság kedvéért.

Budapesti infórmorzsák

Budapestre érkezve nem kell óraátállítással bajlódnunk, mivel Bécs és Budapest ugyanabba az időzónába tartozik. Ha az utazás során megmaradt pénzt szeretnénk visszaváltani forintra, azt már akár a repülőtéren is megtehetjük. Bár a hivatalos fizetőeszköz a forint, egyes szállodákban, éttermekben és üzletekben elfogadják az eurót Budapesten is. A két város éghajlata hasonlít egymáséhoz, így általában szervezetünknek nem jelent semmiféle problémát az átállás.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.