Térkép

Olcsó repülőjegyek a/z Riga - Budapest útvonalon!

járatinformációk innen: Riga ide: Budapest

Legolcsóbb retúr jegyár az előző hónapban

25 833 Ft

Közvetlen légitársaság

1

Járatok a héten

3

Átlagos repülési idő, teljes távolság: 1104 kilométer

1ó 55p

Legnépszerűbb légitársaság az előző hónapban

airBaltic

Budapest

1 repülőtér

A feltüntetett információk 2015 novemberben érvényesek

Járatot indító légitársaságok Rigából Budapestre

Lettország fővárosából, Rigából, közvetlen és közvetett járatokkal is utazhatunk Budapestre. Az airBaltic légitársaság hétfőn, szerdán és pénteken biztosít közvetlen légi összeköttetést Riga Nemzetközi Repülőtér (RIX) és Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér (BUD) között. Közvetett járatokat, egy vagy két átszállással a hét minden napján lehet találni, ezeket a Lufthansa, Austrian Airlines, KLM, Norwegian Air Shuttle, LOT, Belavia, Swiss, Czech Airlines, Finnair és a Brussels Airlines légitársaságok biztosítják.

Terminál információ

Lettország és egyben a Baltikum legnagyobb repülőterén egy nagy terminál van, ami öt részre tagolódik. Az A, B és az E szektor a schengeni térség járatait, a D és a C pedig a schengeni térségen kívül eső járatokat szolgálja ki. A járatunk pontos terminál információját a repülőjegyünkön, a repülőtéri információs kijelzőkön, valamint a légitársaságok hivatalos honlapján ellenőrizhetjük. Az utasfelvételi pultokat a terminál második emeletén találjuk. A pultokon kívül jegyeinket kezeltethetjük az önkiszolgáló check-in automatákon, online formában vagy mobil applikáción keresztül. A check-in automatákat az airBaltic, Lufthansa, Transaero, LOT és a Finnair utasai vehetik igénybe. Az airBaltic légitársasággal utazók már az indulásuk előtti este is elintézhetik a jegykezelést és a poggyászok feladását a Twilight Check-in pultoknál. Az ellenőrzések után a tranzit területén világmárkák kozmetikai termékeit, parfümöket, különféle italokat, dohányárut, ruhákat, táskákat és kiegészítőket az ATU Duty Free üzleteiben vásárolhatunk. Ajándékokat, emléktárgyakat, lett delikátesz élelmiszereket és italokat a BTV Local Shopban. Különleges, a természet által inspirált fürdő, szauna és testápoló rituálékhoz készített termékeket a Stendersben szerezhetünk be. Ha megéheztünk, a tranzit területén kávézók és bárok kínálatából, valamint a Yakuza Sushi & Asian Fusion étterem specialitásaiból válogathatunk.

A repülőtéren ingyenes wifi hálózat, gyógyszertár, poggyászfóliázó, poggyászmegőrző, pénzváltó, bank, posta, VIP és Business várótermek, dohányzó helységek, kápolna és játszótér is az utasok rendelkezésére áll. Faxolási és nyomtatási lehetőséget az érkezési csarnokban található Welcome to Riga iroda biztosít.

Hasznos információk

Riga belvárosától a repülőtér 10 km-re dél-nyugatra fekszik. Ha tömegközlekedési eszközzel szeretnénk kijutni a repülőtérre, választhatjuk a 22-es buszt, a 241-es minibuszt vagy az OLLEX -Klaipeda-Riga Express buszjáratokat. Busszal kb. 30 perces menetidővel kalkulálhatunk. Autóval a P133 úton juthatunk el a repülőtérre, ahol egy rövidtávú és két hosszútávú parkoló áll rendelkezésre. A repülőtérre ajánlatos a járat indulása előtt két órával megérkezni és elkezdeni a jegykezelést. Rigából Budapestre érvényes személyi igazolvánnyal utazhatunk.

Mire számíthatunk Budapesten

Budapesten kellemesebb időjárással és magasabb hőmérsékletekkel számolhatunk, mint Rigában. Nyáron gyakran 30 fok feletti hőmérsékletek vannak, télen pedig fagypont körüli értékek a jellemzőek. Riga és Budapest között -1 órás időeltolódás van. A budapesti repülőtér a belvárostól 22 km-re fekszik. A leggyorsabban taxival vagy a repülőtéri minibuszokkal utazhatunk a központba. Ha a tömegközlekedést részesítjük előnybe, akkor a 200E busszal a Kőbánya- Kispest metrómegállóig utazhatunk, ahonnan az M3-as metróval juthatunk a belvárosba.

Az ezen az oldalon feltüntetett árak csak a 45 napon belüli találatok alapján becsült legalacsonyabb árak.